Staxi Mokumflex

Staxi nieuwe vervoerder Mokumflex

Foto: persbericht Staxi

Taxibedrijf Staxi neemt sinds 1 juli de vraaggerichte vervoersdienst Mokumflex in Amsterdam voor haar rekening. De opdracht is door de gemeente Amsterdam aan Staxi gegund.

Mokumflex is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer in de gebieden Driemond en Landelijk Noord. Het project is als pilot gestart in 2018 en loopt ten minste door tot januari 2022. Voor een eigen bijdrage van 2,50 euro kunnen reizigers van of naar deze gebieden een Mokumflex-taxi bestellen. In Driemond rijden de flextaxi’s tussen Station Weesp en Station Gaasperplas. In Landelijk Noord kunnen reizigers gebruik maken van de dienst om van of naar haltes van de voormalige lijnen 30 en 31 te reizen, tot aan Station Noord.

Korter wachten

Staxi wil de dienstverlening graag verbeteren op punten waarvan gebruikers vinden dat ze beter kunnen. Het bedrijf zet zelf vast in op kortere wachttijden, want de huidige periode van een half uur waarin de passagier kan worden opgehaald is in de ogen van het bedrijf te lang. Directeur Hakima el Allaoui: “Wij verkleinen het tijdsbestek waarin de mensen worden opgehaald van een half uur naar elf minuten. De taxi zal maximaal een minuut vóór tot tien minuten ná de geboekte tijd op locatie aanwezig zijn.”

Coronamaatregelen

Bewoners en bezoekers kunnen tot een uur van tevoren een Mokumflex-taxi bestellen. De vervoersdienst is beschikbaar van 06:00 uur tot 00:00 uur, zowel op werkdagen als in het weekend. “Wie buiten deze tijden om vervoer nodig heeft, kan natuurlijk altijd bij ons terecht voor een reguliere taxirit”, laat El Allaoui weten. Voor Mokumlflex zijn diverse coronamaatregelen van kracht. Mensen dragen onder meer een niet-medisch mondkapje, houden afstand tot de chauffeur en stappen zelf in en uit de taxi’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Staxi nieuwe vervoerder Mokumflex”

Don Vandijk|03.07.20|16:53

Verbaasd mij dat er nog bedrijven op inschrijven (ik kende Staxi helemaal niet) vraag mij af waarom RMC dit vervoer niet meer doet.

Staxi nieuwe vervoerder Mokumflex | TaxiPro
Staxi Mokumflex

Staxi nieuwe vervoerder Mokumflex

Foto: persbericht Staxi

Taxibedrijf Staxi neemt sinds 1 juli de vraaggerichte vervoersdienst Mokumflex in Amsterdam voor haar rekening. De opdracht is door de gemeente Amsterdam aan Staxi gegund.

Mokumflex is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer in de gebieden Driemond en Landelijk Noord. Het project is als pilot gestart in 2018 en loopt ten minste door tot januari 2022. Voor een eigen bijdrage van 2,50 euro kunnen reizigers van of naar deze gebieden een Mokumflex-taxi bestellen. In Driemond rijden de flextaxi’s tussen Station Weesp en Station Gaasperplas. In Landelijk Noord kunnen reizigers gebruik maken van de dienst om van of naar haltes van de voormalige lijnen 30 en 31 te reizen, tot aan Station Noord.

Korter wachten

Staxi wil de dienstverlening graag verbeteren op punten waarvan gebruikers vinden dat ze beter kunnen. Het bedrijf zet zelf vast in op kortere wachttijden, want de huidige periode van een half uur waarin de passagier kan worden opgehaald is in de ogen van het bedrijf te lang. Directeur Hakima el Allaoui: “Wij verkleinen het tijdsbestek waarin de mensen worden opgehaald van een half uur naar elf minuten. De taxi zal maximaal een minuut vóór tot tien minuten ná de geboekte tijd op locatie aanwezig zijn.”

Coronamaatregelen

Bewoners en bezoekers kunnen tot een uur van tevoren een Mokumflex-taxi bestellen. De vervoersdienst is beschikbaar van 06:00 uur tot 00:00 uur, zowel op werkdagen als in het weekend. “Wie buiten deze tijden om vervoer nodig heeft, kan natuurlijk altijd bij ons terecht voor een reguliere taxirit”, laat El Allaoui weten. Voor Mokumlflex zijn diverse coronamaatregelen van kracht. Mensen dragen onder meer een niet-medisch mondkapje, houden afstand tot de chauffeur en stappen zelf in en uit de taxi’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Staxi nieuwe vervoerder Mokumflex”

Don Vandijk|03.07.20|16:53

Verbaasd mij dat er nog bedrijven op inschrijven (ik kende Staxi helemaal niet) vraag mij af waarom RMC dit vervoer niet meer doet.