Daklicht. Foto: ProMedia (VK)
28 november

Bekendmaking NEA-index wederom uitgesteld

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

De bekendmaking van de NEA-index wordt wederom uitgesteld. Dat meldt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM). Volgens hen heeft dat te maken met het feit dat er nog altijd geen akkoord is bereikt tussen de vakbonden en werkgevers, over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. 

“In tegenstelling tot het laatste bericht dat de NEA-index op 14 november bekend zou worden gemaakt, is de definitieve publicatiedatum op 28 november vastgesteld”, zo meldt SFM. “De reden voor dit uitstel is dat de cao-onderhandelingen nog gaande zijn. Hoewel het niet gezegd is dat cao-partijen op 28 november wel een akkoord hebben bereikt, zou publicatie op 14 november het onderhandelingsproces nog complexer maken.”

Gemiddelde loonstijging 3,9 procent

Als er op 28 november nog geen overeenstemming is bereikt, dan wordt de gemiddelde loonstijging van 3,9 procent – zoals vermeld in de Macro Economische Verkenningen – meegenomen in de index. “De NEA-index voor 2023 komt dan uit op circa 11,3 procent”, licht SFM verder toe. “Op basis van de huidige gesprekken tussen vakbonden en werkgevers is het niet uitgesloten dat de loonstijging substantieel meer zal zijn dan 3,9 procent, zodat met een NEA-index tussen de 13 en 15 procent rekening moet worden gehouden.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Bekendmaking NEA-index wederom uitgesteld | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)
28 november

Bekendmaking NEA-index wederom uitgesteld

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

De bekendmaking van de NEA-index wordt wederom uitgesteld. Dat meldt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM). Volgens hen heeft dat te maken met het feit dat er nog altijd geen akkoord is bereikt tussen de vakbonden en werkgevers, over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. 

“In tegenstelling tot het laatste bericht dat de NEA-index op 14 november bekend zou worden gemaakt, is de definitieve publicatiedatum op 28 november vastgesteld”, zo meldt SFM. “De reden voor dit uitstel is dat de cao-onderhandelingen nog gaande zijn. Hoewel het niet gezegd is dat cao-partijen op 28 november wel een akkoord hebben bereikt, zou publicatie op 14 november het onderhandelingsproces nog complexer maken.”

Gemiddelde loonstijging 3,9 procent

Als er op 28 november nog geen overeenstemming is bereikt, dan wordt de gemiddelde loonstijging van 3,9 procent – zoals vermeld in de Macro Economische Verkenningen – meegenomen in de index. “De NEA-index voor 2023 komt dan uit op circa 11,3 procent”, licht SFM verder toe. “Op basis van de huidige gesprekken tussen vakbonden en werkgevers is het niet uitgesloten dat de loonstijging substantieel meer zal zijn dan 3,9 procent, zodat met een NEA-index tussen de 13 en 15 procent rekening moet worden gehouden.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.