elektrisch opladen

Elektrische taxi GreenCab krijgt maximaal 2 miljoen subsidie

NIEUWEGEIN – Het GreenCab project krijgt maximaal 2 miljoen euro subsidie van Verkeer en Waterstaat om de elektrische taxi te testen. Dat heeft George Jansen, directeur van initiatiefnemer Prestige Taxicentrale, dinsdag bekend gemaakt.

“Vanaf nu gaan we dat besteden. Eerst aan de infrastructuur, daarna aan de voertuigen”, zegt Jansen. De proeftuin Elektrisch Rijden van VenW loopt tot eind 2012. Fabrikanten waar GreenCab de elektrische voertuigen van afneemt zijn Renault, Peugeot en Mitsubishi.

Tijdens de proeftuin blijven de tarieven gelijk aan de normale taxitarieven van Prestige Taxicentrale. De elektrische auto’s rijden vooral in de stad Utrecht.

Met het GreenCab project wordt een bijdrage geleverd aan een schonere wereld. “Naast de klimaatproblemen is de slechte luchtkwaliteit in grote steden een bedreiging van de gezondheid”, vindt Jansen. “Elektrische voertuigen hebben geen uitstoot. Ook niet om de benodigde stroom op te wekken als dat groen gebeurt.”

Prestige Taxicentrale voert nu al testen uit met elektrisch rijden in Amsterdam.Klanten worden daarbij met elektrische auto’s zoals de Tesla, Lotus en Plug-In Toyota Prius vervoerd door de hoofdstad. Een vijftal taxi’s van GreenCab rijdt nu al op biogas door Utrecht.

Om de elektrische taxi mogelijk te maken werkt GreenCab samen met TNO, Renault, Peugeot, Mitsubishi, Kyotolease, Essent, Stedin, Gemeente Utrecht en Prestige Taxicentrale. Andere betrokkenen zijn The New Motion, Stichting Nederland Bereikbaar, Stichting Urgenda, Stichting Natuur en Milieu (C,mm,N 2.0 project), TU Delft en de ANWB.

Lees ook: Subsidie voor elektrische taxi’s van Prestige Taxicentrale
Lees ook: Tesla, Lotus en Prius nu als elektrische taxi in Amsterdam

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Elektrische taxi GreenCab krijgt maximaal 2 miljoen subsidie | TaxiPro
elektrisch opladen

Elektrische taxi GreenCab krijgt maximaal 2 miljoen subsidie

NIEUWEGEIN – Het GreenCab project krijgt maximaal 2 miljoen euro subsidie van Verkeer en Waterstaat om de elektrische taxi te testen. Dat heeft George Jansen, directeur van initiatiefnemer Prestige Taxicentrale, dinsdag bekend gemaakt.

“Vanaf nu gaan we dat besteden. Eerst aan de infrastructuur, daarna aan de voertuigen”, zegt Jansen. De proeftuin Elektrisch Rijden van VenW loopt tot eind 2012. Fabrikanten waar GreenCab de elektrische voertuigen van afneemt zijn Renault, Peugeot en Mitsubishi.

Tijdens de proeftuin blijven de tarieven gelijk aan de normale taxitarieven van Prestige Taxicentrale. De elektrische auto’s rijden vooral in de stad Utrecht.

Met het GreenCab project wordt een bijdrage geleverd aan een schonere wereld. “Naast de klimaatproblemen is de slechte luchtkwaliteit in grote steden een bedreiging van de gezondheid”, vindt Jansen. “Elektrische voertuigen hebben geen uitstoot. Ook niet om de benodigde stroom op te wekken als dat groen gebeurt.”

Prestige Taxicentrale voert nu al testen uit met elektrisch rijden in Amsterdam.Klanten worden daarbij met elektrische auto’s zoals de Tesla, Lotus en Plug-In Toyota Prius vervoerd door de hoofdstad. Een vijftal taxi’s van GreenCab rijdt nu al op biogas door Utrecht.

Om de elektrische taxi mogelijk te maken werkt GreenCab samen met TNO, Renault, Peugeot, Mitsubishi, Kyotolease, Essent, Stedin, Gemeente Utrecht en Prestige Taxicentrale. Andere betrokkenen zijn The New Motion, Stichting Nederland Bereikbaar, Stichting Urgenda, Stichting Natuur en Milieu (C,mm,N 2.0 project), TU Delft en de ANWB.

Lees ook: Subsidie voor elektrische taxi’s van Prestige Taxicentrale
Lees ook: Tesla, Lotus en Prius nu als elektrische taxi in Amsterdam

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.