Protest. Foto: Mustafa Aznou

Protestmars taxichauffeurs in beeld

Honderden taxichauffeurs protesteerden donderdag in Amsterdam voor een gelijk speelveld voor alle vormen van taxivervoer. Zij liepen in een protestmars door de stad en boden een petitie aan bij mobiliteitswethouder Sharon Dijksma.

Ondanks deze laatste actie was de demonstratie bedoeld om landelijke problemen aan de kaak te stellen. Organisator FNV Taxi maakte eerder al bekend wat de eisen waren, waaronder een gelijk speelveld, volumebeleid en het weer invoeren van de vakbekwaamheidseis voor taxiondernemers.

Acties in andere steden

De vakbond had aangekondigd dat er 1.200 taxichauffeurs aan de actie zouden deelnemen. In de praktijk waren dat er een paar honderd, meldt Zembla. Als de inspanningen van donderdag niet het gewenste resultaat brengen, volgen er ook acties in andere grote steden met problemen in hun taximarkt.

Hieronder volgt een kort fotoverslag van de protestactie. Foto’s: Mustafa Aznou / FNV Taxi / Eric Brinkhorst

Protest. Foto: FNV Taxi /Eric Brinkhorst

Protest. Foto: Mustafa Aznou

Protest. Foto: FNV Taxi / Eric Brinkhorst

Protest. Foto: Mustafa Aznou

Protest. Foto: FNV Taxi / Eric Brinkhorst

Protest. Foto: Mustafa Aznou

Protest. Foto: Mustafa Aznou

Protest. Foto: Mustafa Aznou

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.