station, rolstoel, toegankelijkheid, hellingbaan

Toegang stations wordt verbeterd voor mensen in rolstoel

DEN HAAG – Mensen in een rolstoel moeten makkelijker bij treinstations kunnen komen. Daarom wordt een fors aantal hellingbanen minder steil gemaakt zodat ze makkelijker te gebruiken zijn.

De hellingbanden op de stations Anna Paulowna, Culemborg, `t Harde, Nijkerk, Oldenzaal, Amersfoort Schothorst, Purmerend Overwhere en Maastricht worden nog dit kalenderjaar aangepakt. Het gaat komend jaar zijn in Gelderland in totaal elf stations aan de beurt, zes in Overijssel en twee in Drenthe.

Handicap

De hellingbanen zijn ooit volgens bouwbesluit en de toen heersende inzichten aangelegd. Organisaties voor mensen met een handicap gaven aan dat ze voor verbetering vatbaar zijn. Er is nu voor gekozen de opgangen minder steil te maken volgens een nieuwe Europese richtlijn. Financiering vindt plaats vanuit het Rijk.

Het werk maakt onderdeel uit van het programma Toegankelijkheid. Volgens een overeenkomst tussen de minister van Verkeer, ProRail en NS wordt een breed scala aan maatregelen uitgevoerd op een paar honderd stations om reizigers met visuele- / lichamelijke beperking zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen laten reizen.

Andere maatregelen die worden genomen zijn: het plaatsen van liften, bewegwijzering in braille, een goede markering van de perronrand. ProRail werkt verder ook aan het aanpassen van perrons voor gelijkvloerse instap. Dit gebeurt in nauw overleg met diverse belangenorganisaties, vervoerders, OV-autoriteiten en provincies, zo meldt Verkeersnet.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Toegang stations wordt verbeterd voor mensen in rolstoel | TaxiPro
station, rolstoel, toegankelijkheid, hellingbaan

Toegang stations wordt verbeterd voor mensen in rolstoel

DEN HAAG – Mensen in een rolstoel moeten makkelijker bij treinstations kunnen komen. Daarom wordt een fors aantal hellingbanen minder steil gemaakt zodat ze makkelijker te gebruiken zijn.

De hellingbanden op de stations Anna Paulowna, Culemborg, `t Harde, Nijkerk, Oldenzaal, Amersfoort Schothorst, Purmerend Overwhere en Maastricht worden nog dit kalenderjaar aangepakt. Het gaat komend jaar zijn in Gelderland in totaal elf stations aan de beurt, zes in Overijssel en twee in Drenthe.

Handicap

De hellingbanen zijn ooit volgens bouwbesluit en de toen heersende inzichten aangelegd. Organisaties voor mensen met een handicap gaven aan dat ze voor verbetering vatbaar zijn. Er is nu voor gekozen de opgangen minder steil te maken volgens een nieuwe Europese richtlijn. Financiering vindt plaats vanuit het Rijk.

Het werk maakt onderdeel uit van het programma Toegankelijkheid. Volgens een overeenkomst tussen de minister van Verkeer, ProRail en NS wordt een breed scala aan maatregelen uitgevoerd op een paar honderd stations om reizigers met visuele- / lichamelijke beperking zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen laten reizen.

Andere maatregelen die worden genomen zijn: het plaatsen van liften, bewegwijzering in braille, een goede markering van de perronrand. ProRail werkt verder ook aan het aanpassen van perrons voor gelijkvloerse instap. Dit gebeurt in nauw overleg met diverse belangenorganisaties, vervoerders, OV-autoriteiten en provincies, zo meldt Verkeersnet.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.