Elektrische versie van Vito is taxi in Londen in 2012

Mercedes Vito, taxiSTUTTGART – Mercedes-Benz rust een kleine serie Vito-bestelauto’s uit met een elektrische aandrijving. Dat meldt autoblog Zerauto donderdag. De eerste honderd exemplaren zijn bedoeld voor grotere wagenparken. Daarna volgt een tweede serie van tweeduizend stuks die in de ‘losse verkoop’ gaan.

De honderd Vito’s gaan naar twintig firma’s die vooral in stadscentra actief zijn, al noemt Mercedes-Benz niet precies wie. Productie van de elektrische Vito is relatief goedkoop omdat de bestelauto’s tussen de reguliere versies op de lopende band staan. Gedurende 2010 levert Mercedes de elektro-Vito’s uit. In de ‘volgende fase’ van het project bouwt de fabrikant een serie van tweeduizend auto’s voor de algemene verkoop.

De elektrische Vito wordt aangedreven door een 90 kW elektromotor die zijn stroom krijgt van een lithiumion-accu. Volledig opgeladen kan de Vito 130 kilometer rijden. De topsnelheid is begrensd op 80 km/uur omdat hij uitsluitend bedoeld is voor regionale transportdoeleinden. De elektrische Vito mag net als de gewone Vito 900 kilo vervoeren in het laadruim.

In London is de het taxibedrijf Eco City Vehicles (EVC) van plan een eigen elektrische versie van de Vito op de markt te brengen. De eVito krijgt in tegenstelling tot de officiële Mercedes-Benz modellen een elektromotor van 70 kW aangemeten met een lithiumion-accu voor de energieopslag. De actieradius bedraagt 120 kilometer en de prestaties zouden niet onderdoen de taxi’s die nu rondrijden. Het is de bedoeling dat de eVito’s van Eco City Vehicles voor de Olympische Spelen van 2012 op de markt komen.

Lees het artikel van Zerauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Elektrische versie van Vito is taxi in Londen in 2012 | TaxiPro

Elektrische versie van Vito is taxi in Londen in 2012

Mercedes Vito, taxiSTUTTGART – Mercedes-Benz rust een kleine serie Vito-bestelauto’s uit met een elektrische aandrijving. Dat meldt autoblog Zerauto donderdag. De eerste honderd exemplaren zijn bedoeld voor grotere wagenparken. Daarna volgt een tweede serie van tweeduizend stuks die in de ‘losse verkoop’ gaan.

De honderd Vito’s gaan naar twintig firma’s die vooral in stadscentra actief zijn, al noemt Mercedes-Benz niet precies wie. Productie van de elektrische Vito is relatief goedkoop omdat de bestelauto’s tussen de reguliere versies op de lopende band staan. Gedurende 2010 levert Mercedes de elektro-Vito’s uit. In de ‘volgende fase’ van het project bouwt de fabrikant een serie van tweeduizend auto’s voor de algemene verkoop.

De elektrische Vito wordt aangedreven door een 90 kW elektromotor die zijn stroom krijgt van een lithiumion-accu. Volledig opgeladen kan de Vito 130 kilometer rijden. De topsnelheid is begrensd op 80 km/uur omdat hij uitsluitend bedoeld is voor regionale transportdoeleinden. De elektrische Vito mag net als de gewone Vito 900 kilo vervoeren in het laadruim.

In London is de het taxibedrijf Eco City Vehicles (EVC) van plan een eigen elektrische versie van de Vito op de markt te brengen. De eVito krijgt in tegenstelling tot de officiële Mercedes-Benz modellen een elektromotor van 70 kW aangemeten met een lithiumion-accu voor de energieopslag. De actieradius bedraagt 120 kilometer en de prestaties zouden niet onderdoen de taxi’s die nu rondrijden. Het is de bedoeling dat de eVito’s van Eco City Vehicles voor de Olympische Spelen van 2012 op de markt komen.

Lees het artikel van Zerauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.