01-Nissan-LEAF-30-kWh-biedt-actieradius-tot-250-kilometer

Nieuwe accu Nissan Leaf vergroot actieradius tot 250 km

Nissan heeft de accu van de Leaf vergroot tot 30 kWh. Hierdoor stijgt de actieradius tot 250 kilometer. Dit is zonder meer de opmerkelijkste modificatie van de Nissan LEAF 30 kWh van modeljaar 2016. Verder omvat de update wijzigingen op het vlak van design, techniek en engineering.

Paul Willcox, Chairman van Nissan Europe, zegt in een reactie: “De LEAF, de bestverkochte elektrische auto ter wereld, wordt alleen maar aantrekkelijker. De actieradius van 250 kilometer biedt nieuwe mogelijkheden voor de duizenden EV-enthousiastelingen die vanwege twijfel of de actieradius voor hen voldoende zou zijn, aankoop nog niet overwegen. Voor veel potentiële rijders is deze toename doorslaggevend voor het maken van de overstap naar de LEAF.”

Nieuwe batterij

De nieuwe 30 kWh-batterij van de LEAF heeft dezelfde afmetingen als het huidige 24 kWh-exemplaar. Het gewicht van deze krachtigere batterij, die leverbaar is in de uitvoeringen Acenta en Tekna, is een bescheiden 21 kg meer. Conclusie? De actieradius stijgt terwijl de LEAF een even praktisch en bruikbaar interieur biedt als de voorgaande versies.

De vermogenswinst van de 30 kWh-batterij is te danken aan een andere lay-out van de cellen en het gebruik van koolstof, stikstof en magnesium voor de elektroden. Bovendien is de nieuwe batterij zeer duurzaam. Nissan geeft een garantie van acht jaar of 160.000 kilometer.

Opladen

Opladen is even gemakkelijk en eenvoudig als bij de huidige LEAF met 24 kWh-batterij. Dat kan via het elektriciteitsnet thuis, bij openbare laadstations en bij het in Europa stijgende aantal snelladers (drie fasen, 400 volt).

De rijders van de LEAF waarderen van meet af de mogelijkheid om op afstand met de smartphone via NissanConnect EV onder meer de laadtoestand te checken en de mogelijkheid om vóór de rit de verwarming of de airconditioning in te schakelen om het klimaat in de auto op een aangenaam niveau te brengen. NissanConnect EV draagt daarmee bij aan een zo groot mogelijke actieradius. Het scheelt immers batterijcapaciteit als de auto wordt voorverwarmd of gekoeld als hij nog is gekoppeld aan een laadpunt.

Laadstations

Een van de nieuwe features van het NissanConnect EV-systeem is de mogelijkheid informatie te tonen van laadstations in de omgeving en welke vrij en bezet zijn. De nieuwe generatie van NissanConnect EV biedt ook een compleet herzien navigatiesysteem, een functie om de auto te traceren en automatische onderhoudsmeldingen.

De productie van de LEAF 30 kWh vindt plaats in de Nissan-fabriek in Sunderland. De levering in Europa start in januari 2016. Prijzen en uitrustingsspecificaties maakt Nissan binnenkort bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nieuwe accu Nissan Leaf vergroot actieradius tot 250 km | TaxiPro
01-Nissan-LEAF-30-kWh-biedt-actieradius-tot-250-kilometer

Nieuwe accu Nissan Leaf vergroot actieradius tot 250 km

Nissan heeft de accu van de Leaf vergroot tot 30 kWh. Hierdoor stijgt de actieradius tot 250 kilometer. Dit is zonder meer de opmerkelijkste modificatie van de Nissan LEAF 30 kWh van modeljaar 2016. Verder omvat de update wijzigingen op het vlak van design, techniek en engineering.

Paul Willcox, Chairman van Nissan Europe, zegt in een reactie: “De LEAF, de bestverkochte elektrische auto ter wereld, wordt alleen maar aantrekkelijker. De actieradius van 250 kilometer biedt nieuwe mogelijkheden voor de duizenden EV-enthousiastelingen die vanwege twijfel of de actieradius voor hen voldoende zou zijn, aankoop nog niet overwegen. Voor veel potentiële rijders is deze toename doorslaggevend voor het maken van de overstap naar de LEAF.”

Nieuwe batterij

De nieuwe 30 kWh-batterij van de LEAF heeft dezelfde afmetingen als het huidige 24 kWh-exemplaar. Het gewicht van deze krachtigere batterij, die leverbaar is in de uitvoeringen Acenta en Tekna, is een bescheiden 21 kg meer. Conclusie? De actieradius stijgt terwijl de LEAF een even praktisch en bruikbaar interieur biedt als de voorgaande versies.

De vermogenswinst van de 30 kWh-batterij is te danken aan een andere lay-out van de cellen en het gebruik van koolstof, stikstof en magnesium voor de elektroden. Bovendien is de nieuwe batterij zeer duurzaam. Nissan geeft een garantie van acht jaar of 160.000 kilometer.

Opladen

Opladen is even gemakkelijk en eenvoudig als bij de huidige LEAF met 24 kWh-batterij. Dat kan via het elektriciteitsnet thuis, bij openbare laadstations en bij het in Europa stijgende aantal snelladers (drie fasen, 400 volt).

De rijders van de LEAF waarderen van meet af de mogelijkheid om op afstand met de smartphone via NissanConnect EV onder meer de laadtoestand te checken en de mogelijkheid om vóór de rit de verwarming of de airconditioning in te schakelen om het klimaat in de auto op een aangenaam niveau te brengen. NissanConnect EV draagt daarmee bij aan een zo groot mogelijke actieradius. Het scheelt immers batterijcapaciteit als de auto wordt voorverwarmd of gekoeld als hij nog is gekoppeld aan een laadpunt.

Laadstations

Een van de nieuwe features van het NissanConnect EV-systeem is de mogelijkheid informatie te tonen van laadstations in de omgeving en welke vrij en bezet zijn. De nieuwe generatie van NissanConnect EV biedt ook een compleet herzien navigatiesysteem, een functie om de auto te traceren en automatische onderhoudsmeldingen.

De productie van de LEAF 30 kWh vindt plaats in de Nissan-fabriek in Sunderland. De levering in Europa start in januari 2016. Prijzen en uitrustingsspecificaties maakt Nissan binnenkort bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.