Daimler

Daimler koopt MyTaxi voor gebruik in mobiliteits-app Moovel

Daimler, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz, heeft heeft de taxi-bestel-app MyTaxi overgenomen. De dienst wordt opgenomen in de app Moovel. Die biedt verschillende vormen van transport aan, zoals OV, Taxi, Car2Go, parkeren, fietsen, noem maar op. MyTaxi maakt uitsluitend gebruik van legale taxi’s. Ook is de Amerikaanse app RideScout overgenomen. Die app is vergelijkbaar met Moovel.

Met deze aankopen wil Moovel haar aanwezigheid op de mobiliteitsmarkt versnellen. Een paar jaar geleden nam Daimler al een belang van 15% in MyTaxi. Moovel heeft ook haar pijlen gericht op Nederland. De Nederlandstalige Moovel-website is al in de lucht.

Taxi-bestel-app

Het lijkt erop dat de opvolger van de taxi-bestel-app hiermee een vlucht krijgt. De ’traditionele bestel-apps’ bieden alleen een taxi aan als keuze voor transport. Moovel biedt een volledige mobiliteits-routeplanner aan; autoverhuur, taxi, openbaar vervoer, parkeren, huurfietsen. Amsterdamse klanten van Car2Go die in het buitenland van de dienst gebruik willen maken, hebben daartoe al een Moovel account nodig.

MyTaxi is een van de eerste succesvolle taxi-bestel-apps. De app is actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Polen en de Verenigde Staten. Er zijn 10 miljoen klanten en 45.000 officiële taxi’s aangesloten bij de app. Klanten kunnen een taxi via de app bestellen, betalen en beoordelen. RideScout is actief in 69 Amerikaanse steden.

Taxibedrijven

Moovel richt zich op zowel particulieren als zakelijke gebruikers. “Ons doel is om mobiliteit zo simpel mogelijk te maken”, vertelt Rober Heinrich, CEO van Moovel. “We richten ons daarom continu op het verbinden van verschillende mobiliteits-services. Inclusief het boeken en ‘cashless payment’ voor alle mobiliteit. We nodigen alle legale taxibedrijven uit om met ons samen te werken.”

Moovel is nu nog alleen actief in Duitsland. Maar moedermaatschappij kondigt aan Daimler snel vol gas geven voor een internationale uitrol. Doel is om binnen korte tijd een wereldspeler te worden op het gebied van mobliteits-services. Heinrich: “Met de aankoop van MyTaxi en RideScout maken we ineens een grote stap vooruit.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Daimler koopt MyTaxi voor gebruik in mobiliteits-app Moovel”

Ton van Dalfsen|05.09.14|12:34

Ga er maar van uit dat deze App ook ons land zal overspoelen. Daimler heeft natuurlijk ook een goede marketing net als Uber. Daimler zal denk ik zeker ook gebruik maken van hun dealer organisatie. En wij maar in een stad of plaats een Appje lanceren uit eigen winst bejag. Wij creëren allemaal eilandjes met heel diep water er tussen en zijn niet eens in staat om gezamenlijk landelijk de handen in elkaar te steken want we gunnen elkaar het licht in de ogen niet eens. KNV had ook het initiatief

Ton van Dalfsen|05.09.14|12:35

kunnen nemen met hun grote ledental. Maar nee , met praatjes vul je nog steeds geen gaatjes. door discussie te voeren op een taxidag of wat dan ook. TE LAAT

Rodney Barten|05.09.14|19:46

@Ton: Je hebt helemaal gelijk, echter binnen no-time zijn er zoveel taxi apps dat de consument er niet meer wijs uit word. Ook zal de concurrentie onder deze apps de prijs drukken wat weer niet ten voordele van de kwaliteit zal zijn, de marges zijn erg klein en de concurrentie door dit soort innovatieve ontwikkelingen zullen het er niet makkelijker op maken helaas.

Paul Dijkhuizen|08.09.14|12:22

Een klant gaat straks tegelijkertijd op diverse apps een taxi bestellen, de eerste die komt heeft de rit, de rest rijdt voor niks… en dan?