taxichauffeur, rechtbank

Justitie: Taxichauffeurs vaker screenen op strafblad

DEN HAAG – Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil samen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat taxichauffeurs vaker screenen op recente veroordelingen. Dat moet voorkomen dat bijvoorbeeld een taxichauffeur die een zedendelict heeft begaan nog jaren rondrijdt.

Hirsch Ballin heeft een brief over het screenen van taxichauffeurs woensdag naar de Kamer gestuurd. Nu is het zo dat taxichauffeurs eens in de vijf jaar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moeten overleggen voor de verlenging van hun chauffeurspas.

Hirsch Ballin wil dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat aanzienlijk vaker het centrale bestand van alle taxichauffeurs overlegt aan justitie, waar het dan naast de lijst van recente veroordelingen kan worden gelegd. Justitie kan Verkeer en Waterstaat dan melden dat een chauffeur om een nieuwe VOG gevraagd moet worden.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Justitie: Taxichauffeurs vaker screenen op strafblad | TaxiPro
taxichauffeur, rechtbank

Justitie: Taxichauffeurs vaker screenen op strafblad

DEN HAAG – Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil samen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat taxichauffeurs vaker screenen op recente veroordelingen. Dat moet voorkomen dat bijvoorbeeld een taxichauffeur die een zedendelict heeft begaan nog jaren rondrijdt.

Hirsch Ballin heeft een brief over het screenen van taxichauffeurs woensdag naar de Kamer gestuurd. Nu is het zo dat taxichauffeurs eens in de vijf jaar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moeten overleggen voor de verlenging van hun chauffeurspas.

Hirsch Ballin wil dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat aanzienlijk vaker het centrale bestand van alle taxichauffeurs overlegt aan justitie, waar het dan naast de lijst van recente veroordelingen kan worden gelegd. Justitie kan Verkeer en Waterstaat dan melden dat een chauffeur om een nieuwe VOG gevraagd moet worden.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.