Mercedes-Benz, taxi, elektrische taxi, electric drive

Verkoop elektrische Mercedes-Benz B-Klasse is gestart

De Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive kan per direct worden besteld en de uitlevering start begin 2015. De actieradius van de B-klasse bedraagt zo’n 200 kilometer emissievrij en daarvoor is zo’n drie uur oplaadtijd nodig. prijzen beginnen bij € 39.495 inclusief BTW en BPM.

Voor de accu wordt door Mercedes-Benz als garantie een certificaat afgegeven. Dit waarborgt dat technische fouten binnen een periode van acht jaar na de eerste uitlevering of eerste registratie tot een kilometerstand van 100.000 km door Mercedes-Benz worden opgelost. En dankzij het modulaire ‘ENERGY SPACE’ carrosserieconcept met de lithium-ion accu in de bodem is de B-Klasse Electric Drive een volwaardige vijfpersoons auto met 501 liter bagageruimte.

Elektromotor

Een 132 kW sterke elektromotor zorgt voor de stille en emissievrije aandrijving die gelijk vanaf de start zijn maximale koppel van 340 Nm levert. Het resultaat is een uitgesproken krachtige acceleratie vanuit stilstand. Voor de sprint van nul naar 100 km/h heeft de elektrisch aangedreven B-Klasse slechts 7,9 seconden nodig. Afhankelijk van het feit of de berijder liever zeer zuinig, comfortabel of sportief wil rijden, kan gekozen worden uit de drie rijprogramma’s Economy Plus, Economy en Sport.

Met de indien gewenst leverbare RANGE PLUS kan de actieradius (200 km) van de B-Klasse Electric Drive tot 30 km worden vergroot. Door de RANGE PLUS te activeren met de knop in het bovenste bedieningsveld wordt bij het  daaropvolgende oplaadproces het accuvenster uitgebreid, dat wil zeggen dat er meer capaciteit wordt vrijgegeven. RANGE PLUS omvat naast de vergroting van de actieradius ook een verwarmde voorruit, diverse isolatiemaatregelen en warmtewerend donkergetint glas.

Energieterugwinning

Het optioneel leverbare radarondersteunde, recuperatieve remsysteem zorgt voor een effectieve energieterugwinning en daardoor een uitbreiding van de actieradius. Het systeem maakt gebruik van de data van de radarsensor van COLLOSION PREVENTION ASSIST PLUS om de terugwinning en het afremmen naar behoefte te verhogen of tot nul te reduceren. Bovendien kan de berijder met behulp van de stuurpaddles uit vier verschillende recuperatieniveaus kiezen – van ‘zeilen’ tot hoge recuperatie.

Ter bescherming van voetgangers en fietsers genereert de akoestische omgevingsbescherming tot een snelheid van 30 km/h een speciaal voor Mercedes-Benz ontwikkeld geluid.

Laadkabel

De B-Klasse Electric Drive beschikt standaard over een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller opladen, mode 3). Zonder meerprijs wordt op verzoek in plaats daarvan een vier meter lange laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 3) geleverd. Indien gewenst is een combinatie van een laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 2) en een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller laden, mode 3) leverbaar.

Bij zijn debuut heeft de B-Klasse de veiligheidsnormen in de compacte klasse nieuw gedefinieerd met talrijke nieuwe, deels standaard rijassistentiesystremen. De verder ontwikkelde assistentiesystemen COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS en ATTENTION ASSIST zijn standaard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Verkoop elektrische Mercedes-Benz B-Klasse is gestart | TaxiPro
Mercedes-Benz, taxi, elektrische taxi, electric drive

Verkoop elektrische Mercedes-Benz B-Klasse is gestart

De Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive kan per direct worden besteld en de uitlevering start begin 2015. De actieradius van de B-klasse bedraagt zo’n 200 kilometer emissievrij en daarvoor is zo’n drie uur oplaadtijd nodig. prijzen beginnen bij € 39.495 inclusief BTW en BPM.

Voor de accu wordt door Mercedes-Benz als garantie een certificaat afgegeven. Dit waarborgt dat technische fouten binnen een periode van acht jaar na de eerste uitlevering of eerste registratie tot een kilometerstand van 100.000 km door Mercedes-Benz worden opgelost. En dankzij het modulaire ‘ENERGY SPACE’ carrosserieconcept met de lithium-ion accu in de bodem is de B-Klasse Electric Drive een volwaardige vijfpersoons auto met 501 liter bagageruimte.

Elektromotor

Een 132 kW sterke elektromotor zorgt voor de stille en emissievrije aandrijving die gelijk vanaf de start zijn maximale koppel van 340 Nm levert. Het resultaat is een uitgesproken krachtige acceleratie vanuit stilstand. Voor de sprint van nul naar 100 km/h heeft de elektrisch aangedreven B-Klasse slechts 7,9 seconden nodig. Afhankelijk van het feit of de berijder liever zeer zuinig, comfortabel of sportief wil rijden, kan gekozen worden uit de drie rijprogramma’s Economy Plus, Economy en Sport.

Met de indien gewenst leverbare RANGE PLUS kan de actieradius (200 km) van de B-Klasse Electric Drive tot 30 km worden vergroot. Door de RANGE PLUS te activeren met de knop in het bovenste bedieningsveld wordt bij het  daaropvolgende oplaadproces het accuvenster uitgebreid, dat wil zeggen dat er meer capaciteit wordt vrijgegeven. RANGE PLUS omvat naast de vergroting van de actieradius ook een verwarmde voorruit, diverse isolatiemaatregelen en warmtewerend donkergetint glas.

Energieterugwinning

Het optioneel leverbare radarondersteunde, recuperatieve remsysteem zorgt voor een effectieve energieterugwinning en daardoor een uitbreiding van de actieradius. Het systeem maakt gebruik van de data van de radarsensor van COLLOSION PREVENTION ASSIST PLUS om de terugwinning en het afremmen naar behoefte te verhogen of tot nul te reduceren. Bovendien kan de berijder met behulp van de stuurpaddles uit vier verschillende recuperatieniveaus kiezen – van ‘zeilen’ tot hoge recuperatie.

Ter bescherming van voetgangers en fietsers genereert de akoestische omgevingsbescherming tot een snelheid van 30 km/h een speciaal voor Mercedes-Benz ontwikkeld geluid.

Laadkabel

De B-Klasse Electric Drive beschikt standaard over een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller opladen, mode 3). Zonder meerprijs wordt op verzoek in plaats daarvan een vier meter lange laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 3) geleverd. Indien gewenst is een combinatie van een laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 2) en een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller laden, mode 3) leverbaar.

Bij zijn debuut heeft de B-Klasse de veiligheidsnormen in de compacte klasse nieuw gedefinieerd met talrijke nieuwe, deels standaard rijassistentiesystremen. De verder ontwikkelde assistentiesystemen COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS en ATTENTION ASSIST zijn standaard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.