Ongeluk met FlixBus in Duitsland
Doodslag

Duits OM onderzoekt chauffeur Flixbus na ongeval bij Leipzig

Bij het ongeluk kwamen vier personen om het leven. Foto: ANP/EPA/Filip Singer

Het Duitse Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in naar de chauffeur van de bus die woensdag van de weg raakte in de buurt van Leipzig. De 62-jarige man wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag en lichamelijk letsel door nalatigheid.

De dubbeldekker van maatschappij Flixbus raakte woensdagochtend van de weg op de A9 en sloeg over de kop met 54 inzittenden aan boord. Er vielen volgens de politie vier doden, zes zwaargewonden en 29 lichtgewonden.

De identiteit van de dodelijke slachtoffers is nog niet bekend. De politie hoopt hier in de loop van donderdagmiddag meer bekend over te kunnen maken.

Ongevallenanalyse

Onderzoekers proberen de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Alle gewonden zullen worden ondervraagd zodra hun gezondheid dat toelaat, zei een woordvoerder van de politie in Leipzig donderdag. Het OM heeft om een ongevallenanalyse gevraagd. De eerste resultaten van het onderzoek worden over enkele weken verwacht.

De bus was onderweg van Berlijn naar Zürich. Voor zover bekend waren er geen andere voertuigen bij betrokken. Volgens Flixbus zou de chauffeur zich aan de verplichte rij- en rusttijden hebben gehouden.

Lees ook:

Auteur: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Duits OM onderzoekt chauffeur Flixbus na ongeval bij Leipzig | TaxiPro
Ongeluk met FlixBus in Duitsland
Doodslag

Duits OM onderzoekt chauffeur Flixbus na ongeval bij Leipzig

Bij het ongeluk kwamen vier personen om het leven. Foto: ANP/EPA/Filip Singer

Het Duitse Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in naar de chauffeur van de bus die woensdag van de weg raakte in de buurt van Leipzig. De 62-jarige man wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag en lichamelijk letsel door nalatigheid.

De dubbeldekker van maatschappij Flixbus raakte woensdagochtend van de weg op de A9 en sloeg over de kop met 54 inzittenden aan boord. Er vielen volgens de politie vier doden, zes zwaargewonden en 29 lichtgewonden.

De identiteit van de dodelijke slachtoffers is nog niet bekend. De politie hoopt hier in de loop van donderdagmiddag meer bekend over te kunnen maken.

Ongevallenanalyse

Onderzoekers proberen de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Alle gewonden zullen worden ondervraagd zodra hun gezondheid dat toelaat, zei een woordvoerder van de politie in Leipzig donderdag. Het OM heeft om een ongevallenanalyse gevraagd. De eerste resultaten van het onderzoek worden over enkele weken verwacht.

De bus was onderweg van Berlijn naar Zürich. Voor zover bekend waren er geen andere voertuigen bij betrokken. Volgens Flixbus zou de chauffeur zich aan de verplichte rij- en rusttijden hebben gehouden.

Lees ook:

Auteur: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.