Mercedes-Benz, nieuwe-B-klasse

Nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse op diesel, CNG en elektrisch

Mercedes-Benz komt met een nieuwe versie van de B-Klasse. Hij staat vanaf 29 november bij de dealer. De tweede generatie B-Klasse heeft een vernieuwd design en maakt gebruik van nieuwe moderne technieken. Er valt te kiezen uit op benzine-, diesel-, CNG- en elektrische modellen. De prijzen beginnen bij € 28.795 inclusief BTW en BPM voor de B 180 BlueEFFICIENCY. Hij wordt aan de wereld getoond op de Autosalon van Prijs ( 4 t/m 19 oktober).

Het keuze-aanbod is vrij groot voor dit segment: zuinige dieselmodellen met een verbruik variërend van 3,6 tot 5,0 l/100 km, zuinige benzinemotoren met een consumptie tussen de 5,4 en 6,6 l/100 km, alternatieve aandrijfsystemen (B 200 Natural Gas Drive en B-Klasse Electric Drive) en indien gewenst een  4MATIC vierwielaandrijvingsysteem.

Nieuwe generatie

De nieuwe generatie B-Klasse met benzine- of dieselmotor is direct te herkennen aan het front, met een nieuwe bumper, bredere grille met twee lamellen en dagrijverlichting die nu in de koplampen is geïntegreerd. Gezamenlijk verlenen ze de auto een meer dynamisch voorkomen. De achterbumper is eveneens aangepast en is nu voorzien van meer contouren en een extra verchroomde sierstrip.

LED High Performance koplampen zorgen voor een markantere uitstraling, zowel overdag als ’s nachts (optie, niet beschikbaar voor B-Klasse Electric Drive of Natural Gas Drive). Ze verhogen de veiligheid in het donker dankzij hun brede lichtbundel en lichtkleur die vergelijkbaar is met daglicht. De achterlichten vertrouwen op LED-technologie.

Interieur

Een hoogwaardig, functioneel interieur onderschrijft de premium kwaliteit van de B-Klasse. De facelift bezorgt de auto een exclusiever, up-to-date gevoel en legt nog meer nadruk op de individualiseringsmogelijkheden. Mercedes-Benz heeft de hoeveelheid kwalitatief hoogwaardige details in de B-Klasse uitgebreid, met ondermeer het vrijstaande display dat nu diagonaal maximaal  20,3 cm (8 inch) meet. Ook de stijlvolle layout van de klokken in het instrumentarium is nieuw. Er is een keuze uit twaalf kleuren voor de sfeerverlichting, waardoor verschillen in sfeer kunnen worden aangebracht.

Mercedes-Benz heeft bovendien de reeks uitvoeringen vernieuwd en in lijn gebracht met die van de andere compacte modellen. Er zijn drie nieuwe design- en uitrustinglijnen: Style, Urban en AMG Line. Alle beschikken ze over hun eigen opvallende exterieur- en interieurdetails. De Night-, Exclusief- en AMG exclusiefpakketten brengen die individualisatie naar een nog hoger niveau. KEYLESS-GO is een nieuwe optie. Dit toegang- en rijautorisatiesysteem met KEYLESS-GO startfunctie maakt het mogelijk de auto te openen, starten en af te sluiten zonder de sleutel ter hand te nemen.

Veiligheid

Toen de B-Klasse zijn debuut maakte, zette hij nieuwe maatstaven in de compacte klasse op het gebied van veiligheid, met een variatie aan nieuwe, voor een deel standaard rijassistentiesystemen. Deze functies zijn nu verder aangescherpt en nieuwe assistentiesystemen zijn toegevoegd om de bestuurder aanvullende ondersteuning te geven.

COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS breidt de functie van COLLISION PREVENTION ASSIST uit met gedeeltelijk autonoom afremmen om de kans op kop-staartaanrijdingen te verkleinen. Het standaard ATTENTION ASSIST is eveneens verder ontwikkeld. Binnen het uitgebreidere snelheidsbereik, nu van 60 tot 200 km/u, geeft het systeem visueel via vijf stadia het aandachtsniveau van de bestuurder weer.

Mercedes connect me

Een nieuwe generatie telematica zorgt voor een meer intuïtieve bediening. Functies zijn toegankelijker geworden dankzij geanimeerde menu’s en een visuele weergave op een groter scherm in de middenconsole. ‘Mercedes connect me’ verbindt de B-Klasse met zijn omgeving. De basisservices van  Mercedes connect me kunnen worden gebruikt via de standaard communicatiemodule.

