Mercedes-Benz, B-Klasse, aardgas, taxi, biogas

Limburg geeft subsidie op aardgas en elektrische voertuigen

De provincie Limburg kent subsidie toe bij de aanschaf van aardgas/Groengas en elektrische voertuigen, die vrijgesteld zijn van Belastingen op Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). De subsidie bedraagt maximaal € 1.250,- voor aardgas/groengas voertuigen en maximaal € 3.000,- voor elektrische voertuigen.

Doel van deze regeling is het bevorderen van de aanschaf van schone voertuigen, zodat de luchtkwaliteit in Limburg verbetert.

Subsidie Infrastructuur en Milieu

De Provincie sluit met deze regeling aan op de subsidie regeling van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, dat voor deze categorie dezelfde subsidiebedragen uitkeert. Door gebruik te maken van beide regelingen kan een voordeel van € 2.500,- op aardgas/groengas voertuigen en € 6.000,- op elektrische voertuigen behaald worden.

Met deze regeling wil de Provincie Limburg het rijden op schone brandstoffen nog meer stimuleren. In Limburg zijn inmiddels 6 aardgasvulpunten, namelijk in de gemeenten Venlo, Horst, Melick, Sittard-Geleen, Maastricht en Heerlen.

Groengas

Een aantal van deze vulpunten levert groengas. Groengas is geproduceerd uit biomassa en is een hernieuwbaar alternatief voor aardgas. Het rijden op groengas levert niet alleen een betere luchtkwaliteit op, maar levert ook een bijdrage aan een vermindering van de CO2-uitstoot van het verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Limburg geeft subsidie op aardgas en elektrische voertuigen | TaxiPro