Fietser zwaargewond na aanrijding met touringcar in Amsterdam
Amsterdam

VVD-raadslid vraagt zich af of touringcars geweerd kunnen worden op de Churchill-laan

Op het kruispunt van de Churchilllaan met de Scheldestraat is een fietser aangereden door een touringcar. Het slachtoffer lag na de botsing bekneld onder de bus en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Michel van Bergen

Daan Wijnants, gemeenteraadslid namens de VVD in Amsterdam, vraagt zich af of zwaar verkeer, zoals vrachtwagens en touringcars, geweerd kunnen worden op het kruispunt van de Churchill-laan. Het VVD-raadslid diende dinsdag schriftelijke vragen hierover in, naar aanleiding van twee recente ongelukken waar onder andere een touringcar bij betrokken is.

Een fietser kwam afgelopen maandag op het kruispunt van de Churchill-laan met de Scheldestraat in botsing met een touringcar. Na het ongeluk werd ze zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is het tweede verkeersongeluk in korte tijd. Op 17 maart vond er op het betreffende kruispunt namelijk ook een ongeluk plaats. Toen werd een fietser aangereden door een vrachtauto.

“Onder de buurtbewoners zijn er al langere tijd zorgen over het kruispunt, vooral in verband met de vrachtwagens die vanaf de A10 het centrum inrijden”, zegt Wijnants daarover. “Sinds het afsluiten van de Wielingenstraat bij de Rai, rijden er nu ook touringcars via de Churchill-laan op het kruispunt. Vanwege de dode hoek zijn de overstekende fietsers voor chauffeurs van vrachtwagens of touringcars slecht te zien.”

Extra maatregelen

De VVD pleit dan ook voor extra maatregelen vanuit de gemeente, om toekomstige verkeersongevallen met vrachtwagens en touringcars op het kruispunt van de Churchill-laan te voorkomen. Wijnants vraagt zich af of zwaar verkeer, waaronder touringcars, op het betreffende kruispunt geweerd kunnen worden. “Zijn er volgens het college – al dan niet tijdelijk zolang de Wielingenstraat is afgesloten – maatregelen nodig om zwaar verkeer, zoals touringcars, te weren op het kruispunt om zo de verkeersveiligheid te bevorderen?”, zo vraagt hij aan het college van burgemeester en wethouders.

Verder vraagt de VVD zich af wat de huidige maatregelen zijn om de verkeersveiligheid op het kruispunt van de Churchill-laan met de Scheldestraat te waarborgen, of deze voldoende zijn en of het college extra preventieve maatregelen gaat nemen naar aanleiding van de ongelukken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “VVD-raadslid vraagt zich af of touringcars geweerd kunnen worden op de Churchill-laan”

Max Kühner|28.04.23|08:54

Laat die “Daan W. van de linkse VVD”(kijk, dat rijmt ook nog) er eerst eens voor gaan zorgen dat fietsers en voetgangers in Amsterdam zich aan de regels gaan houden, zoals negeren van rode verkeerslichten. Gewoon eens die handhavers van ze in ploegen de stad in sturen en boetes uitdelen. Dat is effectiever dan een paar taxi- en touringcarchauffeurs het leven zuur maken. Ik geef je op een briefje dat ook op de Churchilllaan er een hoop te halen valt voor ze. Om te beginnen.

VVD-raadslid vraagt zich af of touringcars geweerd kunnen worden op de Churchill-laan | TaxiPro
Fietser zwaargewond na aanrijding met touringcar in Amsterdam
Amsterdam

VVD-raadslid vraagt zich af of touringcars geweerd kunnen worden op de Churchill-laan

Op het kruispunt van de Churchilllaan met de Scheldestraat is een fietser aangereden door een touringcar. Het slachtoffer lag na de botsing bekneld onder de bus en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Michel van Bergen

Daan Wijnants, gemeenteraadslid namens de VVD in Amsterdam, vraagt zich af of zwaar verkeer, zoals vrachtwagens en touringcars, geweerd kunnen worden op het kruispunt van de Churchill-laan. Het VVD-raadslid diende dinsdag schriftelijke vragen hierover in, naar aanleiding van twee recente ongelukken waar onder andere een touringcar bij betrokken is.

Een fietser kwam afgelopen maandag op het kruispunt van de Churchill-laan met de Scheldestraat in botsing met een touringcar. Na het ongeluk werd ze zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is het tweede verkeersongeluk in korte tijd. Op 17 maart vond er op het betreffende kruispunt namelijk ook een ongeluk plaats. Toen werd een fietser aangereden door een vrachtauto.

“Onder de buurtbewoners zijn er al langere tijd zorgen over het kruispunt, vooral in verband met de vrachtwagens die vanaf de A10 het centrum inrijden”, zegt Wijnants daarover. “Sinds het afsluiten van de Wielingenstraat bij de Rai, rijden er nu ook touringcars via de Churchill-laan op het kruispunt. Vanwege de dode hoek zijn de overstekende fietsers voor chauffeurs van vrachtwagens of touringcars slecht te zien.”

Extra maatregelen

De VVD pleit dan ook voor extra maatregelen vanuit de gemeente, om toekomstige verkeersongevallen met vrachtwagens en touringcars op het kruispunt van de Churchill-laan te voorkomen. Wijnants vraagt zich af of zwaar verkeer, waaronder touringcars, op het betreffende kruispunt geweerd kunnen worden. “Zijn er volgens het college – al dan niet tijdelijk zolang de Wielingenstraat is afgesloten – maatregelen nodig om zwaar verkeer, zoals touringcars, te weren op het kruispunt om zo de verkeersveiligheid te bevorderen?”, zo vraagt hij aan het college van burgemeester en wethouders.

Verder vraagt de VVD zich af wat de huidige maatregelen zijn om de verkeersveiligheid op het kruispunt van de Churchill-laan met de Scheldestraat te waarborgen, of deze voldoende zijn en of het college extra preventieve maatregelen gaat nemen naar aanleiding van de ongelukken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “VVD-raadslid vraagt zich af of touringcars geweerd kunnen worden op de Churchill-laan”

Max Kühner|28.04.23|08:54

Laat die “Daan W. van de linkse VVD”(kijk, dat rijmt ook nog) er eerst eens voor gaan zorgen dat fietsers en voetgangers in Amsterdam zich aan de regels gaan houden, zoals negeren van rode verkeerslichten. Gewoon eens die handhavers van ze in ploegen de stad in sturen en boetes uitdelen. Dat is effectiever dan een paar taxi- en touringcarchauffeurs het leven zuur maken. Ik geef je op een briefje dat ook op de Churchilllaan er een hoop te halen valt voor ze. Om te beginnen.