Marktplaats, Mercedes-Benz, Sprinter, advertentie

Online guerrilla-actie Mercedes-Benz bedrijfswagens

Advertentiesite Marktplaats heeft een originele en opvallende guerrilla-actie van Mercedes-Benz van haar website verwijderd. Na de ontdekking dat het om een marketingstunt ging, werd de advertentie snel van de online portal gehaald.

De Mercedes-Benz Sprinter is al jarenlang marktleider in het segment van de grotere bestelwagens en taxibussen. Het Mercedes-Benz model staat bekend om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit.

Sprinter

Om potentiële Sprinter-rijders ervan te overtuigen dat een nieuwe Sprinter ook verrassend aantrekkelijk geprijsd is, plaatste N=5, het reclamebureau van Mercedes-Benz Bedrijfswagens, twee fake advertenties op Marktplaats.

In de advertenties werd een een gebruikte Volkswagen Crafter en een Renault Master aangeboden. Op elke foto was in de achtergrond een Mercedes-Benz Sprinter te zien met daarop de tekst: “De nieuwe Sprinter heeft u al v.a. € 19.800,-“.

Dealer

De fictieve aanbieder was ook telefonisch bereikbaar. Wie dat nummer belde, hoorde een voicemail met de tekst: “U belt vast niet voor mijn advertentie, maar voor die mooie Sprinter. Nou, die verkoop ik dus niet. Daarvoor moet u naar de Mercedes-Benz dealer!”

Deze kortlopende actie heeft een behoorlijk effect behaald met 10.000 views in één dag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Online guerrilla-actie Mercedes-Benz bedrijfswagens”

Alfred Bosman|19.04.11|14:16

Beetje raar. VW Crafter is in principe een sprinter

Online guerrilla-actie Mercedes-Benz bedrijfswagens | TaxiPro
Marktplaats, Mercedes-Benz, Sprinter, advertentie

Online guerrilla-actie Mercedes-Benz bedrijfswagens

Advertentiesite Marktplaats heeft een originele en opvallende guerrilla-actie van Mercedes-Benz van haar website verwijderd. Na de ontdekking dat het om een marketingstunt ging, werd de advertentie snel van de online portal gehaald.

De Mercedes-Benz Sprinter is al jarenlang marktleider in het segment van de grotere bestelwagens en taxibussen. Het Mercedes-Benz model staat bekend om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit.

Sprinter

Om potentiële Sprinter-rijders ervan te overtuigen dat een nieuwe Sprinter ook verrassend aantrekkelijk geprijsd is, plaatste N=5, het reclamebureau van Mercedes-Benz Bedrijfswagens, twee fake advertenties op Marktplaats.

In de advertenties werd een een gebruikte Volkswagen Crafter en een Renault Master aangeboden. Op elke foto was in de achtergrond een Mercedes-Benz Sprinter te zien met daarop de tekst: “De nieuwe Sprinter heeft u al v.a. € 19.800,-“.

Dealer

De fictieve aanbieder was ook telefonisch bereikbaar. Wie dat nummer belde, hoorde een voicemail met de tekst: “U belt vast niet voor mijn advertentie, maar voor die mooie Sprinter. Nou, die verkoop ik dus niet. Daarvoor moet u naar de Mercedes-Benz dealer!”

Deze kortlopende actie heeft een behoorlijk effect behaald met 10.000 views in één dag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Online guerrilla-actie Mercedes-Benz bedrijfswagens”

Alfred Bosman|19.04.11|14:16

Beetje raar. VW Crafter is in principe een sprinter