Mercedes-Benz, Citan, Combi Extra Lang, rolstoeltaxi

Extra lange combi Mercedes-Benz Citan als rolstoeltaxi

De Mercedes-Benz Citan is vanaf september ook leverbaar als extra lange combi met tot maximaal zeven zitplaatsen. De nieuwe modelvariant van de Citan richt zich in Nederland onder meer op het gebruik als rolstoeltaxi. De flexibele Citan combi bevat met tot zeven zitplaatsen of 4 + 1 rolstoelplaats.

De nieuwe derde zitrij in de Citan biedt af fabriek plaats aan twee optioneel te bestellen aparte stoelen. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar 130 mm in de lengterichting worden veschoven en kunnen naar behoefte afzonderlijk worden omgeklapt en uit de auto worden gehaald. Het zijn volwaardige stoelen die ook geschikt zijn voor volwassenen. De zitplaatsen zijn na het omklappen van de stoelen van de middelste zitrij comfortabel te bereiken.

Taximarkt

Speciaal voor de taximarkt kan de ruimte van de derde zitrij worden aangepast voor rolstoelvervoer, waardoor er naast vier standaard passagierszitplaatsen ook één rolstoelzitplaats beschikbaar is. “De door de fabriek goedgekeurde aanpassing voor rolstoelvervoer wordt als achteraf aanpassing door een ombouwbedrijf aangeboden”, zo meldt Mercedes-Benz.

De standaarduitvoering van de Citan Combi Extra Lang bevat onder meer met twee schuifdeuren, airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, elektrisch bedienbare voorportierramen en vier airbags. Verder is de Citan Combi extra lang standaard uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem.

Diesel

De nieuwe modelvariant is leverbaar in de motorversie Citan 109 CDI (vermogen 66 kW/90 pk), de CO2 waarde bedraagt 123 g/km, met energielabel C. Medio 2015 wordt ook de motorvariant Citan 111 CDI (81 kW/110 pk) verwacht.

De nieuwe telg van de Citan-familie staat vanaf september bij de dealer. De vanafprijs bedraagt € 17.995 exclusief BTW/BPM (€ 29.692 incl. BTW en BPM).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Extra lange combi Mercedes-Benz Citan als rolstoeltaxi | TaxiPro
Mercedes-Benz, Citan, Combi Extra Lang, rolstoeltaxi

Extra lange combi Mercedes-Benz Citan als rolstoeltaxi

De Mercedes-Benz Citan is vanaf september ook leverbaar als extra lange combi met tot maximaal zeven zitplaatsen. De nieuwe modelvariant van de Citan richt zich in Nederland onder meer op het gebruik als rolstoeltaxi. De flexibele Citan combi bevat met tot zeven zitplaatsen of 4 + 1 rolstoelplaats.

De nieuwe derde zitrij in de Citan biedt af fabriek plaats aan twee optioneel te bestellen aparte stoelen. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar 130 mm in de lengterichting worden veschoven en kunnen naar behoefte afzonderlijk worden omgeklapt en uit de auto worden gehaald. Het zijn volwaardige stoelen die ook geschikt zijn voor volwassenen. De zitplaatsen zijn na het omklappen van de stoelen van de middelste zitrij comfortabel te bereiken.

Taximarkt

Speciaal voor de taximarkt kan de ruimte van de derde zitrij worden aangepast voor rolstoelvervoer, waardoor er naast vier standaard passagierszitplaatsen ook één rolstoelzitplaats beschikbaar is. “De door de fabriek goedgekeurde aanpassing voor rolstoelvervoer wordt als achteraf aanpassing door een ombouwbedrijf aangeboden”, zo meldt Mercedes-Benz.

De standaarduitvoering van de Citan Combi Extra Lang bevat onder meer met twee schuifdeuren, airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, elektrisch bedienbare voorportierramen en vier airbags. Verder is de Citan Combi extra lang standaard uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem.

Diesel

De nieuwe modelvariant is leverbaar in de motorversie Citan 109 CDI (vermogen 66 kW/90 pk), de CO2 waarde bedraagt 123 g/km, met energielabel C. Medio 2015 wordt ook de motorvariant Citan 111 CDI (81 kW/110 pk) verwacht.

De nieuwe telg van de Citan-familie staat vanaf september bij de dealer. De vanafprijs bedraagt € 17.995 exclusief BTW/BPM (€ 29.692 incl. BTW en BPM).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.