Brengbus

Buurtbusverenigingen kiezen voor Civitas

Sinds kort rijden er twaalf nieuwe buurtbussen van Tribus in de omgeving van Arnhem en Nijmegen. De buurtbusverenigingen kregen kort daarvoor de sleutel overhandigd door Breng.

De buurtbusverenigingen Rijk van Nijmegen, Veluwezoom, Rijnwaarden en Spankeren-Dieren hebben gekozen voor de Civitas, de semi-lagevloer minibus van Tribus. Die keuze werd mede bepaald door de eis van de Stadsregio dat de nieuwe buurtbussen toegankelijk moeten zijn voor rolstoelen.

Voorkeur

Doorslaggevend was de voorkeur van de buurtbusverenigingen zelf. “De buurtbusverenigingen hebben een belangrijke stem in de uiteindelijke keuze”, zegt Wim van Anholt, buurtbuscoördinator bij Connexxion, de moedermaatschappij. Volgens hem waren het onder meer het design en de ruimtelijke indeling die de verenigingen over de streep hebben getrokken.

Inclusief de twaalf nieuwe buurtbussen rijden er nu 43 Civitas-bussen van Tribus in Nederland rond. 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.