orangegas, tanken, groengas

Aantal groengas-tankstations in Overijssel verdubbelt naar 21

Energiefonds Overijssel heeft de aanvraag van Groengas-exploitant OrangeGas voor de bouw van 10 nieuwe Groengas-tankstations goedgekeurd. Met deze financiering verdubbelt het aantal Groengas-tankstations in Overijssel naar 21. Taxibussen en bestelauto’s kunnen een landelijke en regionale subsidie krijgen voor de aanschaf van voertuigen op Groengas. De landelijke subsidie bedraagt € 1.250 per Groengas-taxi of bestelbus.

Provincie Overijssel heeft een aanschafsubsidie die stapelbaar is met deze landelijke regeling, waardoor het totale voordeel voor bussen kan oplopen tot  €4.250,- en voor auto’s tot €2.250,-.

Energiebehoefte

Provincie Overijssel heeft een ambitieuze doelstelling voor nieuwe energie: duurzame vormen van energie moeten in 2020 voorzien in twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie. Daartoe is onder andere Energiefonds Overijssel opgezet.

De focus van Energiefonds Overijssel ligt op projecten die een goede kans hebben om op korte tot middellange termijn deze doelstelling te realiseren. OrangeGas investeert in een landelijk dekkend netwerk van Groengas-tankstations in Nederland en voldoet aan de voorwaarden van de onafhankelijke investeringscommissie.

Motorvoertuigen

“In Nederland rijden bijna tien miljoen motorvoertuigen, waarvan ruim 650.000  in provincie Overijssel. Elke mogelijkheid om dit te vergroenen, is een belangrijke stap vooruit. Met de geplande investering is de verwachte besparing in conventionele energie 97 terajoule per jaar. Dit komt neer op het energieverbruik van ruim 1.200 huishoudens. Energiefonds Overijssel is daarom verheugd met OrangeGas deze overeenkomst te kunnen ondertekenen,” aldus Bas-Jan Blom, directeur van Energiefonds Overijssel.

Groengas is ‘well to wheel’ (van bron tot gebruik) de schoonste en goedkoopste brandstof van dit moment. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. Groengas van OrangeGas is een natuurlijk product dat ontstaat tijdens het zuiveren van rioolwater, vergisten van mest en het verwerken van afval.

Groengas-tankstations

“Door deze financiële impuls van Energiefonds Overijssel kunnen wij het bouwen van nieuwe Groengas-tankstations in de provincie flink versnellen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het rijden op Groengas zoals afvalinzameldiensten, transporteurs en taxi-ondernemers”, aldus Pelle Schlichting, directeur en mede-oprichter van OrangeGas.

“Ook steeds meer personenauto’s zijn op Groengas beschikbaar. Door steeds meer voertuigen in Overijssel op Groengas te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere leefomgeving, door minder uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. Wij zijn dan ook zeer verheugd over de stimulans van het Energiefonds, waarmee we het aantal tankstations voor Groengas kunnen verdubbelen. Dat brengt Groengas voor iedere inwoner van Overijssel een stap dichterbij.

Lees ook: CNG populair in taxibranche, aantal elektrische taxi’s blijft ver achter

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Aantal groengas-tankstations in Overijssel verdubbelt naar 21 | TaxiPro
orangegas, tanken, groengas

Aantal groengas-tankstations in Overijssel verdubbelt naar 21

Energiefonds Overijssel heeft de aanvraag van Groengas-exploitant OrangeGas voor de bouw van 10 nieuwe Groengas-tankstations goedgekeurd. Met deze financiering verdubbelt het aantal Groengas-tankstations in Overijssel naar 21. Taxibussen en bestelauto’s kunnen een landelijke en regionale subsidie krijgen voor de aanschaf van voertuigen op Groengas. De landelijke subsidie bedraagt € 1.250 per Groengas-taxi of bestelbus.

Provincie Overijssel heeft een aanschafsubsidie die stapelbaar is met deze landelijke regeling, waardoor het totale voordeel voor bussen kan oplopen tot  €4.250,- en voor auto’s tot €2.250,-.

Energiebehoefte

Provincie Overijssel heeft een ambitieuze doelstelling voor nieuwe energie: duurzame vormen van energie moeten in 2020 voorzien in twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie. Daartoe is onder andere Energiefonds Overijssel opgezet.

De focus van Energiefonds Overijssel ligt op projecten die een goede kans hebben om op korte tot middellange termijn deze doelstelling te realiseren. OrangeGas investeert in een landelijk dekkend netwerk van Groengas-tankstations in Nederland en voldoet aan de voorwaarden van de onafhankelijke investeringscommissie.

Motorvoertuigen

“In Nederland rijden bijna tien miljoen motorvoertuigen, waarvan ruim 650.000  in provincie Overijssel. Elke mogelijkheid om dit te vergroenen, is een belangrijke stap vooruit. Met de geplande investering is de verwachte besparing in conventionele energie 97 terajoule per jaar. Dit komt neer op het energieverbruik van ruim 1.200 huishoudens. Energiefonds Overijssel is daarom verheugd met OrangeGas deze overeenkomst te kunnen ondertekenen,” aldus Bas-Jan Blom, directeur van Energiefonds Overijssel.

Groengas is ‘well to wheel’ (van bron tot gebruik) de schoonste en goedkoopste brandstof van dit moment. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. Groengas van OrangeGas is een natuurlijk product dat ontstaat tijdens het zuiveren van rioolwater, vergisten van mest en het verwerken van afval.

Groengas-tankstations

“Door deze financiële impuls van Energiefonds Overijssel kunnen wij het bouwen van nieuwe Groengas-tankstations in de provincie flink versnellen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het rijden op Groengas zoals afvalinzameldiensten, transporteurs en taxi-ondernemers”, aldus Pelle Schlichting, directeur en mede-oprichter van OrangeGas.

“Ook steeds meer personenauto’s zijn op Groengas beschikbaar. Door steeds meer voertuigen in Overijssel op Groengas te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere leefomgeving, door minder uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. Wij zijn dan ook zeer verheugd over de stimulans van het Energiefonds, waarmee we het aantal tankstations voor Groengas kunnen verdubbelen. Dat brengt Groengas voor iedere inwoner van Overijssel een stap dichterbij.

Lees ook: CNG populair in taxibranche, aantal elektrische taxi’s blijft ver achter

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.