GreenCab, BYD, elektrische taxi

Landelijke netwerk GreenCab met 100 elektrische BYD-taxi’s

Prestige GreenCab gaat het elektrische taxi-concept over heel Nederland uitrollen. Daartoe zijn elektrische taxi’s van het type BYD e6 besteld. De auto’s hebben een range van 300 km en daarmee zeer belangrijk voor een positieve exploitatie door een taxibedrijf.

Begin 2012 komen de eerste 1.000 exemplaren van het type BYD e6 naar Europa. Van de eerste Europese exemplaren zijn 100 exemplaren exclusief gereserveerd voor het GreenCab netwerk in Nederland.

Landelijke uitrol GreenCab

“De kennis en ervaring die we gedurende de afgelopen tweeëneenhalf jaar hebben opgedaan met elektrisch vervoer, batterij- en oplaadtechnologie gaan we vanaf januari 2012 inzetten om collega-taxiondernemers te assisteren bij hun keuze voor duurzaam en voor elektrisch personenvervoer”, vertelt directeur George Jansen.

“Door te kiezen voor een GreenCab franchise kunnen ondernemers hun wagenpark deels verduurzamen, waarbij ze optimaal profiteren van de lessen die al zijn geleerd door GreenCab. Een ander voordeel is dat GreenCab op het terrein van elektrisch vervoer inmiddels veel goodwill heeft opgebouwd en landelijke bekendheid geniet. Daar kunnen we als landelijk GreenCab netwerk commercieel goed gebruik van maken.”

Elektrische taxi

‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’, dat was eind 2009 een belangrijk motto om daadwerkelijk te handelen en groots in te zetten op elektrisch taxivervoer. Want een elektrische taxi, zonder CO2- en stikstofuitstoot, draagt veel bij aan de verbetering van het luchtklimaat in en rond binnensteden. Sinds de start van GreenCab zijn er inmiddels meerdere taxi-initiatieven met elektrische taxi’s in de markt gezet.

GreenCab is in januari 2011 officieel van start gegaan met een grootse lancering in het Stadhuis van Utrecht. Maurits van Oranje, van het formule E-team, heeft de eerste elektrische taxi besteld en Jansen reed deze eerste rit. Vanaf het moment dat de allereerste volledig elektrische (af fabriek) auto’s in Europa beschikbaar waren, dat was de i-Miev van Mitsubishi, is Prestige GreenCab direct is operationeel gestart. Later in het voorjaar volgden de  Leaf’s van Nissan.

Grootste oplaadstation van Europa

In juni dit jaar volgde de opening van het GreenCab openbaar oplaadstation voor elektrische auto’s. Met twee 2-voudige snelladers (type Epyon) en drie 2-voudige normale laadpunten (type ICU) was het laadstation met z’n tien laadpunten in een klap het grootste oplaadstation voor elektrische auto’s.

Naast de eigen vloot van inmiddels 20 elektrische GreenCab taxi’s is het laadstation ook toegankelijk voor andere elektrische auto’s. Daarnaast is GreenCab vaak als initiatiefnemer en als grote aanjager betrokken bij duurzame projecten en de realisatie van diverse oplaadpalen in de regio Midden Nederland.

China

Voorjaar 2011 zijn de eerste contacten gelegd  in China en in afgelopen november zijn tijdens een handelsmissie naar de fabriek in Shenzhen (provincie Guangdong, China) nadere afspraken gemaakt over de levering van de BYD e6. In China maakt ‘elektrisch rijden’ een stormachtige ontwikkeling door.

Met deze bestelling is GreenCab straks het eerste elektrische taxibedrijf met landelijke dekking.

GreenCab, BYD, elektrische taxi

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Landelijke netwerk GreenCab met 100 elektrische BYD-taxi’s | TaxiPro
GreenCab, BYD, elektrische taxi

Landelijke netwerk GreenCab met 100 elektrische BYD-taxi’s

Prestige GreenCab gaat het elektrische taxi-concept over heel Nederland uitrollen. Daartoe zijn elektrische taxi’s van het type BYD e6 besteld. De auto’s hebben een range van 300 km en daarmee zeer belangrijk voor een positieve exploitatie door een taxibedrijf.

Begin 2012 komen de eerste 1.000 exemplaren van het type BYD e6 naar Europa. Van de eerste Europese exemplaren zijn 100 exemplaren exclusief gereserveerd voor het GreenCab netwerk in Nederland.

Landelijke uitrol GreenCab

“De kennis en ervaring die we gedurende de afgelopen tweeëneenhalf jaar hebben opgedaan met elektrisch vervoer, batterij- en oplaadtechnologie gaan we vanaf januari 2012 inzetten om collega-taxiondernemers te assisteren bij hun keuze voor duurzaam en voor elektrisch personenvervoer”, vertelt directeur George Jansen.

“Door te kiezen voor een GreenCab franchise kunnen ondernemers hun wagenpark deels verduurzamen, waarbij ze optimaal profiteren van de lessen die al zijn geleerd door GreenCab. Een ander voordeel is dat GreenCab op het terrein van elektrisch vervoer inmiddels veel goodwill heeft opgebouwd en landelijke bekendheid geniet. Daar kunnen we als landelijk GreenCab netwerk commercieel goed gebruik van maken.”

Elektrische taxi

‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’, dat was eind 2009 een belangrijk motto om daadwerkelijk te handelen en groots in te zetten op elektrisch taxivervoer. Want een elektrische taxi, zonder CO2- en stikstofuitstoot, draagt veel bij aan de verbetering van het luchtklimaat in en rond binnensteden. Sinds de start van GreenCab zijn er inmiddels meerdere taxi-initiatieven met elektrische taxi’s in de markt gezet.

GreenCab is in januari 2011 officieel van start gegaan met een grootse lancering in het Stadhuis van Utrecht. Maurits van Oranje, van het formule E-team, heeft de eerste elektrische taxi besteld en Jansen reed deze eerste rit. Vanaf het moment dat de allereerste volledig elektrische (af fabriek) auto’s in Europa beschikbaar waren, dat was de i-Miev van Mitsubishi, is Prestige GreenCab direct is operationeel gestart. Later in het voorjaar volgden de  Leaf’s van Nissan.

Grootste oplaadstation van Europa

In juni dit jaar volgde de opening van het GreenCab openbaar oplaadstation voor elektrische auto’s. Met twee 2-voudige snelladers (type Epyon) en drie 2-voudige normale laadpunten (type ICU) was het laadstation met z’n tien laadpunten in een klap het grootste oplaadstation voor elektrische auto’s.

Naast de eigen vloot van inmiddels 20 elektrische GreenCab taxi’s is het laadstation ook toegankelijk voor andere elektrische auto’s. Daarnaast is GreenCab vaak als initiatiefnemer en als grote aanjager betrokken bij duurzame projecten en de realisatie van diverse oplaadpalen in de regio Midden Nederland.

China

Voorjaar 2011 zijn de eerste contacten gelegd  in China en in afgelopen november zijn tijdens een handelsmissie naar de fabriek in Shenzhen (provincie Guangdong, China) nadere afspraken gemaakt over de levering van de BYD e6. In China maakt ‘elektrisch rijden’ een stormachtige ontwikkeling door.

Met deze bestelling is GreenCab straks het eerste elektrische taxibedrijf met landelijke dekking.

GreenCab, BYD, elektrische taxi

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.