Payleven, taxi, mobiel betalen

Mobiel betalen bij taxicoöperatie St. Job via Payleven

Payleven, de aanbieder van betaaloplossingen met behulp van de smartphone, is een samenwerking begonnen met taxicoöperatie St. Job. Vanaf begin volgend jaar kunnen klanten van St. Job, een coöperatieve taxionderneming uit Rotterdam met honderdvijftig chauffeurs, afrekenen met het PIN-systeem van payleven. De organisatie zal daarmee de eerste Nederlandse taximaatschappij zijn die met deze nieuwe betaalmethode gaat werken.

Met de samenwerking zet de startup vlak voor de landelijke lancering van zijn nieuwe PIN betaalsysteem de volgende stap in de verovering van de Nederlandse markt.

Taxichauffeur

Het systeem werkt met een betaalapp voor de smartphone of tablet van de chauffeur, en een bluetooth pinkastje dat hieraan gekoppeld wordt. Consumenten dippen hun bankpas of creditcard in het pinkastje, waarna men de pincode hierop invoert. De betaling gaat dus geheel volgens het principe van ‘het nieuwe pinnen’.

Patrick Hurenkamp, oprichter van payleven in Nederland: “We zijn erg trots om St. Job aan te mogen kondigen als een van onze eerste grote klanten. De lancering van onze nieuwe PIN-oplossing is voor ons een belangrijk moment, en de taxi’s van St. Job zijn wat ons betreft de perfecte manier om het nieuwe systeem aan het Nederlandse publiek te onthullen.”

Veiligheid

St. Job-voorzitter Mike van Wanum: “Onze mensen zijn erg positief over deze samenwerking. Het biedt gemak voor onze klanten en tegelijkertijd een stuk veiligheid voor de chauffeurs, wat voor ons erg belangrijk is gezien het aantal roofincidenten in de taxiwereld de afgelopen tijd. Omdat onze chauffeurs met dit systeem geen hoge aanschafprijs hoeven te betalen én geen vaste kosten hebben, is dit voor ons een ideale oplossing. We verwachten dat snel meer taxicentrales in het land zullen volgen.”

Voor payleven vormt de samenwerking slechts het begin van zijn verdere uitrol. Het bedrijf werkt momenteel aan een aantal andere grote samenwerkingen in Nederland, en is al begonnen met de pre-registratie voor zijn nieuwe betaalsysteem op www.payleven.nl.

Smartphone

“Pinnen is waar de Nederlandse consument behoefte aan heeft. We zijn nu de eerste speler op de markt met een volwaardige pinoplossing via de smartphone. Niet alleen ondernemers zullen dus profiteren van deze laagdrempelige methode, ook de consument kan zo op nog meer plekken elektronisch gaan betalen,” aldus Hurenkamp.

Bekijk de reportage van TaxiProTV van het 25-jarig bestaan van taxicentrale St. Job:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Mobiel betalen bij taxicoöperatie St. Job via Payleven | TaxiPro
Payleven, taxi, mobiel betalen

Mobiel betalen bij taxicoöperatie St. Job via Payleven

Payleven, de aanbieder van betaaloplossingen met behulp van de smartphone, is een samenwerking begonnen met taxicoöperatie St. Job. Vanaf begin volgend jaar kunnen klanten van St. Job, een coöperatieve taxionderneming uit Rotterdam met honderdvijftig chauffeurs, afrekenen met het PIN-systeem van payleven. De organisatie zal daarmee de eerste Nederlandse taximaatschappij zijn die met deze nieuwe betaalmethode gaat werken.

Met de samenwerking zet de startup vlak voor de landelijke lancering van zijn nieuwe PIN betaalsysteem de volgende stap in de verovering van de Nederlandse markt.

Taxichauffeur

Het systeem werkt met een betaalapp voor de smartphone of tablet van de chauffeur, en een bluetooth pinkastje dat hieraan gekoppeld wordt. Consumenten dippen hun bankpas of creditcard in het pinkastje, waarna men de pincode hierop invoert. De betaling gaat dus geheel volgens het principe van ‘het nieuwe pinnen’.

Patrick Hurenkamp, oprichter van payleven in Nederland: “We zijn erg trots om St. Job aan te mogen kondigen als een van onze eerste grote klanten. De lancering van onze nieuwe PIN-oplossing is voor ons een belangrijk moment, en de taxi’s van St. Job zijn wat ons betreft de perfecte manier om het nieuwe systeem aan het Nederlandse publiek te onthullen.”

Veiligheid

St. Job-voorzitter Mike van Wanum: “Onze mensen zijn erg positief over deze samenwerking. Het biedt gemak voor onze klanten en tegelijkertijd een stuk veiligheid voor de chauffeurs, wat voor ons erg belangrijk is gezien het aantal roofincidenten in de taxiwereld de afgelopen tijd. Omdat onze chauffeurs met dit systeem geen hoge aanschafprijs hoeven te betalen én geen vaste kosten hebben, is dit voor ons een ideale oplossing. We verwachten dat snel meer taxicentrales in het land zullen volgen.”

Voor payleven vormt de samenwerking slechts het begin van zijn verdere uitrol. Het bedrijf werkt momenteel aan een aantal andere grote samenwerkingen in Nederland, en is al begonnen met de pre-registratie voor zijn nieuwe betaalsysteem op www.payleven.nl.

Smartphone

“Pinnen is waar de Nederlandse consument behoefte aan heeft. We zijn nu de eerste speler op de markt met een volwaardige pinoplossing via de smartphone. Niet alleen ondernemers zullen dus profiteren van deze laagdrempelige methode, ook de consument kan zo op nog meer plekken elektronisch gaan betalen,” aldus Hurenkamp.

Bekijk de reportage van TaxiProTV van het 25-jarig bestaan van taxicentrale St. Job:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.