Snellaadpaal, ANWB

ANWB opent 6 snellaadpalen, wil er straks 50 langs snelweg

Het elektrische snellaadnetwerk in Nederland groeit snel. De ANWB wil binnen twee jaar 50 snellaadpalen plaatsen langs de snelwegen. Daarmee worden ook de gebruiksmogelijkheden van elektrische auto’s buiten de Randstad vergroot. Dat zegt Guido van Woerkom, directeur ANWB. Deze week zijn de eerste 6 snellaadpalen op servicepunten in gebruik genomen.

Het initiatief voor de 50 extra palen wil de ANWB niet alleen, maar samen met belangstellende bedrijven uitvoeren.

Snellaadpaal

Opladen via reguliere stroomvoorziening duurt immers tenminste 6 uur, terwijl bij een snellaadvoorziening de accu’s al in 20 minuten weer voor 80% opgeladen zijn. Met het nu in gebruik genomen netwerk van 6 snellaadpalen wil de ANWB die drempels slechten. En met nog eens 50 snellaadmogelijkheden zou het elektrisch vervoer een extra stimulans krijgen.

De 6 huidige snellaadpalen staan in Badhoevedorp, Rhoon, Breda, Ypenburg, Naarden en Utrecht en zijn de eerste 6 maanden gratis te gebruiken door ANWB-leden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

ANWB opent 6 snellaadpalen, wil er straks 50 langs snelweg | TaxiPro
Snellaadpaal, ANWB

ANWB opent 6 snellaadpalen, wil er straks 50 langs snelweg

Het elektrische snellaadnetwerk in Nederland groeit snel. De ANWB wil binnen twee jaar 50 snellaadpalen plaatsen langs de snelwegen. Daarmee worden ook de gebruiksmogelijkheden van elektrische auto’s buiten de Randstad vergroot. Dat zegt Guido van Woerkom, directeur ANWB. Deze week zijn de eerste 6 snellaadpalen op servicepunten in gebruik genomen.

Het initiatief voor de 50 extra palen wil de ANWB niet alleen, maar samen met belangstellende bedrijven uitvoeren.

Snellaadpaal

Opladen via reguliere stroomvoorziening duurt immers tenminste 6 uur, terwijl bij een snellaadvoorziening de accu’s al in 20 minuten weer voor 80% opgeladen zijn. Met het nu in gebruik genomen netwerk van 6 snellaadpalen wil de ANWB die drempels slechten. En met nog eens 50 snellaadmogelijkheden zou het elektrisch vervoer een extra stimulans krijgen.

De 6 huidige snellaadpalen staan in Badhoevedorp, Rhoon, Breda, Ypenburg, Naarden en Utrecht en zijn de eerste 6 maanden gratis te gebruiken door ANWB-leden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.