Steven Blom, TomTom, taxi

TomTom trekt stekker uit taxi-bestel-app TomTom Taxi

TomTom stapt weer uit de taximarkt. Het bedrijf trekt de stekker uit het project TomTom Taxi. De service waarmee via een smartphone app een taxi besteld kan worden zal vanaf 15 augustus niet meer werken. “We hebben het project geëvalueerd en de beslissing genomen ermee te stoppen”, licht Miheala Leascu van TomTom Taxi toe. Wat de oorzaak van het stopzetten precies is, daar wil ze niet op ingaan. De app was in februari van dit jaar gelanceerd.

TomTom wilde met de app de taximarkt transparanter en betrouwbaarder maken door via de app allerlei relevante informatie te levert aan de passagier (zoals profiel chauffeur, beste route volgens HD Traffic en een beoordelingssysteem). Taxichauffeurs konden via een speciaal navigatiekastje de rit ontvangen.

Taxichauffeurs aansluiten

De dienst was nog maar in een paar Nederlandse steden operationeel. Het kost veel tijd en moeite om zowel voldoende taxichauffeurs aan te sluiten voor een goede dekking, maar tegelijkertijd voldoende klanten te trekken die via de app een rit bestellen.

De app was alleen nog maar gelanceerd voor iPhone. Een Android-versie was wel aangekondigd, maar nooit gelanceerd. Verder beschikt een aantal horeca-zaken over de Taxi Butler, waarmee ritten besteld kunnen worden. Die zullen ook verdwijnen.

Consumenten

De dienst was gratis om te gebruiken voor consumenten. Chauffeurs  kregen de eerste 25 ontvangen ritten gratis. Daarna werd er 1 tot 1,50 euro in rekening gebracht per rit, afhankelijk van details van een rit.

Net als de overige taxi-bestel-apps is het voor TomTom Taxi moeilijk gebleken voldoende consumenten over te halen te app regelmatig te gebruiken. Hoewel er heel veel ritten besteld moeten worden om de investeringskosten terug te verdienen, verwachtte het bedrijf binnen korte tijd veel downloads te hebben door de kracht van het merk TomTom. Maar het aantal gebruikers viel kennelijk tegen.

Bart Pals

Bekijk hoe de dienst werkte:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “TomTom trekt stekker uit taxi-bestel-app TomTom Taxi”

Arie Op Safari|18.07.13|11:55

jammer voor de chauffeurs die er toch maar even € 150 voor betaald hebben…

John Janos|18.07.13|21:41

Jammer voor de boys. Cabster van Connexxion blijkt ook een doodgeboren kindje… Al vraag ik mij wel af wat voor permissions de TomTom app stelde voor het downloaden van hun app… Sommige apps willen nog net niet je favorite drink weten…

“Hit the road, cabbies”.

Ron|22.07.13|23:27

Cabster is de vuilnisbak van CXX,de onrendabele ritten gaan onder het mom van Cabster naar partner taxibedrijven.
TomTom heeft een retour programma voor de gekochte hardware.

Marko van Kesteren|01.08.13|12:18

Heel netjes van TomTom dat ze het aankoopbedrag terug geven aan de chauffeurs

TomTom trekt stekker uit taxi-bestel-app TomTom Taxi | TaxiPro
Steven Blom, TomTom, taxi

TomTom trekt stekker uit taxi-bestel-app TomTom Taxi

TomTom stapt weer uit de taximarkt. Het bedrijf trekt de stekker uit het project TomTom Taxi. De service waarmee via een smartphone app een taxi besteld kan worden zal vanaf 15 augustus niet meer werken. “We hebben het project geëvalueerd en de beslissing genomen ermee te stoppen”, licht Miheala Leascu van TomTom Taxi toe. Wat de oorzaak van het stopzetten precies is, daar wil ze niet op ingaan. De app was in februari van dit jaar gelanceerd.

TomTom wilde met de app de taximarkt transparanter en betrouwbaarder maken door via de app allerlei relevante informatie te levert aan de passagier (zoals profiel chauffeur, beste route volgens HD Traffic en een beoordelingssysteem). Taxichauffeurs konden via een speciaal navigatiekastje de rit ontvangen.

Taxichauffeurs aansluiten

De dienst was nog maar in een paar Nederlandse steden operationeel. Het kost veel tijd en moeite om zowel voldoende taxichauffeurs aan te sluiten voor een goede dekking, maar tegelijkertijd voldoende klanten te trekken die via de app een rit bestellen.

De app was alleen nog maar gelanceerd voor iPhone. Een Android-versie was wel aangekondigd, maar nooit gelanceerd. Verder beschikt een aantal horeca-zaken over de Taxi Butler, waarmee ritten besteld kunnen worden. Die zullen ook verdwijnen.

Consumenten

De dienst was gratis om te gebruiken voor consumenten. Chauffeurs  kregen de eerste 25 ontvangen ritten gratis. Daarna werd er 1 tot 1,50 euro in rekening gebracht per rit, afhankelijk van details van een rit.

Net als de overige taxi-bestel-apps is het voor TomTom Taxi moeilijk gebleken voldoende consumenten over te halen te app regelmatig te gebruiken. Hoewel er heel veel ritten besteld moeten worden om de investeringskosten terug te verdienen, verwachtte het bedrijf binnen korte tijd veel downloads te hebben door de kracht van het merk TomTom. Maar het aantal gebruikers viel kennelijk tegen.

Bart Pals

Bekijk hoe de dienst werkte:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “TomTom trekt stekker uit taxi-bestel-app TomTom Taxi”

Arie Op Safari|18.07.13|11:55

jammer voor de chauffeurs die er toch maar even € 150 voor betaald hebben…

John Janos|18.07.13|21:41

Jammer voor de boys. Cabster van Connexxion blijkt ook een doodgeboren kindje… Al vraag ik mij wel af wat voor permissions de TomTom app stelde voor het downloaden van hun app… Sommige apps willen nog net niet je favorite drink weten…

“Hit the road, cabbies”.

Ron|22.07.13|23:27

Cabster is de vuilnisbak van CXX,de onrendabele ritten gaan onder het mom van Cabster naar partner taxibedrijven.
TomTom heeft een retour programma voor de gekochte hardware.

Marko van Kesteren|01.08.13|12:18

Heel netjes van TomTom dat ze het aankoopbedrag terug geven aan de chauffeurs