taxi

Taxichauffeur die vingertop kwijtraakte zit ziek thuis

ENSCHEDE – Een klant die je auto onderkotst en vervolgens je ook nog zwaar mishandelt. Een nachtmerrie voor iedere taxichauffeur. Didier Hoeve maakte het dit weekend helaas mee in Haaksbergen. En kan het nooit meer vergeten, zegt hij tegen het AD.

Doeve pikt in de bewuste nacht een echtpaar op in de binnenstad van Enschede. De man is duidelijk onder invloed, maar Doeve is wel wat gewend en zet koers richting Haaksbergen. De man gedraagt zich uiterst irritant. Toch krijgt de taxichauffeur pas een akelig gevoel als hij zijn maaginhoud over het interieur van de wagen leegt.

Doeve vraagt of de man ‘dat normaal vindt?’’ Die antwoordt dat hij het ‘toch wel vergoedt’ en spuugt demonstratief zijn hele taxi onder. Vervolgens maakt hij de opmerking ‘wel voor de schoonmaakkosten te willen vechten.’ De verbouwereerde bestuurder denkt dat de man een geintje maakt.

Sisser
Aangekomen in Haaksbergen lijkt het verhaal met een sisser af te lopen. De man en vrouw verlaten de taxi en zeggen Doeve toe het geld in hun woning, een fraaie boerderij, te gaan halen. Maar dan komt de man aangestormd en grijpt hem door het openstaande raam met twee handen bij de nek.

Doeve verweert zich, maar moet dat bekopen met zware verwondingen. “Hij beet plotseling het topje van mijn ringvinger eraf”, zegt hij. “Het bloed stond hem in de mond.” Bij het openen van het portier breekt de chauffeur ook nog eens zijn hand.

Ziekenhuis
Rillend van de pijn weet Doeve te ontkomen. Een gealarmeerde collega brengt hem naar het ziekenhuis. De auto laat hij achter. Pas een dag later wordt in de wagen Doeves afgebeten vingertop gevonden. “Te laat om het nog aan te naaien. Ongelooflijk. Dit verwacht je toch niet van een klant?”

De aanvaller is inmiddels aangehouden en wordt zware mishandeling aangerekend. Chauffeur Doeve zit, arbeidsongeschikt, thuis en krijgt het bizarre gebeuren niet uit zijn hoofd. “Iedere keer als ik naar mijn handen kijk, zie ik die man voor me. Dit vergeet ik nooit.”

Bron: Algemeen Dagblad

Lees ook: Kotsende klant bij vingertopje van taxichauffeur af

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.