Het nieuwe hoofdkantoor van Uber
Tripolis Park

Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Het nieuwe hoofdkantoor van Uber in Amsterdam. Foto: Fitzgerald/Uber

Uber heeft vandaag zijn nieuwe internationale hoofdkantoor geopend in het Tripolis Park in Amsterdam. Dit nieuwe kantoor geldt als een van Uber’s grootste grootste tech-centra buiten de Verenigde Staten. Zo biedt het nieuwe hoofdkantoor, dat met elf verdiepingen zo’n 61.000 vierkante meter beslaat, plek aan zo’n duizend nieuwe medewerkers.

Uber wil namelijk het aantal engineers buiten de Verenigde Staten uitbreiden en wil dat Amsterdam daarbij voorop loopt. Zo heeft het taxiplatform momenteel vijftig nieuwe tech-vacatures openstaan, waaronder die van Senior Director of Engineering die vanuit Amsterdam een team van techexperts gaat leiden. “Ons nieuwe hoofdkantoor geeft ons de ruimte om te groeien”, zegt Uber-directeur Dara Khosrowshahi over het nieuwe optrekje.

Motor

Het nieuwe hoofdkantoor fungeert als als thuisbasis voor Uber’s activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het werk dat vanuit Amsterdam wordt gedaan, geeft volgens het Amerikaanse taxiplatform richting aan de manier waarop Uber wereldwijd omgaat met kwesties zoals duurzaamheid. “Deze teams zijn de motor voor ons bedrijf in heel Europa. Ze werken aan technologieën die steden over de hele wereld positief transformeren”, zo besluit Khosrowshahi.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam | TaxiPro
Het nieuwe hoofdkantoor van Uber
Tripolis Park

Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Het nieuwe hoofdkantoor van Uber in Amsterdam. Foto: Fitzgerald/Uber

Uber heeft vandaag zijn nieuwe internationale hoofdkantoor geopend in het Tripolis Park in Amsterdam. Dit nieuwe kantoor geldt als een van Uber’s grootste grootste tech-centra buiten de Verenigde Staten. Zo biedt het nieuwe hoofdkantoor, dat met elf verdiepingen zo’n 61.000 vierkante meter beslaat, plek aan zo’n duizend nieuwe medewerkers.

Uber wil namelijk het aantal engineers buiten de Verenigde Staten uitbreiden en wil dat Amsterdam daarbij voorop loopt. Zo heeft het taxiplatform momenteel vijftig nieuwe tech-vacatures openstaan, waaronder die van Senior Director of Engineering die vanuit Amsterdam een team van techexperts gaat leiden. “Ons nieuwe hoofdkantoor geeft ons de ruimte om te groeien”, zegt Uber-directeur Dara Khosrowshahi over het nieuwe optrekje.

Motor

Het nieuwe hoofdkantoor fungeert als als thuisbasis voor Uber’s activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het werk dat vanuit Amsterdam wordt gedaan, geeft volgens het Amerikaanse taxiplatform richting aan de manier waarop Uber wereldwijd omgaat met kwesties zoals duurzaamheid. “Deze teams zijn de motor voor ons bedrijf in heel Europa. Ze werken aan technologieën die steden over de hele wereld positief transformeren”, zo besluit Khosrowshahi.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.