Tot de beschikbare services behoren onder andere hulp bij een ongeval, service & onderhoud en pechhulp. Bij een ongeval verbindt het Mercedes-Benz noodoproepsysteem de inzittenden automatisch met het Mercedes-Benz alarmcentrale en verstuurt het informatie over de positie en de toestand van de auto naar de alarmcentrale voor de hulpdiensten. Het systeem werkt automatisch, maar kan ook handmatig worden geactiveerd. De speciale Remote Online uitrusting biedt klanten de mogelijkheid om overal en altijd verbinding te zoeken met hun auto via de URL ‘connect.mercedes.me’, om bijvoorbeeld met behulp van een smartphone de resterende brandstofhoeveelheid te raadplegen.

Elektrische versie

Mercedes connect me services zijn nog uitgebreider voor de B-Klasse Electric Drive via ‘connect.mercedes.me’. De actuele laadstatus van de lithium-ion batterij en actuele actieradius zijn eenvoudig op afstand af te lezen. Het aanbod Mercedes connect me services wordt afgerond met de optie om (afhankelijk van de temperatuur) het interieur van de auto vooraf te verwarmen of te koelen tot de gewenste temperatuur bij de van tevoren vastgestelde vertrektijd. COMAND Online-gebruikers kunnen daarnaast realtime verkeersinformatie ontvangen dankzij Live Traffic Information.

Met het oog op efficiency zet de nieuwe B-Klasse opnieuw maatstaven dankzij de beste Cw-waarde in dit segment. De keuze uit zuinige motoren is groot: diverse diesel- en benzinemotoren en twee uitvoeringen met alternatieve aandrijflijnen. Bovendien zijn er BlueEFFICIENCY modellen van de B 180 en B 180 CDI, onder meer met 20% bijtelling.

Aardgas en elektrisch

De B 200 Natural Gas Drive en binnenkort de B-Klasse Electric Drive (verkoopstart 3 november) verrijken het portfolio met hun alternatieve aandrijfsystemen. Beide maken gebruik van het modulaire ENERGY SPACE carrosserieconcept van de B-Klasse.

In de vloer zijn één grote en twee kleinere gastanks beschikbaar, gezamenlijk goed voor 21 kg CNG, en een benzinetank van 14 liter (B 200 Natural Gas Drive) of de lithium-ion batterij (B-Klasse Electric Drive) gehuisvest. Dankzij deze intelligente plaatsing heeft de vijfpersoons auto zijn genereuze bagageruimte waarmee hij naam en faam heeft gemaakt, behouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse op diesel, CNG en elektrisch | TaxiPro
Mercedes-Benz, nieuwe-B-klasse

Nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse op diesel, CNG en elektrisch

Mercedes-Benz komt met een nieuwe versie van de B-Klasse. Hij staat vanaf 29 november bij de dealer. De tweede generatie B-Klasse heeft een vernieuwd design en maakt gebruik van nieuwe moderne technieken. Er valt te kiezen uit op benzine-, diesel-, CNG- en elektrische modellen. De prijzen beginnen bij € 28.795 inclusief BTW en BPM voor de B 180 BlueEFFICIENCY. Hij wordt aan de wereld getoond op de Autosalon van Prijs ( 4 t/m 19 oktober).

Het keuze-aanbod is vrij groot voor dit segment: zuinige dieselmodellen met een verbruik variërend van 3,6 tot 5,0 l/100 km, zuinige benzinemotoren met een consumptie tussen de 5,4 en 6,6 l/100 km, alternatieve aandrijfsystemen (B 200 Natural Gas Drive en B-Klasse Electric Drive) en indien gewenst een  4MATIC vierwielaandrijvingsysteem.

Nieuwe generatie

De nieuwe generatie B-Klasse met benzine- of dieselmotor is direct te herkennen aan het front, met een nieuwe bumper, bredere grille met twee lamellen en dagrijverlichting die nu in de koplampen is geïntegreerd. Gezamenlijk verlenen ze de auto een meer dynamisch voorkomen. De achterbumper is eveneens aangepast en is nu voorzien van meer contouren en een extra verchroomde sierstrip.

LED High Performance koplampen zorgen voor een markantere uitstraling, zowel overdag als ’s nachts (optie, niet beschikbaar voor B-Klasse Electric Drive of Natural Gas Drive). Ze verhogen de veiligheid in het donker dankzij hun brede lichtbundel en lichtkleur die vergelijkbaar is met daglicht. De achterlichten vertrouwen op LED-technologie.

Interieur

Een hoogwaardig, functioneel interieur onderschrijft de premium kwaliteit van de B-Klasse. De facelift bezorgt de auto een exclusiever, up-to-date gevoel en legt nog meer nadruk op de individualiseringsmogelijkheden. Mercedes-Benz heeft de hoeveelheid kwalitatief hoogwaardige details in de B-Klasse uitgebreid, met ondermeer het vrijstaande display dat nu diagonaal maximaal  20,3 cm (8 inch) meet. Ook de stijlvolle layout van de klokken in het instrumentarium is nieuw. Er is een keuze uit twaalf kleuren voor de sfeerverlichting, waardoor verschillen in sfeer kunnen worden aangebracht.

