snellader, snellaadpaal, elektrische auto, taxi, GreenCab

Landelijk netwerk van 459 snellaadpalen langs de snelweg

VIDEO – Er komt een landelijk dekkend netwerk van minimaal 459 snellaadpalen voor elektrische auto’s op 335 plaatsen langs de snelweg. Onder marktpartijen is grote belangstelling voor het plaatsen van deze oplaadpunten. Dat maakte Rijkwaterstaat bekend. Dit betekent dat bestuurders van elektrische taxi’s straks op meer plekken gemakkelijk langs de snelweg de accu van hun auto kunnen opladen.

Naar verwachting zijn de eerste snellaadpalen op verzorgingsplaatsen in de tweede helft van 2012 te gebruiken. Op dit moment zijn er al 22 snellaadpunten in Nederland, vooral in de Randstad.

Oplaadpunten

Sinds de openstelling van de vergunningaanvraag voor het aanbieden van stroom op verzorgingsplaatsen op 10 januari, hebben zes marktpartijen een aanvraag ingediend bij Rijkswaterstaat voor het plaatsen van in totaal 459 oplaadpunten.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is blij met het grote aantal aanvragen. “Dit is een mooie stap op weg naar een groen Nederlands wagenpark en een flinke sprong naar het succes van de elektrische auto.”

Vergunning

De vergunningaanvragen worden door Rijkswaterstaat zo snel mogelijk verwerkt. Er zijn ruim driehonderd verzorgingsplaatsen. Op de meeste hiervan kunnen voorlopig twee oplaadpunten geplaatst worden. Indien er te weinig ruimte is, wordt er een oplaadpunt geloot. Met de huidige aanvragen ontstaat een dekkend netwerk.

De overheid investeert in duurzame mobiliteit zodat de lucht schoner wordt, de CO2-uitstoot afneemt, het milieu wordt gespaard, en we minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Onderdeel hiervan is dat betaalbaar en betrouwbaar elektrisch rijden in de komende jaren voor iedereen toegankelijk wordt. Rijkswaterstaat wil, als wegbeheerder, hieraan een bijdrage leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Landelijk netwerk van 459 snellaadpalen langs de snelweg”

Sander|19.02.12|01:57

De overheid spreekt over een landelijk dekkend systeem.
Kosten dekkend spreekt meer mensen aan en heeft meer kans van slagen..
Hoe wordt stroom gemaakt? Kernenergie , kolen?, schoon ?
Is Rijks waterstaat bezig met een hobby, betaald door de belastingbetaler?
Laat dit over aan marktwerking en niet aan hobbyisten.

Landelijk netwerk van 459 snellaadpalen langs de snelweg | TaxiPro
snellader, snellaadpaal, elektrische auto, taxi, GreenCab

Landelijk netwerk van 459 snellaadpalen langs de snelweg

VIDEO – Er komt een landelijk dekkend netwerk van minimaal 459 snellaadpalen voor elektrische auto’s op 335 plaatsen langs de snelweg. Onder marktpartijen is grote belangstelling voor het plaatsen van deze oplaadpunten. Dat maakte Rijkwaterstaat bekend. Dit betekent dat bestuurders van elektrische taxi’s straks op meer plekken gemakkelijk langs de snelweg de accu van hun auto kunnen opladen.

Naar verwachting zijn de eerste snellaadpalen op verzorgingsplaatsen in de tweede helft van 2012 te gebruiken. Op dit moment zijn er al 22 snellaadpunten in Nederland, vooral in de Randstad.

Oplaadpunten

Sinds de openstelling van de vergunningaanvraag voor het aanbieden van stroom op verzorgingsplaatsen op 10 januari, hebben zes marktpartijen een aanvraag ingediend bij Rijkswaterstaat voor het plaatsen van in totaal 459 oplaadpunten.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is blij met het grote aantal aanvragen. “Dit is een mooie stap op weg naar een groen Nederlands wagenpark en een flinke sprong naar het succes van de elektrische auto.”

Vergunning

De vergunningaanvragen worden door Rijkswaterstaat zo snel mogelijk verwerkt. Er zijn ruim driehonderd verzorgingsplaatsen. Op de meeste hiervan kunnen voorlopig twee oplaadpunten geplaatst worden. Indien er te weinig ruimte is, wordt er een oplaadpunt geloot. Met de huidige aanvragen ontstaat een dekkend netwerk.

De overheid investeert in duurzame mobiliteit zodat de lucht schoner wordt, de CO2-uitstoot afneemt, het milieu wordt gespaard, en we minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Onderdeel hiervan is dat betaalbaar en betrouwbaar elektrisch rijden in de komende jaren voor iedereen toegankelijk wordt. Rijkswaterstaat wil, als wegbeheerder, hieraan een bijdrage leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Landelijk netwerk van 459 snellaadpalen langs de snelweg”

Sander|19.02.12|01:57

De overheid spreekt over een landelijk dekkend systeem.
Kosten dekkend spreekt meer mensen aan en heeft meer kans van slagen..
Hoe wordt stroom gemaakt? Kernenergie , kolen?, schoon ?
Is Rijks waterstaat bezig met een hobby, betaald door de belastingbetaler?
Laat dit over aan marktwerking en niet aan hobbyisten.