Telefoon achter het stuur
Ogen op de weg

Ruim 150 boetes uitgedeeld na verkeerscontrole vanuit touringcar

De politie controleerde onder meer op het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Foto: Shutterstock/Fabio Principe

De verkeerspolitie van Zeeland-West-Brabant heeft afgelopen dinsdag flink wat boetes uitgedeeld na een controleactie vanuit een touringcar. In totaal zijn 161 automobilisten op de bon geslingerd. 128 daarvan kregen een prent, omdat ze tijdens het rijden bezig waren met een mobiele telefoon.

De overige 33 automobilisten kregen boetes voor andere verkeersovertredingen. Zo moesten twee bestuurders hun rijbewijs inleveren, omdat ze de maximumsnelheid overtraden. Verder constateerden de agenten ook andere overtredingen, zoals een niet goed leesbare kentekenplaat, bumperkleven, niet-begeleid rijden of een losliggende lading.

De handhavingsactie maakt onderdeel uit van de grote actie ‘Ogen op de Weg’ en is bedoeld om afleiding in het verkeer tegen te gaan. “Wij gaan voor nul verkeersslachtoffers”, zegt de politie. “Neem afstand van je mobiele telefoon als je in de auto stapt en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van A naar B.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Ruim 150 boetes uitgedeeld na verkeerscontrole vanuit touringcar | TaxiPro
Telefoon achter het stuur
Ogen op de weg

Ruim 150 boetes uitgedeeld na verkeerscontrole vanuit touringcar

De politie controleerde onder meer op het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Foto: Shutterstock/Fabio Principe

De verkeerspolitie van Zeeland-West-Brabant heeft afgelopen dinsdag flink wat boetes uitgedeeld na een controleactie vanuit een touringcar. In totaal zijn 161 automobilisten op de bon geslingerd. 128 daarvan kregen een prent, omdat ze tijdens het rijden bezig waren met een mobiele telefoon.

De overige 33 automobilisten kregen boetes voor andere verkeersovertredingen. Zo moesten twee bestuurders hun rijbewijs inleveren, omdat ze de maximumsnelheid overtraden. Verder constateerden de agenten ook andere overtredingen, zoals een niet goed leesbare kentekenplaat, bumperkleven, niet-begeleid rijden of een losliggende lading.

De handhavingsactie maakt onderdeel uit van de grote actie ‘Ogen op de Weg’ en is bedoeld om afleiding in het verkeer tegen te gaan. “Wij gaan voor nul verkeersslachtoffers”, zegt de politie. “Neem afstand van je mobiele telefoon als je in de auto stapt en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van A naar B.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.