Standplaats taxibord

Breda zet taxistewards in op standplaats centrum

Snorders opgepakt. Foto: TaxiPro (VK)

In Breda worden extra stewards ingezet om het taxivervoer in de binnenstad in goede banen te leiden. Dat gebeurt dit weekend tijdens het Breda Jazz Festival en daarna in principe elke zaterdagavond en zaterdagnacht.

De Brabantse gemeente werkt aan de invoering van een eigen taxikeurmerk op basis van een verordening. Het was aanvankelijk de bedoeling om dit keurmerk al voor de zomer in te voeren, maar dat is intussen opgeschoven naar 1 september. Vanaf die datum is het keurmerk verplicht om in de opstapmarkt van Breda te kunnen werken. De gemeente hoopt daarmee de problemen in de sector, zoals ritweigering en wangedrag op standplaatsen, naar het verleden te verwijzen.

Voor het eerst ingezet

Intussen moeten de taxistewards al voor de nodige verbetering zorgen. De afgelopen jaren was er tijdens grote evenementen een taxivignet van kracht. Nu moeten de stewards tijdens het Jazz Festival de sfeer en orde bewaken bij de standplaats in het stadscentrum. Op donderdagavond werden de stewards voor het eerst ingezet en ook in de nacht van zaterdag op zondag zijn ze op de standplaats te vinden. Daarna worden ze vanaf 6 juli elke zaterdagavond- en nacht ingezet, met uitzondering van enkele data waarop het door de vakantieperiode rustig zal zijn in het centrum.

Veilig naar huis

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit en Bereikbaarheid: “We willen dat bezoekers van de binnenstad zich echt welkom voelen in de stad. Maar ook dat zij op een prettige en veilige manier naar huis gebracht kunnen worden. Samen met de taxibranche en de SKB werken we aan gastvrij, klantvriendelijk en veilig taxivervoer in Breda. Een van de maatregelen is de inzet van taxistewards. We hebben met de inzet van sfeerbeheerders in de binnenstad al goede ervaringen opgedaan. Dat gaan we nu weer doen met taxistewards. Daarnaast werken we aan de invoering van een lokale taxivergunning vanaf 1 september 2019.”

Lees ook: Stichting Kwaliteitstaxi Breda van start

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Breda zet taxistewards in op standplaats centrum | TaxiPro
Standplaats taxibord

Breda zet taxistewards in op standplaats centrum

Snorders opgepakt. Foto: TaxiPro (VK)

In Breda worden extra stewards ingezet om het taxivervoer in de binnenstad in goede banen te leiden. Dat gebeurt dit weekend tijdens het Breda Jazz Festival en daarna in principe elke zaterdagavond en zaterdagnacht.

De Brabantse gemeente werkt aan de invoering van een eigen taxikeurmerk op basis van een verordening. Het was aanvankelijk de bedoeling om dit keurmerk al voor de zomer in te voeren, maar dat is intussen opgeschoven naar 1 september. Vanaf die datum is het keurmerk verplicht om in de opstapmarkt van Breda te kunnen werken. De gemeente hoopt daarmee de problemen in de sector, zoals ritweigering en wangedrag op standplaatsen, naar het verleden te verwijzen.

Voor het eerst ingezet

Intussen moeten de taxistewards al voor de nodige verbetering zorgen. De afgelopen jaren was er tijdens grote evenementen een taxivignet van kracht. Nu moeten de stewards tijdens het Jazz Festival de sfeer en orde bewaken bij de standplaats in het stadscentrum. Op donderdagavond werden de stewards voor het eerst ingezet en ook in de nacht van zaterdag op zondag zijn ze op de standplaats te vinden. Daarna worden ze vanaf 6 juli elke zaterdagavond- en nacht ingezet, met uitzondering van enkele data waarop het door de vakantieperiode rustig zal zijn in het centrum.

Veilig naar huis

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit en Bereikbaarheid: “We willen dat bezoekers van de binnenstad zich echt welkom voelen in de stad. Maar ook dat zij op een prettige en veilige manier naar huis gebracht kunnen worden. Samen met de taxibranche en de SKB werken we aan gastvrij, klantvriendelijk en veilig taxivervoer in Breda. Een van de maatregelen is de inzet van taxistewards. We hebben met de inzet van sfeerbeheerders in de binnenstad al goede ervaringen opgedaan. Dat gaan we nu weer doen met taxistewards. Daarnaast werken we aan de invoering van een lokale taxivergunning vanaf 1 september 2019.”

Lees ook: Stichting Kwaliteitstaxi Breda van start

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.