taxiID, Jaap Koeman, TIP, Taxi Innovatie Prijs

Video: TaxiID over het winnen van de Taxi Innovatie Prijs

TaxiID Direct Dispatch is winnaar van de Taxi Innovatie Prijs 2011. Deze werd uitgereikt tijdens de Taxi Expo. Het gebruik van de app zal volgens de jury leiden tot een hogere bezettingsgraad van taxivoertuigen.

Bekijk het interview van TaxiProTV met winnaar Jaap Koeman van TaxiID.

Juryrapport

“Misschien zitten niet alle gebruikers er op te wachten en is de service op dit moment in de aanvangsfase nog ‘hit and miss’, maar dit is het voorbeeld van de vele Apps die op open en onafhankelijke wijze en tegen lage kosten taxivraag aan taxiaanbod koppelen, zonder tussenkomst van een taxicentrale”, aldus het juryrapport.

“De klassieke standplaats zal, vooral in de grote steden, straks meer een virtuele standplaats worden. In hoeverre dat een positieve ontwikkeling is – ook wanneer de taxigebruiker zoals in dit systeem een kwaliteitsoordeel kan geven aan taxi en chauffeur – is nog maar de vraag”, meldt het juryrapport.

Ritplanningssystemen

“Wat dit systeem anders maakt is de fraaie en efficiënte vormgeving en de mogelijkheid deze toepassing te koppelen aan klassieke ritplanningssystemen, waardoor bijvoorbeeld ook lege contractvervoerbusjes heel eenvoudig opstaptaxiritjes kunnen verzorgen. Leeg rijden kan bij zo’n koppeling enigszins worden tegengegaan en aanrijtijden kunnen korter worden. Een duurzaam punt. Het snel verder invullen van de database is wel een vereiste”, vindt de jury.

“Direct Dispatch staat als voorbeeld voor de belangrijke rol die IT-oplossingen tegenwoordig spelen in de bedrijfstak kleinschalig vervoer. In vele gevallen vormen ze –door leeg rijden waar mogelijk tegen te gaan- de brug naar duurzaam rijden. In vele landen is al de discussie losgebarsten of de goeie ouwe taxicentrale niet iets van het verleden aan het worden is – tenzij hij zijn eigen App heeft.”

Taxi bestellen

“Het positieve van deze toepassing vindt de jury de potentiële koppeling aan bestaande ritplanningssystemen, zodat de klant ‘een taxi’ kan bestellen, maar ook z’n toevlucht kan nemen tot vertrouwde merken. Ook laat zich daardoor een intensiever voertuiggebruik realiseren”, aldus de jury.

De andere twee genomineerden voor de Taxi Innovatie Prijs 2011 waren het elektrisch taxivervoer-concept van GreenCab en het groengas-vulstation van CNG Net.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Video: TaxiID over het winnen van de Taxi Innovatie Prijs”

Jorris|06.12.11|14:32

Als ik dit lees dan vraag ik mij af waarom deze app heeft gewonnen. Deze app is toch kopie van de Duitse applicatie MyTaxi http://www.mytaxi.net/ . MyTaxi is sinds maart vorig jaar verkrijgbaar in de appstore.

Willem Krekel|06.12.11|15:44

Dit systeem bestaat inderdaad al enkele jaren en wordt in het buitenland al gebruikt, overigens reden ze in 1930 ook al elektrisch, voor mij was de BIOS-groep de absolute winnaar…

A.Urban|18.12.11|16:02

2 jaar geleden werden er dergelijke systemen aangeboden op de Taxibeurs in Koln.
En ook een aantal fabrikanten met software voor in de Taxicentrale’s en Taxi’s .
Lijkt niks nieuws.

Video: TaxiID over het winnen van de Taxi Innovatie Prijs | TaxiPro
taxiID, Jaap Koeman, TIP, Taxi Innovatie Prijs

Video: TaxiID over het winnen van de Taxi Innovatie Prijs

TaxiID Direct Dispatch is winnaar van de Taxi Innovatie Prijs 2011. Deze werd uitgereikt tijdens de Taxi Expo. Het gebruik van de app zal volgens de jury leiden tot een hogere bezettingsgraad van taxivoertuigen.

Bekijk het interview van TaxiProTV met winnaar Jaap Koeman van TaxiID.

Juryrapport

“Misschien zitten niet alle gebruikers er op te wachten en is de service op dit moment in de aanvangsfase nog ‘hit and miss’, maar dit is het voorbeeld van de vele Apps die op open en onafhankelijke wijze en tegen lage kosten taxivraag aan taxiaanbod koppelen, zonder tussenkomst van een taxicentrale”, aldus het juryrapport.

“De klassieke standplaats zal, vooral in de grote steden, straks meer een virtuele standplaats worden. In hoeverre dat een positieve ontwikkeling is – ook wanneer de taxigebruiker zoals in dit systeem een kwaliteitsoordeel kan geven aan taxi en chauffeur – is nog maar de vraag”, meldt het juryrapport.

Ritplanningssystemen

“Wat dit systeem anders maakt is de fraaie en efficiënte vormgeving en de mogelijkheid deze toepassing te koppelen aan klassieke ritplanningssystemen, waardoor bijvoorbeeld ook lege contractvervoerbusjes heel eenvoudig opstaptaxiritjes kunnen verzorgen. Leeg rijden kan bij zo’n koppeling enigszins worden tegengegaan en aanrijtijden kunnen korter worden. Een duurzaam punt. Het snel verder invullen van de database is wel een vereiste”, vindt de jury.

“Direct Dispatch staat als voorbeeld voor de belangrijke rol die IT-oplossingen tegenwoordig spelen in de bedrijfstak kleinschalig vervoer. In vele gevallen vormen ze –door leeg rijden waar mogelijk tegen te gaan- de brug naar duurzaam rijden. In vele landen is al de discussie losgebarsten of de goeie ouwe taxicentrale niet iets van het verleden aan het worden is – tenzij hij zijn eigen App heeft.”

Taxi bestellen

“Het positieve van deze toepassing vindt de jury de potentiële koppeling aan bestaande ritplanningssystemen, zodat de klant ‘een taxi’ kan bestellen, maar ook z’n toevlucht kan nemen tot vertrouwde merken. Ook laat zich daardoor een intensiever voertuiggebruik realiseren”, aldus de jury.

De andere twee genomineerden voor de Taxi Innovatie Prijs 2011 waren het elektrisch taxivervoer-concept van GreenCab en het groengas-vulstation van CNG Net.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Video: TaxiID over het winnen van de Taxi Innovatie Prijs”

Jorris|06.12.11|14:32

Als ik dit lees dan vraag ik mij af waarom deze app heeft gewonnen. Deze app is toch kopie van de Duitse applicatie MyTaxi http://www.mytaxi.net/ . MyTaxi is sinds maart vorig jaar verkrijgbaar in de appstore.

Willem Krekel|06.12.11|15:44

Dit systeem bestaat inderdaad al enkele jaren en wordt in het buitenland al gebruikt, overigens reden ze in 1930 ook al elektrisch, voor mij was de BIOS-groep de absolute winnaar…

A.Urban|18.12.11|16:02

2 jaar geleden werden er dergelijke systemen aangeboden op de Taxibeurs in Koln.
En ook een aantal fabrikanten met software voor in de Taxicentrale’s en Taxi’s .
Lijkt niks nieuws.