rmc, aardgas, taxi, leerlingenvervoer

RMC ontraadt chauffeurs om brandstof Blue One 95 te tanken

De Rotterdamse Mobiliteits Centrale heeft alle taxichauffeurs met Volkswagen-bussen op aardgas geadviseerd om voortaan geen Blue One 95 van brandstofleverancier Argos te tanken. “Er zijn op dit moment signalen dat deze brandstof problemen veroorzaakt en onderdelen zoals verstuivers, kleppen en brandstofpompen aantast”, zegt RMC-woordvoerster Laura Mout. “De importeur heeft ons met klem gezegd géén Blue One te tanken.”

Een voertuig op aardgas heeft een benzinemotor. Het voertuig kan op Euro95 blijven rijden als de aardgas-tank leeg is. Op steeds meer stations wordt Blue One brandstof verkocht als alternatief voor Euro 95. “Blue One voldoet niet aan de voorgeschreven EN228 norm en problemen die ontstaan door het tanken met Blue One vallen met nadruk niet onder de garantie”, heeft de importeur aan RMC laten weten.

Brandstoffen

“Omdat nog niet vaststaat waar de huidige problemen door veroorzaakt worden, worden op dit moment alle alternatieve brandstoffen, behalve aardgas en reguliere brandstof, ontraden. Ook rijden op LPG wordt ontraden. Er wordt altijd een brandstofmonster genomen bij storingen en de kosten vallen, bij gebruik van andere brandstoffen dan voorgeschreven, niet onder het onderhoudscontract”, vertelt Mout.

Blue One 95 is een nieuwe brandstof ontwikkeld door Argos. Volgens de brandstofhandelaar is Blue One 95 geschikt voor alle benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen. Er wordt 15% ethanol toegevoegd aan de brandstof, zodat Blue One 95 een lagere CO2-uitstoot heeft dan benzine. Het bedrijf Argos was vrijdag en maandag niet bereikbaar om commentaar te geven op deze kwestie.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “RMC ontraadt chauffeurs om brandstof Blue One 95 te tanken”

Yvonne Botterhuis|21.10.13|12:46

Wat goed van jullie Bart Pals.
Het is fijn dat jullie hier aandacht aan geven.
Er zijn niet alleen in Rotterdam gedupeerden.
Overigens is Volkswagen niet de enige die een waarschuwing af heeft gegeven. Toyota doet het namelijk ook.

Een taxi|22.10.13|12:27

Eigenlijk gek dat er in aanbestedingen zoveel aandacht aan het fenomeen groen gegeven wordt. Groen maakt het niet alleen duurder er blijkt ook nog eens dat er niet genoeg onderzoek is gedaan. Ik ben benieuwd of een groen voertuig zo groen is als er beweerd wordt, Cradle to Cradle. Dus, grondstof, productie, vervuiling tijdens “leven”, sloop.

RMC ontraadt chauffeurs om brandstof Blue One 95 te tanken | TaxiPro
rmc, aardgas, taxi, leerlingenvervoer

RMC ontraadt chauffeurs om brandstof Blue One 95 te tanken

De Rotterdamse Mobiliteits Centrale heeft alle taxichauffeurs met Volkswagen-bussen op aardgas geadviseerd om voortaan geen Blue One 95 van brandstofleverancier Argos te tanken. “Er zijn op dit moment signalen dat deze brandstof problemen veroorzaakt en onderdelen zoals verstuivers, kleppen en brandstofpompen aantast”, zegt RMC-woordvoerster Laura Mout. “De importeur heeft ons met klem gezegd géén Blue One te tanken.”

Een voertuig op aardgas heeft een benzinemotor. Het voertuig kan op Euro95 blijven rijden als de aardgas-tank leeg is. Op steeds meer stations wordt Blue One brandstof verkocht als alternatief voor Euro 95. “Blue One voldoet niet aan de voorgeschreven EN228 norm en problemen die ontstaan door het tanken met Blue One vallen met nadruk niet onder de garantie”, heeft de importeur aan RMC laten weten.

Brandstoffen

“Omdat nog niet vaststaat waar de huidige problemen door veroorzaakt worden, worden op dit moment alle alternatieve brandstoffen, behalve aardgas en reguliere brandstof, ontraden. Ook rijden op LPG wordt ontraden. Er wordt altijd een brandstofmonster genomen bij storingen en de kosten vallen, bij gebruik van andere brandstoffen dan voorgeschreven, niet onder het onderhoudscontract”, vertelt Mout.

Blue One 95 is een nieuwe brandstof ontwikkeld door Argos. Volgens de brandstofhandelaar is Blue One 95 geschikt voor alle benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen. Er wordt 15% ethanol toegevoegd aan de brandstof, zodat Blue One 95 een lagere CO2-uitstoot heeft dan benzine. Het bedrijf Argos was vrijdag en maandag niet bereikbaar om commentaar te geven op deze kwestie.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “RMC ontraadt chauffeurs om brandstof Blue One 95 te tanken”

Yvonne Botterhuis|21.10.13|12:46

Wat goed van jullie Bart Pals.
Het is fijn dat jullie hier aandacht aan geven.
Er zijn niet alleen in Rotterdam gedupeerden.
Overigens is Volkswagen niet de enige die een waarschuwing af heeft gegeven. Toyota doet het namelijk ook.

Een taxi|22.10.13|12:27

Eigenlijk gek dat er in aanbestedingen zoveel aandacht aan het fenomeen groen gegeven wordt. Groen maakt het niet alleen duurder er blijkt ook nog eens dat er niet genoeg onderzoek is gedaan. Ik ben benieuwd of een groen voertuig zo groen is als er beweerd wordt, Cradle to Cradle. Dus, grondstof, productie, vervuiling tijdens “leven”, sloop.