Mercedes-Benz, B-Klasse, elektrisch

Mercedes-Benz toont elektrisch aangedreven B-Klasse

Mercedes-Benz introduceert op de autotentoonstelling van Parijs een elektrische B-Klasse: de Concept B-Klasse Electric Drive. Hij maakt gebruik van een elektromotor met 100 kW. Op een volle batterij kan de elektrisch aangedreven B-Klasse een afstand van tweehonderd emissievrije kilometers afleggen. Opladen kan thuis via een 230 volt oplaadpunt of met een 400 volt snellader.

De productieversie van de B-Klasse Electric Drive staat gepland voor 2014. Met de B-Klasse beschikt Mercedes-Benz over een veelzijdig model dat inzetbaar is voor vele vormen van aandrijving, van brandstofmotor en volelektrische aandrijving tot brandstofcel.

Plaatsing accu

Ook de Concept B-Klasse Electric Drive maakt gebruik van het unieke, modulaire ENERGY SPACE-koetswerkconcept. In de dubbele vloer zijn de lithium-ion batterijen tussen de voor- en achteras geplaatst. Door de uitgekiende plaatsing van de batterijen is het ruimteaanbod identiek aan dat van de benzine- en dieselmodellen. Het hoge koppel van 310 Nm zorgt voor een aansprekende rijdynamiek.

Mercedes-Benz toont op de autotentoonstelling van Parijs nog twee wereldprimeurs: de serieversies van de Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive en de smart BRABUS Electric Drive.

Emissievrij rijden

Met de elektrisch aangedreven auto’s uit drie verschillende klasses geeft Daimler opnieuw aan dat de onderneming breed inzet op emissievrij rijden. Of het nu gaat om zo schoon mogelijke verbrandingsmotoren of hybridetechniek, volelektrische auto’s of door het gebruik van de brandstofcel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Mercedes-Benz toont elektrisch aangedreven B-Klasse | TaxiPro
Mercedes-Benz, B-Klasse, elektrisch

Mercedes-Benz toont elektrisch aangedreven B-Klasse

Mercedes-Benz introduceert op de autotentoonstelling van Parijs een elektrische B-Klasse: de Concept B-Klasse Electric Drive. Hij maakt gebruik van een elektromotor met 100 kW. Op een volle batterij kan de elektrisch aangedreven B-Klasse een afstand van tweehonderd emissievrije kilometers afleggen. Opladen kan thuis via een 230 volt oplaadpunt of met een 400 volt snellader.

De productieversie van de B-Klasse Electric Drive staat gepland voor 2014. Met de B-Klasse beschikt Mercedes-Benz over een veelzijdig model dat inzetbaar is voor vele vormen van aandrijving, van brandstofmotor en volelektrische aandrijving tot brandstofcel.

Plaatsing accu

Ook de Concept B-Klasse Electric Drive maakt gebruik van het unieke, modulaire ENERGY SPACE-koetswerkconcept. In de dubbele vloer zijn de lithium-ion batterijen tussen de voor- en achteras geplaatst. Door de uitgekiende plaatsing van de batterijen is het ruimteaanbod identiek aan dat van de benzine- en dieselmodellen. Het hoge koppel van 310 Nm zorgt voor een aansprekende rijdynamiek.

Mercedes-Benz toont op de autotentoonstelling van Parijs nog twee wereldprimeurs: de serieversies van de Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive en de smart BRABUS Electric Drive.

Emissievrij rijden

Met de elektrisch aangedreven auto’s uit drie verschillende klasses geeft Daimler opnieuw aan dat de onderneming breed inzet op emissievrij rijden. Of het nu gaat om zo schoon mogelijke verbrandingsmotoren of hybridetechniek, volelektrische auto’s of door het gebruik van de brandstofcel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.