Mercedes-Benz heeft bovendien de reeks uitvoeringen vernieuwd en in lijn gebracht met die van de andere compacte modellen. Er zijn drie nieuwe design- en uitrustinglijnen: Style, Urban en AMG Line. Alle beschikken ze over hun eigen opvallende exterieur- en interieurdetails. De Night-, Exclusief- en AMG exclusiefpakketten brengen die individualisatie naar een nog hoger niveau. KEYLESS-GO is een nieuwe optie. Dit toegang- en rijautorisatiesysteem met KEYLESS-GO startfunctie maakt het mogelijk de auto te openen, starten en af te sluiten zonder de sleutel ter hand te nemen.

Veiligheid

Toen de B-Klasse zijn debuut maakte, zette hij nieuwe maatstaven in de compacte klasse op het gebied van veiligheid, met een variatie aan nieuwe, voor een deel standaard rijassistentiesystemen. Deze functies zijn nu verder aangescherpt en nieuwe assistentiesystemen zijn toegevoegd om de bestuurder aanvullende ondersteuning te geven.

COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS breidt de functie van COLLISION PREVENTION ASSIST uit met gedeeltelijk autonoom afremmen om de kans op kop-staartaanrijdingen te verkleinen. Het standaard ATTENTION ASSIST is eveneens verder ontwikkeld. Binnen het uitgebreidere snelheidsbereik, nu van 60 tot 200 km/u, geeft het systeem visueel via vijf stadia het aandachtsniveau van de bestuurder weer.

Mercedes connect me

Een nieuwe generatie telematica zorgt voor een meer intuïtieve bediening. Functies zijn toegankelijker geworden dankzij geanimeerde menu’s en een visuele weergave op een groter scherm in de middenconsole. ‘Mercedes connect me’ verbindt de B-Klasse met zijn omgeving. De basisservices van  Mercedes connect me kunnen worden gebruikt via de standaard communicatiemodule.

Tot de beschikbare services behoren onder andere hulp bij een ongeval, service & onderhoud en pechhulp. Bij een ongeval verbindt het Mercedes-Benz noodoproepsysteem de inzittenden automatisch met het Mercedes-Benz alarmcentrale en verstuurt het informatie over de positie en de toestand van de auto naar de alarmcentrale voor de hulpdiensten. Het systeem werkt automatisch, maar kan ook handmatig worden geactiveerd. De speciale Remote Online uitrusting biedt klanten de mogelijkheid om overal en altijd verbinding te zoeken met hun auto via de URL ‘connect.mercedes.me’, om bijvoorbeeld met behulp van een smartphone de resterende brandstofhoeveelheid te raadplegen.

Elektrische versie

Mercedes connect me services zijn nog uitgebreider voor de B-Klasse Electric Drive via ‘connect.mercedes.me’. De actuele laadstatus van de lithium-ion batterij en actuele actieradius zijn eenvoudig op afstand af te lezen. Het aanbod Mercedes connect me services wordt afgerond met de optie om (afhankelijk van de temperatuur) het interieur van de auto vooraf te verwarmen of te koelen tot de gewenste temperatuur bij de van tevoren vastgestelde vertrektijd. COMAND Online-gebruikers kunnen daarnaast realtime verkeersinformatie ontvangen dankzij Live Traffic Information.

Met het oog op efficiency zet de nieuwe B-Klasse opnieuw maatstaven dankzij de beste Cw-waarde in dit segment. De keuze uit zuinige motoren is groot: diverse diesel- en benzinemotoren en twee uitvoeringen met alternatieve aandrijflijnen. Bovendien zijn er BlueEFFICIENCY modellen van de B 180 en B 180 CDI, onder meer met 20% bijtelling.

Aardgas en elektrisch

De B 200 Natural Gas Drive en binnenkort de B-Klasse Electric Drive (verkoopstart 3 november) verrijken het portfolio met hun alternatieve aandrijfsystemen. Beide maken gebruik van het modulaire ENERGY SPACE carrosserieconcept van de B-Klasse.

In de vloer zijn één grote en twee kleinere gastanks beschikbaar, gezamenlijk goed voor 21 kg CNG, en een benzinetank van 14 liter (B 200 Natural Gas Drive) of de lithium-ion batterij (B-Klasse Electric Drive) gehuisvest. Dankzij deze intelligente plaatsing heeft de vijfpersoons auto zijn genereuze bagageruimte waarmee hij naam en faam heeft gemaakt, behouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.