Nissan, e-NV200, elektrische taxi

Taxi Electric Amsterdam wereldwijd eerste taxibedrijf met e-NV200

Het Amsterdamse Taxi Electric is wereldwijd het eerste taxibedrijf dat met de elektrische Nissan E-NV200 gaat rijden. Dat heeft de autofabrikant bekendgemaakt. Deze zomer wordt het voertuig in gebruik genomen. Het Amsterdamse TaxiE was in 2011 het eerste taxibedrijf met een volledig elektrische vloot die inmiddels bestaat uit 25 Leaf’s. Die voertuigen hebben nu zo’n 1,5 miljoen kilometer afgelegd.

Taxi Electric was daarmee het eerste bedrijf dat op grote schaal zonder overheids-subsidie innoveerde met elektrisch taxivervoer. “We groeien nog steeds als kool”, zegt directeur en oprichter Ruud Zandvliet.

Elektrische taxidienst

“We zijn twee jaar geleden gestart met 10 Nissan Leaf’s. Ze hebben inmiddels allemaal meer dan 100.000 kilometer gereden en zijn ons goed bevallen. Sinds vorige zomer is de vraag naar onze elektrische taxidienst flink gestegen, waardoor we de vloot nu verdubbeld hebben.”

De Nissan e-NV200 taxi zal naast Amsterdam ook in Barcelona ingezet gaan worden. Daarna volgen New York en Londen. De wereldwijde productie start in mei dit jaar, vanaf de zomer is hij leverbaar. Taxi Electric richt zich vrijwel uitsluitend op de bestelmarkt; bedrijven op de Zuidas, hotels en consumenten die elektrisch willen rijden.

Elektrische taxi

De Nissan e-NV200 is een elektrische taxi met ruimte voor 5 personen en daarbij nog laadruimte voor bijvoorbeeld koffers. Het voertuig heeft een functioneel bereik van 170 km (NEDC) en een topsnelheid van 120 km/uur.

Snelladen van de batterij is mogelijk door gebruik van de CHAdeMO-snellader (0 – 80 procent lading in 30 minuten). Het opladen van de batterij gaat met een 16-ampèreaansluiting (enkele fase, 3,3 kW) in acht uur. Wanneer een 6,6 kW-aansluiting met 32 ampère benut wordt, halveert de laadtijd tot circa vier uur.

Bart Pals

TAXI-E, elektrische taxi, Amsteram, Nissan Leaf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi Electric Amsterdam wereldwijd eerste taxibedrijf met e-NV200 | TaxiPro
Nissan, e-NV200, elektrische taxi

Taxi Electric Amsterdam wereldwijd eerste taxibedrijf met e-NV200

Het Amsterdamse Taxi Electric is wereldwijd het eerste taxibedrijf dat met de elektrische Nissan E-NV200 gaat rijden. Dat heeft de autofabrikant bekendgemaakt. Deze zomer wordt het voertuig in gebruik genomen. Het Amsterdamse TaxiE was in 2011 het eerste taxibedrijf met een volledig elektrische vloot die inmiddels bestaat uit 25 Leaf’s. Die voertuigen hebben nu zo’n 1,5 miljoen kilometer afgelegd.

Taxi Electric was daarmee het eerste bedrijf dat op grote schaal zonder overheids-subsidie innoveerde met elektrisch taxivervoer. “We groeien nog steeds als kool”, zegt directeur en oprichter Ruud Zandvliet.

Elektrische taxidienst

“We zijn twee jaar geleden gestart met 10 Nissan Leaf’s. Ze hebben inmiddels allemaal meer dan 100.000 kilometer gereden en zijn ons goed bevallen. Sinds vorige zomer is de vraag naar onze elektrische taxidienst flink gestegen, waardoor we de vloot nu verdubbeld hebben.”

De Nissan e-NV200 taxi zal naast Amsterdam ook in Barcelona ingezet gaan worden. Daarna volgen New York en Londen. De wereldwijde productie start in mei dit jaar, vanaf de zomer is hij leverbaar. Taxi Electric richt zich vrijwel uitsluitend op de bestelmarkt; bedrijven op de Zuidas, hotels en consumenten die elektrisch willen rijden.

Elektrische taxi

De Nissan e-NV200 is een elektrische taxi met ruimte voor 5 personen en daarbij nog laadruimte voor bijvoorbeeld koffers. Het voertuig heeft een functioneel bereik van 170 km (NEDC) en een topsnelheid van 120 km/uur.

Snelladen van de batterij is mogelijk door gebruik van de CHAdeMO-snellader (0 – 80 procent lading in 30 minuten). Het opladen van de batterij gaat met een 16-ampèreaansluiting (enkele fase, 3,3 kW) in acht uur. Wanneer een 6,6 kW-aansluiting met 32 ampère benut wordt, halveert de laadtijd tot circa vier uur.

Bart Pals

TAXI-E, elektrische taxi, Amsteram, Nissan Leaf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.