Annelies Quaegebeur
Interview

Burn-out-coach Annelies: ‘Eet gezond en slaap genoeg’

Burn-out-coach Annelies Quaegebeur. Foto: Annelies Quaegebeur

Ook onder taxichauffeurs komen burn-outs voor. Hoe is dat voorkomen? Annelies Quaegebeur, een loopbaan-, business-, outplacement- en burn-out coach uit het Belgische Wemmel, geeft tekst en uitleg over hoe taxichauffeurs de kans op een burn-out kunnen verkleinen. “Doe ook aan beweging en sport.”

Welke tips heeft u om een burn-out te voorkomen?

“Eet gezond en slaap genoeg. En als je ontspant, doe dan niet enkel niets maar zorg ook voor beweging en sport. Dat is de basis. Als je op een klant zit te wachten, loop dan eens heen en weer op de stoep. Taxichauffeurs bewegen amper. Een sociaal netwerk lijkt mij ook heel belangrijk. Sommigen hebben alleen maar oppervlakkig contact. Veel collega’s zien ze niet.”

Neemt u zelf ook een taxi? Wat valt u dan op?

“Jazeker. Als ik een taxi neem, merk ik op dat taxichauffeurs behoorlijk wat zitten te bellen met hun vrouw of de taxicentrale. Voor sommigen geeft dat stress. Voor anderen werkt het ontspannend. Ik heb daar geen probleem mee, maar ze moeten niet heel de rit blijven bellen.”

Annelies, jij bent dus een coach. Hoe zie jij het aspect coaching?

“Professionele coaching is een samenwerkingsverband tussen de coach en de cliënt. Het biedt je de mogelijkheid om op een individuele basis effectieve resultaten te bereiken in je professionele en/of privé leven, of in je organisatie. Tevens leidt het tot een beter inzicht en begrip, verhoogd bewustzijn en keuze opties op je coaching-thema. Hierdoor kom je sneller tot actie, verbeter je je prestaties op basis van een ruimere visie en resultaatgerichtheid. Coaching bevordert de groei, ontsluit het verborgen potentieel en duwt je in de richting van je doelen.”

Is elke coaching uniek?

“Elke coaching is uniek want elke persoon, elke situatie, business of jobvraag is uniek. De coach zet dus op een heel flexibele manier zijn ervaring, kennis, tools, technieken en methodes in zodat de klant op een persoonlijke manier wordt begeleid in dit proces en durft te kiezen voor jouw droombusiness, -job en -leven. Coaching biedt waarde voor zowel jezelf als persoon, als voor het bedrijf waarvoor je werkt.”

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Burn-out-coach Annelies: ‘Eet gezond en slaap genoeg’ | TaxiPro
Annelies Quaegebeur
Interview

Burn-out-coach Annelies: ‘Eet gezond en slaap genoeg’

Burn-out-coach Annelies Quaegebeur. Foto: Annelies Quaegebeur

Ook onder taxichauffeurs komen burn-outs voor. Hoe is dat voorkomen? Annelies Quaegebeur, een loopbaan-, business-, outplacement- en burn-out coach uit het Belgische Wemmel, geeft tekst en uitleg over hoe taxichauffeurs de kans op een burn-out kunnen verkleinen. “Doe ook aan beweging en sport.”

Welke tips heeft u om een burn-out te voorkomen?

“Eet gezond en slaap genoeg. En als je ontspant, doe dan niet enkel niets maar zorg ook voor beweging en sport. Dat is de basis. Als je op een klant zit te wachten, loop dan eens heen en weer op de stoep. Taxichauffeurs bewegen amper. Een sociaal netwerk lijkt mij ook heel belangrijk. Sommigen hebben alleen maar oppervlakkig contact. Veel collega’s zien ze niet.”

Neemt u zelf ook een taxi? Wat valt u dan op?

“Jazeker. Als ik een taxi neem, merk ik op dat taxichauffeurs behoorlijk wat zitten te bellen met hun vrouw of de taxicentrale. Voor sommigen geeft dat stress. Voor anderen werkt het ontspannend. Ik heb daar geen probleem mee, maar ze moeten niet heel de rit blijven bellen.”

Annelies, jij bent dus een coach. Hoe zie jij het aspect coaching?

“Professionele coaching is een samenwerkingsverband tussen de coach en de cliënt. Het biedt je de mogelijkheid om op een individuele basis effectieve resultaten te bereiken in je professionele en/of privé leven, of in je organisatie. Tevens leidt het tot een beter inzicht en begrip, verhoogd bewustzijn en keuze opties op je coaching-thema. Hierdoor kom je sneller tot actie, verbeter je je prestaties op basis van een ruimere visie en resultaatgerichtheid. Coaching bevordert de groei, ontsluit het verborgen potentieel en duwt je in de richting van je doelen.”

Is elke coaching uniek?

“Elke coaching is uniek want elke persoon, elke situatie, business of jobvraag is uniek. De coach zet dus op een heel flexibele manier zijn ervaring, kennis, tools, technieken en methodes in zodat de klant op een persoonlijke manier wordt begeleid in dit proces en durft te kiezen voor jouw droombusiness, -job en -leven. Coaching biedt waarde voor zowel jezelf als persoon, als voor het bedrijf waarvoor je werkt.”

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.