elektrische taxi, GreenCab, Prestige

AutoRAI: KNV zet in op reductie CO2-uitstoot bij taxi’s

AMSTERDAM – Werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) zet stevig in op een duurzame toekomst voor het personenvervoer. KNV’s deelname aan de AutoRAI 2011 (13 april t/m 23 april) staat dan ook geheel in het teken van elektrische aandrijving.

KNV toont bij deze gelegenheid de verschillende wijzen waarop de CO2-uitstoot bij taxi’s en OV kan worden teruggedrongen.

Taxi Duurzaamheidscheck

KNV Taxi presenteert tijdens de AutoRAI op 13 april de ‘Taxi Duurzaamheidscheck’: een makkelijke manier voor ondernemers in de taxibranche om de eigen CO2-footprint en duurzaamheidprestaties te meten. Hoe zuinig rijden de auto’s en chauffeurs eigenlijk? En wat zijn de mogelijke besparingen in CO2 en euro’s?

De ‘Taxi Duurzaamheidscheck’ is ontwikkeld door de KNV Innovatiecommissie en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) in samenwerking met verschillende taxibedrijven.

Elektrische taxibranche

Verder zullen bij de KNV-stand de elektrische voertuigen van enkele pioniers binnen de taxibranche te bewonderen zijn. De taxibedrijven die in de stedelijke gebieden op dit moment al ervaring opdoen met elektrische voertuigen, tonen hun voertuigen en betrokkenen zijn beschikbaar voor nadere toelichting.

Ook organiseert KNV een workshop voor technici van verschillende pilot-projecten rond elektrische bussen in het Openbaar Vervoer om ervaringen uit te wisselen.

Europese Comissie

KNV zet met deze initiatieven concrete stappen op weg naar een duurzaam mobiliteitssysteem. KNV-voorzitter Pieter Hofstra: “De Europese Commissie voorziet in haar Witboek Vervoer dat conventionele auto’s binnen 40 jaar uit de steden zijn verdwenen. KNV werkt daar vandaag al aan.”

Gehuisvest in het futuristische RAI Elicium, brengt de AutoRAI dit jaar voor het eerst het evenement ‘Auto 2.0‘, gewijd aan duurzaamheid en innovatie. In de zaal ‘Kies Elektrisch!’ vindt u de stand van KNV.

KNV-voorzitter Pieter Hofstra en KNV-directeur Ad Toet zijn op 13 april de hele dag aanwezig om de groene initiatieven toe lichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

AutoRAI: KNV zet in op reductie CO2-uitstoot bij taxi’s | TaxiPro
elektrische taxi, GreenCab, Prestige

AutoRAI: KNV zet in op reductie CO2-uitstoot bij taxi’s

AMSTERDAM – Werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) zet stevig in op een duurzame toekomst voor het personenvervoer. KNV’s deelname aan de AutoRAI 2011 (13 april t/m 23 april) staat dan ook geheel in het teken van elektrische aandrijving.

KNV toont bij deze gelegenheid de verschillende wijzen waarop de CO2-uitstoot bij taxi’s en OV kan worden teruggedrongen.

Taxi Duurzaamheidscheck

KNV Taxi presenteert tijdens de AutoRAI op 13 april de ‘Taxi Duurzaamheidscheck’: een makkelijke manier voor ondernemers in de taxibranche om de eigen CO2-footprint en duurzaamheidprestaties te meten. Hoe zuinig rijden de auto’s en chauffeurs eigenlijk? En wat zijn de mogelijke besparingen in CO2 en euro’s?

De ‘Taxi Duurzaamheidscheck’ is ontwikkeld door de KNV Innovatiecommissie en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) in samenwerking met verschillende taxibedrijven.

Elektrische taxibranche

Verder zullen bij de KNV-stand de elektrische voertuigen van enkele pioniers binnen de taxibranche te bewonderen zijn. De taxibedrijven die in de stedelijke gebieden op dit moment al ervaring opdoen met elektrische voertuigen, tonen hun voertuigen en betrokkenen zijn beschikbaar voor nadere toelichting.

Ook organiseert KNV een workshop voor technici van verschillende pilot-projecten rond elektrische bussen in het Openbaar Vervoer om ervaringen uit te wisselen.

Europese Comissie

KNV zet met deze initiatieven concrete stappen op weg naar een duurzaam mobiliteitssysteem. KNV-voorzitter Pieter Hofstra: “De Europese Commissie voorziet in haar Witboek Vervoer dat conventionele auto’s binnen 40 jaar uit de steden zijn verdwenen. KNV werkt daar vandaag al aan.”

Gehuisvest in het futuristische RAI Elicium, brengt de AutoRAI dit jaar voor het eerst het evenement ‘Auto 2.0‘, gewijd aan duurzaamheid en innovatie. In de zaal ‘Kies Elektrisch!’ vindt u de stand van KNV.

KNV-voorzitter Pieter Hofstra en KNV-directeur Ad Toet zijn op 13 april de hele dag aanwezig om de groene initiatieven toe lichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.