taxitestdag, Mercedes-Benz, B-Klasse, NGT, aardgas, 180

Testdag: Aardgas is dé milieuvriendelijke taxi van vandaag

SOESTERBERG – Veertien testrijders van verschillende taxibedrijven hebben dinsdag diverse taximodellen uitgeprobeerd tijdens de taxitestdag van Taxi Magazine in Soesterberg. De meest mileuvriendelijke testauto’s die aanwezig waren rijden op aardgas.

De fabrikanten stelde auto’s beschikbaar, die de testrijders vervolgens op uiterlijk, rijgedrag en eventueel gebruik in de praktijk beoordeelden.

Aardgas

Er werd getest met twee milieuvriendelijke aardgasvoertuigen; Mercedes Benz B-Klasse 180 NGT  en de Tribus Caddy Maxi EcoFuel. Ook werd er gereden met de hybride Toyota Prius. Verder waren er reguliere diesels aanwezig; Mazda 5, Mazda 6, Ford Mondeo, Ford Grand C-Max, TVolvo V70 en de Volvo S80.

Het thema van de testdag was groene energiezuinige taxi’s. Als het gaat om alternatieve brandstoffen, is het op grote schaal overstappen op elektriciteit of waterstof voorlopig nog niet mogelijk. Die techniek en infrastructuur staat nog in de kinderschoenen.

Aardgas

Maar aardgas is zeker een goed alternatief om nu al milieuvriendelijk én voordelig taxi te kunnen rijden, zo bleek tijdens de testdag. De uitstoot van roet en fijnstof is nihil, de brandstofprijs ligt lager dan bij diesel. En wordt er Groen Gas of biogas getankt is het zelfs volledig CO2-neutraal.

Bovendien is actieradius geen enkel probleem voor de aardgas-modellen. Er kan zo’n 250-300 kilometer op één tank aardgas gereden worden, ruimschoots voldoende voor een gemiddelde ochtend- of middagdienst. En mocht de gastank toch leeg zijn, kan er probleemloos overgeschakeld worden op benzine. Het aantal aardgasstations breidt zich in hoog tempo uit.

Of elektrische voertuigen op korte termijn te gebruiken zijn voor taxivervoer, dat zal de proef van Prestige GreenCab in Utrecht uitwijzen. Aardgasvoertuigen worden overigens door dat bedrijf en anderen al geruime tijd ingezet.

Lees de bevindingen van de taxichauffeurs en -ondernemers in de volgende editie van Taxi Magazine die medio maart verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Testdag: Aardgas is dé milieuvriendelijke taxi van vandaag”

AA&O Taxi Centrale|18.02.11|18:30

AA&O Taxi Centrale was hier ook aanwezig.
Was een zeer geslaagde dag!
We hebben heel veel informatie gekregen over de aanwezige automerken.
AA&O Taxi Centrale heeft tevens tips,trucs en informatie verstrekt om de automerken
het best te laten slagen in de taxibranche.
Namens AA&O Taxi Centrale bedanken we Taximagazine voor de uitnodiging en
de aanwezige automerken voor de testritten.
We zijn heel benieuwd naar de volgende editie van taxi magazine.

Testdag: Aardgas is dé milieuvriendelijke taxi van vandaag | TaxiPro
taxitestdag, Mercedes-Benz, B-Klasse, NGT, aardgas, 180

Testdag: Aardgas is dé milieuvriendelijke taxi van vandaag

SOESTERBERG – Veertien testrijders van verschillende taxibedrijven hebben dinsdag diverse taximodellen uitgeprobeerd tijdens de taxitestdag van Taxi Magazine in Soesterberg. De meest mileuvriendelijke testauto’s die aanwezig waren rijden op aardgas.

De fabrikanten stelde auto’s beschikbaar, die de testrijders vervolgens op uiterlijk, rijgedrag en eventueel gebruik in de praktijk beoordeelden.

Aardgas

Er werd getest met twee milieuvriendelijke aardgasvoertuigen; Mercedes Benz B-Klasse 180 NGT  en de Tribus Caddy Maxi EcoFuel. Ook werd er gereden met de hybride Toyota Prius. Verder waren er reguliere diesels aanwezig; Mazda 5, Mazda 6, Ford Mondeo, Ford Grand C-Max, TVolvo V70 en de Volvo S80.

Het thema van de testdag was groene energiezuinige taxi’s. Als het gaat om alternatieve brandstoffen, is het op grote schaal overstappen op elektriciteit of waterstof voorlopig nog niet mogelijk. Die techniek en infrastructuur staat nog in de kinderschoenen.

Aardgas

Maar aardgas is zeker een goed alternatief om nu al milieuvriendelijk én voordelig taxi te kunnen rijden, zo bleek tijdens de testdag. De uitstoot van roet en fijnstof is nihil, de brandstofprijs ligt lager dan bij diesel. En wordt er Groen Gas of biogas getankt is het zelfs volledig CO2-neutraal.

Bovendien is actieradius geen enkel probleem voor de aardgas-modellen. Er kan zo’n 250-300 kilometer op één tank aardgas gereden worden, ruimschoots voldoende voor een gemiddelde ochtend- of middagdienst. En mocht de gastank toch leeg zijn, kan er probleemloos overgeschakeld worden op benzine. Het aantal aardgasstations breidt zich in hoog tempo uit.

Of elektrische voertuigen op korte termijn te gebruiken zijn voor taxivervoer, dat zal de proef van Prestige GreenCab in Utrecht uitwijzen. Aardgasvoertuigen worden overigens door dat bedrijf en anderen al geruime tijd ingezet.

Lees de bevindingen van de taxichauffeurs en -ondernemers in de volgende editie van Taxi Magazine die medio maart verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Testdag: Aardgas is dé milieuvriendelijke taxi van vandaag”

AA&O Taxi Centrale|18.02.11|18:30

AA&O Taxi Centrale was hier ook aanwezig.
Was een zeer geslaagde dag!
We hebben heel veel informatie gekregen over de aanwezige automerken.
AA&O Taxi Centrale heeft tevens tips,trucs en informatie verstrekt om de automerken
het best te laten slagen in de taxibranche.
Namens AA&O Taxi Centrale bedanken we Taximagazine voor de uitnodiging en
de aanwezige automerken voor de testritten.
We zijn heel benieuwd naar de volgende editie van taxi magazine.