Havi

Touringcarbedrijven Havi en Oad fuseren

De Twentse bedrijven Havi en Oad gaan samen verder op het gebied van touringcarvervoer. Dat gebeurt met het gezamenlijke bedrijf Havi Travel, dat goed is voor zo’n 150 bussen en vier vestigingen verspreid over drie landen.

Beide ondernemingen zijn tot deze stap gekomen vanuit de wens om de schaal waarop ze werken te vergroten. Dat is volgens hen noodzakelijk om “op lange termijn concurrerend te blijven in deze competitieve markt.” Havi-directeur Hennie Visscher: “Oad en Havi anticiperen gezamenlijk op deze ontwikkeling door het aangaan van deze samenwerking. Dit stelt beide bedrijven in staat om ook in de toekomst een leidende rol te blijven spelen in de Nederlandse markt.”

Uitbouwen touringcaractiviteiten

Uiteraard zal er door de fusie het nodige veranderen. Oad gaat haar touringcaractiviteiten formeel afsplitsen. Daardoor kan de reisorganisatie van het bedrijf zich volledig richten op de uitbouw van touroperating. Dit aanbieden van pakketreizen vormt namelijk de sterk groeiende kernactiviteit van Oad. Het aanbod zal de komende jaren sterk worden uitgebreid.

Havi zal zich op zijn beurt volledig gaan toeleggen op het uitbouwen van haar touringcaractiviteiten. Oad gaat een langjarige overeenkomst aan met Havi voor de inzet van touringcars voor reizen. “Voor onze gasten verandert er niets. Zij blijven reizen met hun vertrouwde Oad-touringcar en Oad-chauffeur”, aldus Arjan Koster, directeur van Oad.

Havi zal haar hoofdkantoor, de technische dienst en touringcaractiviteiten gaan bundelen op de locatie in Goor. De vestigingen in Lijnden, Polen en Roemenië worden gehandhaafd.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.