Amersfoort, blokkade, protest

Standplaats Amersfoort CS uit protest geblokkeerd

Uit protest tegen in hun ogen onterechte boetes hebben taxichauffeurs in Amersfoort op donderdagavond de standplaats bij het Centraal Station geblokkeerd. Er werden enige tijd geen taxiritten uitgevoerd.

Foto’s: Keistad Nieuws

De druppel die de emmer deed overlopen was het bekeuren van twee chauffeurs omdat zij zich buiten de wachtrij bevonden. Volgens de chauffeurs was er in die rij niet voldoende ruimte voor de aanwezige taxi’s en belemmerden zij niet de doorgang. Ook zou het probleem al langer spelen en bij de gemeente bekend zijn.

Uit onvrede over het aanhouden van deze problemen en het uitdelen van de boetes door inspecteurs, besloten de aanwezige chauffeurs tot een blokkade van de standplaats. Het protest werd later nog uitgebreid met een blokkade van de busbaan, waardoor ook dit verkeer plat kwam te liggen.

Afgelopen mei was het ook al onrustig op de standplaats bij station Amersfoort, maar toen om andere redenen. Diverse chauffeurs kregen het daar aan de stok met een grote groep jongeren, waarbij tenminste één van de chauffeurs gewond raakte.

Amersfoort, protest

Amersfoort, protest

Amersfoort, protest

Amersfoort, protest

Amersfoort, protest

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

3 reacties op “Standplaats Amersfoort CS uit protest geblokkeerd”

Pierre van Aert|11.11.17|15:27

Denk dat hetzelfde probleem op veel plaatsen te voorschijn komt. Een overvloed aan taxi’s op standplaatsen waar weinig werk is.
Als de standplaats vol is, dan moeten ze gewoon doorrijden.

Michel Ferket|16.11.17|15:08

Op de openbare weg (dus geen busbaan) buiten de standplaats mogen ook mensen door vrije keuze instappen, en is een legale taxi gerechtigd het verkeer te mogen hinderen gedurende de aanhouding van de taxi en het instappen van de passagiers. Uitgezonderd speciale verordeningen van de Gemeente die niet in strijd zijn met de Nederlandse wet. Een stilstaande taxi voor de aanhouding van klanten buiten de standplaats heeft echter dezelfde rechten en plichten voor stilstaan als een normale auto.

Pierre van Aert|17.11.17|12:26

Stoppen om klanten in te laten stappen mag natuurlijk altijd, als er geen stopverbod geldt. Al de rest is gewoon parkeren en mag niet als er een parkeerverbod geldt. Dus een standplaats vergroten mag gewoon niet. Er zijn geen speciale verkeersregels voor taxi’s