Tachograaf
Tachograaf

ILT constateert 14 overtredingen tijdens controle zomerpendelbussen

Tachograaf. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Mgr.Nobody

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft begin deze maand veertien overtredingen geconstateerd tijdens een thema-actie. De controleactie, die werd gehouden vlakbij de Belgische grens, richtte zich op zomerpendelbussen. Het overheidsorgaan controleerde onder meer of de tachograaf op een correcte manier werd bediend.

Bij tien van de in totaal zestien gecontroleerde bussen, constateerde ILT in totaal veertien overtredingen. Bij zeven bussen (44 procent) was sprake van onjuiste bediening van de tachograaf. “Een daling van 3 procent ten opzichte van thema-actie eind mei”, zegt ILT daarover op de eigen website.

De betreffende chauffeurs kregen een waarschuwing. Tegen een van hen is een boeterapport opgemaakt. “Deze chauffeur had gereisd om een voertuig over te nemen en had dit niet als ‘andere werkzaamheden’ aangetekend in de tachograaf”, zo verduidelijkt ILT.

Gedragsverandering

Het overheidsorgaan zag naar eigen zeggen een duidelijke gedragsverandering. “Het aantal overtredingen voor het onjuist bedienen van de tachograaf is gedaald van 49 naar 25 procent, ten opzichte van eerdere inspecties in februari tot en met april van dit jaar”, zo besluit ILT.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

ILT constateert 14 overtredingen tijdens controle zomerpendelbussen | TaxiPro
Tachograaf
Tachograaf

ILT constateert 14 overtredingen tijdens controle zomerpendelbussen

Tachograaf. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Mgr.Nobody

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft begin deze maand veertien overtredingen geconstateerd tijdens een thema-actie. De controleactie, die werd gehouden vlakbij de Belgische grens, richtte zich op zomerpendelbussen. Het overheidsorgaan controleerde onder meer of de tachograaf op een correcte manier werd bediend.

Bij tien van de in totaal zestien gecontroleerde bussen, constateerde ILT in totaal veertien overtredingen. Bij zeven bussen (44 procent) was sprake van onjuiste bediening van de tachograaf. “Een daling van 3 procent ten opzichte van thema-actie eind mei”, zegt ILT daarover op de eigen website.

De betreffende chauffeurs kregen een waarschuwing. Tegen een van hen is een boeterapport opgemaakt. “Deze chauffeur had gereisd om een voertuig over te nemen en had dit niet als ‘andere werkzaamheden’ aangetekend in de tachograaf”, zo verduidelijkt ILT.

Gedragsverandering

Het overheidsorgaan zag naar eigen zeggen een duidelijke gedragsverandering. “Het aantal overtredingen voor het onjuist bedienen van de tachograaf is gedaald van 49 naar 25 procent, ten opzichte van eerdere inspecties in februari tot en met april van dit jaar”, zo besluit ILT.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.