Besseling, taxibus, groen gas

Ook taxibedrijf Besseling zet in op groen gas

DRIEBERGEN –  Taxibedrijf Bessling heeft maandag de eerste rit gereden met taxibussen op groen gas. De bussen rijden onder de naam Groen Centraal, een samenwerkingsverband tussen de grote conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug en het taxibedrijf.

In Driebergen werden alle Mercedes-bussen officieel in gebruik genomen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op bijgedragen aan het project door een taxistandplaats ter beschikking te stellen, alle bewegwijzering op het station aan te passen en een duurzame haltepaal op zonne-energie te verzorgen.

“We hopen dat het aanbieden van ‘groen’ vervoer zo succesvol zal zijn dat het aantal taxibussen op groen gas binnenkort uitgebreid kan worden”, aldus directeur Edwin Besseling op de website van het bedrijf.

Groen Gas (biogas) is op dit moment de schoonste en meest duurzame brandstof waar auto’s op kunnen rijden. Biogas wordt geproduceerd uit biomassa. In feite wordt er dus gereden op brandstof die uit afval is gewonnen. Vervolgens wordt het biogas gezuiverd tot aardgaskwaliteit, dat aan het aardgasnet wordt toegevoegd. Door middel van een certificaat is het groene gas gegarandeerd 100% duurzaam.

Besseling Touringcars-Taxi-Koeriersdienst heeft 180 taxi’s, 50 touringcars en een kleine 100 koerierwagens. Het bedrijf richt zich op Midden-Nederland en bestaat sinds 1985. Er werken inmiddels ruim 500 medewerkers.

www.ikreisgroen.nl
www.besseling.com

Lees ook: Eerste vijf Prestige GreenCabs op biogas

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Ook taxibedrijf Besseling zet in op groen gas | TaxiPro
Besseling, taxibus, groen gas

Ook taxibedrijf Besseling zet in op groen gas

DRIEBERGEN –  Taxibedrijf Bessling heeft maandag de eerste rit gereden met taxibussen op groen gas. De bussen rijden onder de naam Groen Centraal, een samenwerkingsverband tussen de grote conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug en het taxibedrijf.

In Driebergen werden alle Mercedes-bussen officieel in gebruik genomen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op bijgedragen aan het project door een taxistandplaats ter beschikking te stellen, alle bewegwijzering op het station aan te passen en een duurzame haltepaal op zonne-energie te verzorgen.

“We hopen dat het aanbieden van ‘groen’ vervoer zo succesvol zal zijn dat het aantal taxibussen op groen gas binnenkort uitgebreid kan worden”, aldus directeur Edwin Besseling op de website van het bedrijf.

Groen Gas (biogas) is op dit moment de schoonste en meest duurzame brandstof waar auto’s op kunnen rijden. Biogas wordt geproduceerd uit biomassa. In feite wordt er dus gereden op brandstof die uit afval is gewonnen. Vervolgens wordt het biogas gezuiverd tot aardgaskwaliteit, dat aan het aardgasnet wordt toegevoegd. Door middel van een certificaat is het groene gas gegarandeerd 100% duurzaam.

Besseling Touringcars-Taxi-Koeriersdienst heeft 180 taxi’s, 50 touringcars en een kleine 100 koerierwagens. Het bedrijf richt zich op Midden-Nederland en bestaat sinds 1985. Er werken inmiddels ruim 500 medewerkers.

www.ikreisgroen.nl
www.besseling.com

Lees ook: Eerste vijf Prestige GreenCabs op biogas

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.