Inner-Aktie-directeur Shirley van den Kolk
Taxi Innovatieprijs

Inner-Aktie helpt vrijwilligers aan werk in vervoerssector: ‘Enorm interessante groep’

Inner-Aktie-directeur Shirley van den Kolk Foto: Shirley van den Kolk

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Inner-Aktie is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Directeur Shirley van den Kolk legt in een uitgebreid interview uit wat Inner-Aktie inhoudt en waarom jij op hun zou moeten stemmen.

Hoe reageerde je toen je te horen kreeg dat je genomineerd was voor de Taxi Innovatieprijs?

“Met tranen. Ik was net klaar met het geven van een training. Ik klapte mijn laptop open en toen ik mijn mail las, zag ik dat wij genomineerd waren. Dat was een fantastisch moment. Wij werken met een hele kwetsbare doelgroep. Het gaat om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Die willen we weer aan het werk krijgen. Het is geweldig dat dat gezien wordt.”

Kan je vertellen wat Inner-Aktie precies doet?

“Wij werken met mensen die vanuit een afhankelijkheidspositie weer de stap richting betaald werk willen maken. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je innerlijk op orde is, je jezelf meer gunt dan een bijstandsuitkering. Met onze trainingen helpen wij deze mensen zich persoonlijk te ontwikkelen (Inner) en op een duurzame manier weer de stap naar werk te laten maken (Aktie).”

“Mensen die in de bijstand zitten en vooral vrijwilligerswerk doen, laten namelijk constant zien dat ze iets kunnen. Ze komen op tijd en werken zo’n twintig uur per week bij een voedselbank, bijvoorbeeld. Door het behalen van een taxipas, maken deze mensen kans op betaald werk.”

Hoe gaat dat precies in z’n werk?

“Wij hebben een basistraining, genaamd: ik ben-ik word-ik ga. Tijdens deze training worden alle stappen doorlopen. Cursisten gaan in eerst instantie opzoek naar zichzelf. Hoe zit ik als persoon in elkaar, na een periode in de bijstand te hebben gezeten? Dat gaan ze onderzoeken. Daarna maken we de stap richting de arbeidsmarkt. Tijdens deze tweede fase ontdekken de cursisten waar hun kwaliteiten en waar hun drempels liggen. Aan het eind van deze cursus worden de kandidaten pas echt zichtbaar en maken vervolgens de stap richting een betaalde baan.”

Wat maakt het werk van Inner-Aktie zo belangrijk?

“Wij leveren een bijdrage aan de toekomst van deze mensen. Daarnaast is deze groep niet goed zichtbaar. Er wordt vaak over hen heen gekeken. Mensen die in de bijstand zitten en daarnaast vrijwilligerswerk doen, zitten vaak al een hele tijd op die plek en worden daardoor niet gezien. Het is echter wel deze groep die enorm interessant is voor het werk in de vervoerssector. Deze mensen zitten namelijk met het behalen van hun taxipas meteen aan hun plafond. Die gaan dus ook niet meer weg, ze blijven bij je.”

Waarom moeten de mensen op Inner-Aktie stemmen voor de Taxi Innovatieprijs?

“Wat wij doen is actueel. Daarnaast zorgen we tevens voor een betere verbinding tussen vraag en aanbod, waar momenteel onvoldoende naar gekeken wordt. Dat wordt overigens niet bewust gedaan. Je moet maar net weten dat dit bestaat. Wij proberen dat bij zoveel mogelijk gemeenten zichtbaar te maken. Iedere gemeente heeft namelijk wel zo’n doelgroep. Iedereen is blij met wat zij uiteindelijk bereiken. Dat komt vervolgens de kwaliteit van het vervoer weer ten goede.”

