De Vereende verzekert pakketbezorging door taxi’s

Veel taxibedrijven proberen met pakketbezorging wat inkomen te redden tijdens de coronacrisis. Maar als ze tijdens zo’n rit schade rijden, dekt hun taxiverzekering dat mogelijk niet. Verzekeraar De Vereende speelt daar nu op in met een aangepaste polis.

Met name in het straattaxivervoer is het werk door de coronacrisis grotendeels verdwenen, maar ook in het contractvervoer zijn er grote happen uit de volumes en omzetten genomen. Het online bestellen van producten zat al in de lift en heeft door de coronacrisis nog eens een sterke impuls gekregen. Al die producten moeten als pakketjes worden bezorgd en zeker met de feestdagen in aantocht hopen taxibedrijven hun voertuigen daar voor in te zetten, om zo nog iets van inkomen te genereren.

De Vereende is het gezamenlijke vangnet van de Nederlandse verzekeraars. Omdat taxi’s steeds moeilijker verzekerbaar zijn geworden, hebben veel met name zelfstandige taxiondernemers hun verzekering bij De Vereende lopen. Die constateert echter dat als een taxi schade rijdt tijdens pakketbezorging, de kans bestaat dat claim niet wordt gehonoreerd. De taxi is dan tijdens het moment van schade rijden niet gebruikt voor het doel waarvoor het voertuig verzekerd is.

Taxiondernemer/pakketbezorger

Daarom heeft De Vereende een oplossing bedacht voor taxibedrijven die nu ook pakketjes bezorgen. “Wanneer de verzekeringnemer via de assurantieadviseur aangeeft de taxi ook te gebruiken voor het bezorgen van pakketten, wordt de polis aangepast naar grote stad/dubbel bemand. Daarmee is zowel het reguliere taxirisico verzekerd als het risico van pakketbezorging.”

“Zo gaat de taxiondernemer/pakketbezorger goed verzekerd op weg en zal hij niet voor de vervelende verrassing komen te staan dat hij bij een veroorzaakte schade geen dekking blijkt te hebben op de WA-verzekering voor de taxi.” De polis dekt overigens geen schade aan de pakketten zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “De Vereende verzekert pakketbezorging door taxi’s”

Taxi Amsterdam|27.11.20|18:58

De vereende oftewel de maffia? Schandalig dat zo een malafide verzekeraar vele kleine ondernemers oplicht met hun woeker voorwaarden en premies! Maar zoals ik al eerder heb gezegd alles kan en mag blijkbaar in taxiwereld NL als het maar tegen de taxi’s is allemaal en niet voor de taxi’s! Oftewel they don’t give a f. about us! En daarom kan en mag dit dus allemaal in de Nederlandse taxibranche met dank aan onze prachtige overheid!

De Vereende verzekert pakketbezorging door taxi’s | TaxiPro

De Vereende verzekert pakketbezorging door taxi’s

Veel taxibedrijven proberen met pakketbezorging wat inkomen te redden tijdens de coronacrisis. Maar als ze tijdens zo’n rit schade rijden, dekt hun taxiverzekering dat mogelijk niet. Verzekeraar De Vereende speelt daar nu op in met een aangepaste polis.

Met name in het straattaxivervoer is het werk door de coronacrisis grotendeels verdwenen, maar ook in het contractvervoer zijn er grote happen uit de volumes en omzetten genomen. Het online bestellen van producten zat al in de lift en heeft door de coronacrisis nog eens een sterke impuls gekregen. Al die producten moeten als pakketjes worden bezorgd en zeker met de feestdagen in aantocht hopen taxibedrijven hun voertuigen daar voor in te zetten, om zo nog iets van inkomen te genereren.

De Vereende is het gezamenlijke vangnet van de Nederlandse verzekeraars. Omdat taxi’s steeds moeilijker verzekerbaar zijn geworden, hebben veel met name zelfstandige taxiondernemers hun verzekering bij De Vereende lopen. Die constateert echter dat als een taxi schade rijdt tijdens pakketbezorging, de kans bestaat dat claim niet wordt gehonoreerd. De taxi is dan tijdens het moment van schade rijden niet gebruikt voor het doel waarvoor het voertuig verzekerd is.

Taxiondernemer/pakketbezorger

Daarom heeft De Vereende een oplossing bedacht voor taxibedrijven die nu ook pakketjes bezorgen. “Wanneer de verzekeringnemer via de assurantieadviseur aangeeft de taxi ook te gebruiken voor het bezorgen van pakketten, wordt de polis aangepast naar grote stad/dubbel bemand. Daarmee is zowel het reguliere taxirisico verzekerd als het risico van pakketbezorging.”

“Zo gaat de taxiondernemer/pakketbezorger goed verzekerd op weg en zal hij niet voor de vervelende verrassing komen te staan dat hij bij een veroorzaakte schade geen dekking blijkt te hebben op de WA-verzekering voor de taxi.” De polis dekt overigens geen schade aan de pakketten zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “De Vereende verzekert pakketbezorging door taxi’s”

Taxi Amsterdam|27.11.20|18:58

De vereende oftewel de maffia? Schandalig dat zo een malafide verzekeraar vele kleine ondernemers oplicht met hun woeker voorwaarden en premies! Maar zoals ik al eerder heb gezegd alles kan en mag blijkbaar in taxiwereld NL als het maar tegen de taxi’s is allemaal en niet voor de taxi’s! Oftewel they don’t give a f. about us! En daarom kan en mag dit dus allemaal in de Nederlandse taxibranche met dank aan onze prachtige overheid!