prestige green cabs

Eerste vijf Prestige GreenCabs op biogas

Vrijdag 13 november heeft fleetmanager Dik Snetselaar (foto) van Prestige Taxicentrale uit Nieuwegein de eerste vijf Biogas aangedreven Mercedes B-klasse taxi’s in ontvangst genomen van Stern Auto in Nieuwegein. Daarmee zet Prestige Taxicentrale weer een nieuwe stap naar een duurzaam aangedreven wagenpark.

De vijf biogas aangedreven auto’s zijn de start van een overschakeling naar een schoon wagenpark. “Wij streven ernaar om in 2012 80% van het wagenpark co2 neutraal te hebben”, aldus directeur George Jansen. Prestige lanceert hiervoor een geheel nieuw merk ‘Prestige GreenCab’. De taxi’s worden voorzien van een duidelijk onderscheidend uiterlijk en zijn daardoor zeer herkenbaar als milieuvriendelijke taxi.

CO2 neutraal
Biogas is op dit moment de schoonste en meest duurzame brandstof waar auto’s op kunnen rijden. Biogas wordt geproduceerd uit biomassa. Vervolgens wordt het biogas gezuiverd tot aardgaskwaliteit, dat aan het aardgasnet wordt toegevoegd. Door middel van een certificaat is het groen gas gegarandeerd duurzaam.

Prestige GreenCab
Vanaf volgend jaar zijn er twee varianten Prestige GreenCab. Naast de biogas aangedreven taxi’s voor de middellange en lange afstanden zullen er in de loop van 2010 tientallen elektrisch, op groene stroom aangedreven GreenCabs in het Utrechtse straatbeeld verschijnen voor het binnenstedelijke verkeer. Om deze elektrische ambitie waar te maken bouwt Prestige Taxicentrale aan een consortium samen met Gemeente Utrecht, NS ProRail, Eneco, TNO automotive en diverse autoleveranciers. Gezamenlijk doen zij beroep op de stimuleringsregeling Proeftuinen Duurzame Mobiliteit: hybride en elektrisch rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Eerste vijf Prestige GreenCabs op biogas | TaxiPro
prestige green cabs

Eerste vijf Prestige GreenCabs op biogas

Vrijdag 13 november heeft fleetmanager Dik Snetselaar (foto) van Prestige Taxicentrale uit Nieuwegein de eerste vijf Biogas aangedreven Mercedes B-klasse taxi’s in ontvangst genomen van Stern Auto in Nieuwegein. Daarmee zet Prestige Taxicentrale weer een nieuwe stap naar een duurzaam aangedreven wagenpark.

De vijf biogas aangedreven auto’s zijn de start van een overschakeling naar een schoon wagenpark. “Wij streven ernaar om in 2012 80% van het wagenpark co2 neutraal te hebben”, aldus directeur George Jansen. Prestige lanceert hiervoor een geheel nieuw merk ‘Prestige GreenCab’. De taxi’s worden voorzien van een duidelijk onderscheidend uiterlijk en zijn daardoor zeer herkenbaar als milieuvriendelijke taxi.

CO2 neutraal
Biogas is op dit moment de schoonste en meest duurzame brandstof waar auto’s op kunnen rijden. Biogas wordt geproduceerd uit biomassa. Vervolgens wordt het biogas gezuiverd tot aardgaskwaliteit, dat aan het aardgasnet wordt toegevoegd. Door middel van een certificaat is het groen gas gegarandeerd duurzaam.

Prestige GreenCab
Vanaf volgend jaar zijn er twee varianten Prestige GreenCab. Naast de biogas aangedreven taxi’s voor de middellange en lange afstanden zullen er in de loop van 2010 tientallen elektrisch, op groene stroom aangedreven GreenCabs in het Utrechtse straatbeeld verschijnen voor het binnenstedelijke verkeer. Om deze elektrische ambitie waar te maken bouwt Prestige Taxicentrale aan een consortium samen met Gemeente Utrecht, NS ProRail, Eneco, TNO automotive en diverse autoleveranciers. Gezamenlijk doen zij beroep op de stimuleringsregeling Proeftuinen Duurzame Mobiliteit: hybride en elektrisch rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.