U kunt hier uw stem uitbrengen op een van de vijf genomineerden voor de Taxi Innovatieprijs. Wilt u ook aanwezig zijn bij Taxi Expo ’22 of bij het Nationaal Congres Contractvervoer? Dat kan! U kunt zich hier gratis aanmelden

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Inner-Aktie helpt vrijwilligers aan werk in vervoerssector: ‘Enorm interessante groep’ | TaxiPro
Inner-Aktie-directeur Shirley van den Kolk
Taxi Innovatieprijs

Inner-Aktie helpt vrijwilligers aan werk in vervoerssector: ‘Enorm interessante groep’

Inner-Aktie-directeur Shirley van den Kolk Foto: Shirley van den Kolk

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Inner-Aktie is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Directeur Shirley van den Kolk legt in een uitgebreid interview uit wat Inner-Aktie inhoudt en waarom jij op hun zou moeten stemmen.

Hoe reageerde je toen je te horen kreeg dat je genomineerd was voor de Taxi Innovatieprijs?

“Met tranen. Ik was net klaar met het geven van een training. Ik klapte mijn laptop open en toen ik mijn mail las, zag ik dat wij genomineerd waren. Dat was een fantastisch moment. Wij werken met een hele kwetsbare doelgroep. Het gaat om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Die willen we weer aan het werk krijgen. Het is geweldig dat dat gezien wordt.”

Kan je vertellen wat Inner-Aktie precies doet?

“Wij werken met mensen die vanuit een afhankelijkheidspositie weer de stap richting betaald werk willen maken. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je innerlijk op orde is, je jezelf meer gunt dan een bijstandsuitkering. Met onze trainingen helpen wij deze mensen zich persoonlijk te ontwikkelen (Inner) en op een duurzame manier weer de stap naar werk te laten maken (Aktie).”

“Mensen die in de bijstand zitten en vooral vrijwilligerswerk doen, laten namelijk constant zien dat ze iets kunnen. Ze komen op tijd en werken zo’n twintig uur per week bij een voedselbank, bijvoorbeeld. Door het behalen van een taxipas, maken deze mensen kans op betaald werk.”

Hoe gaat dat precies in z’n werk?

“Wij hebben een basistraining, genaamd: ik ben-ik word-ik ga. Tijdens deze training worden alle stappen doorlopen. Cursisten gaan in eerst instantie opzoek naar zichzelf. Hoe zit ik als persoon in elkaar, na een periode in de bijstand te hebben gezeten? Dat gaan ze onderzoeken. Daarna maken we de stap richting de arbeidsmarkt. Tijdens deze tweede fase ontdekken de cursisten waar hun kwaliteiten en waar hun drempels liggen. Aan het eind van deze cursus worden de kandidaten pas echt zichtbaar en maken vervolgens de stap richting een betaalde baan.”

Wat maakt het werk van Inner-Aktie zo belangrijk?

“Wij leveren een bijdrage aan de toekomst van deze mensen. Daarnaast is deze groep niet goed zichtbaar. Er wordt vaak over hen heen gekeken. Mensen die in de bijstand zitten en daarnaast vrijwilligerswerk doen, zitten vaak al een hele tijd op die plek en worden daardoor niet gezien. Het is echter wel deze groep die enorm interessant is voor het werk in de vervoerssector. Deze mensen zitten namelijk met het behalen van hun taxipas meteen aan hun plafond. Die gaan dus ook niet meer weg, ze blijven bij je.”

Waarom moeten de mensen op Inner-Aktie stemmen voor de Taxi Innovatieprijs?

“Wat wij doen is actueel. Daarnaast zorgen we tevens voor een betere verbinding tussen vraag en aanbod, waar momenteel onvoldoende naar gekeken wordt. Dat wordt overigens niet bewust gedaan. Je moet maar net weten dat dit bestaat. Wij proberen dat bij zoveel mogelijk gemeenten zichtbaar te maken. Iedere gemeente heeft namelijk wel zo’n doelgroep. Iedereen is blij met wat zij uiteindelijk bereiken. Dat komt vervolgens de kwaliteit van het vervoer weer ten goede.”

U kunt hier uw stem uitbrengen op een van de vijf genomineerden voor de Taxi Innovatieprijs. Wilt u ook aanwezig zijn bij Taxi Expo ’22 of bij het Nationaal Congres Contractvervoer? Dat kan! U kunt zich hier gratis aanmelden

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.