rolstoeltaxi, inspectie, verkeer en waterstaat, taxichauffeur, rolstoelbus, rolstoelvastzetsysteem

Online cursus IVW voor taxichauffeurs over rolstoelvervoer

Het uitvoeren van rolstoelvervoer is een van de moeilijkste taken in de taxibranche. Er komt bijvoorbeeld veel kijken bij het juist vastzetten van de rolstoel en passagier. Om taxichauffeurs te informeren over al hun rechten en plichten hierbij heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat het Rolstoel ABC gepubliceerd.

Chauffeurs kunnen gratis informatie bekijken in films en een oefentoets maken. Hiermee wil IVW de kwaliteit in het rolstoelvervoer opkrikken. Zo is de veiligheid van de passagier gewaarborgd en zijn taxichauffeurs beter op de hoogte van alle regels. Ook worden op die manier boetes bij een eventuele controle voorkomen.

Inspectie Verkeer en Waterstaat

“In dit Rolstoel ABC bieden wij u Algemene informatie, maken wij u Bewust van risico’s en is de Conclusie dat goed en veilig rolstoelvervoer een combinatie is van een goedgekeurd vastzetsysteem, een goedgekeurde rolstoel in combinatie met een goed opgeleide en nauwkeurig werkende chauffeur”, licht IVW toe. Ook deelt de inspectie een folder uit bij controles.

De controles vinden overal in het land plaats vooral bij instellingen waarbij veel rolstoelvervoer plaatsvindt zoals zorginstellingen, revalidatiecentra. Er vinden in totaal 1000 inspecties op rolstoelvervoer plaats in de periode juli 2011 tot en met september 2012.

Het Rolstoel ABC is door ABC Taxikeurmerk Advies en Training gemaakt in opdracht van de Inspectie Verkeer en Waterstaat in samenwerking met de Stichting Vast is Beter.

Volg gratis het Rolstoel ABC van de Inspectie Verkeer en Waterstaat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Online cursus IVW voor taxichauffeurs over rolstoelvervoer | TaxiPro
rolstoeltaxi, inspectie, verkeer en waterstaat, taxichauffeur, rolstoelbus, rolstoelvastzetsysteem

Online cursus IVW voor taxichauffeurs over rolstoelvervoer

Het uitvoeren van rolstoelvervoer is een van de moeilijkste taken in de taxibranche. Er komt bijvoorbeeld veel kijken bij het juist vastzetten van de rolstoel en passagier. Om taxichauffeurs te informeren over al hun rechten en plichten hierbij heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat het Rolstoel ABC gepubliceerd.

Chauffeurs kunnen gratis informatie bekijken in films en een oefentoets maken. Hiermee wil IVW de kwaliteit in het rolstoelvervoer opkrikken. Zo is de veiligheid van de passagier gewaarborgd en zijn taxichauffeurs beter op de hoogte van alle regels. Ook worden op die manier boetes bij een eventuele controle voorkomen.

Inspectie Verkeer en Waterstaat

“In dit Rolstoel ABC bieden wij u Algemene informatie, maken wij u Bewust van risico’s en is de Conclusie dat goed en veilig rolstoelvervoer een combinatie is van een goedgekeurd vastzetsysteem, een goedgekeurde rolstoel in combinatie met een goed opgeleide en nauwkeurig werkende chauffeur”, licht IVW toe. Ook deelt de inspectie een folder uit bij controles.

De controles vinden overal in het land plaats vooral bij instellingen waarbij veel rolstoelvervoer plaatsvindt zoals zorginstellingen, revalidatiecentra. Er vinden in totaal 1000 inspecties op rolstoelvervoer plaats in de periode juli 2011 tot en met september 2012.

Het Rolstoel ABC is door ABC Taxikeurmerk Advies en Training gemaakt in opdracht van de Inspectie Verkeer en Waterstaat in samenwerking met de Stichting Vast is Beter.

Volg gratis het Rolstoel ABC van de Inspectie Verkeer en Waterstaat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.