cngnet

CNG Net: ‘Groen aanbesteden loont, ook voor taxi’s’

CNG Net is op 22 september aanwezig met een informatiestand tijdens de Taxi Expo. Daar komt u alles te weten over de voordelen waar uitstootvrije of schone taxi’s van genieten. In steeds meer gemeenten wordt er namelijk via wet- en regelgeving veel in het werk gesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Door bijvoorbeeld milieuzones in te stellen waar vervuilende voertuigen worden geweerd. En in Amsterdam krijgen schone taxi’s voorrang op taxistandplaatsen.

Steeds meer Nederlanders erkennen belang van schone lucht

Met name in en rondom de Randstad, waar de luchtkwaliteit door de intense verkeersdrukte te wensen overlaat, maken burgers zich zorgen om de vervuilde lucht. In Utrecht is er een heuse klimaatpartij opgericht door de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht, die mogelijk navolging vindt in andere steden. In de Domstad worden vervuilende taxi’s in de toekomst van de busbaan geweerd. In Rotterdam vindt twee op de drie inwoners het belangrijk dat de luchtkwaliteit in de stad verbetert. Inwoners van de havenstad verwachten dat de gemeente en het bedrijfsleven maatregelen nemen, al geeft bijna de helft van de inwoners aan zelf ook meer te kunnen doen om de lucht schoner te maken.

Milieuzones en schone taxi’s

Een van de manieren waarop gemeenten inzetten voor meer schone lucht, is door het invoeren van milieuzones en te kiezen voor schoon taxivervoer. Taxi’s worden namelijk een steeds populairder vervoersmiddel in de binnenstad. De gemeente Amsterdam maakt afspraken die moeten leiden tot een uitstootvrije Amsterdamse taxibranche in 2025. Dat wil de gemeente Amsterdam bereiken door elektrische- en groengastaxi’s voortaan voorrang te geven bij de taxistandplaatsen. Ook koopt de gemeente Amsterdam alleen nog maar schoon taxivervoer in en gaat het met bedrijven en instellingen in overleg om hetzelfde te doen. Daarmee creëert de Amsterdamse gemeente een financiële prikkel om groen aan te besteden.

Groen aanbesteden loont ook voor taxi’s

Groengas (CNG) levert een bijdrage aan het organiseren van schoon vervoer. Hier ziet u een trend: particulieren, overheden en bedrijven kiezen steeds vaker voor een vervoerder die een positief MVO-beleid hanteert, aangezien dit hun imago ten goede komt. Daarbij stuurt de overheid aan op duurzaamheid in aanbestedingen. Dat betekent dat Groengas een voorsprong kan bieden in zo’n aanbesteding. Ook biedt het een financieel voordeel; de kilometerkostprijs is laag genoeg om de investering dan terug te verdienen. Tel daar verschillende subsidies bij op, wat het nog aantrekkelijker maakt. Bovenal draagt Groengas bij aan de vermindering van uistoot (en dus een schoner milieu).

Schone lucht tanken

Om ondernemers en betrokkenen in de taxibranche op de hoogte te brengen van de (financiële en milieu-) voordelen van Groengas, is CNG Net aanwezig met een stand tijdens de Taxi Expo op 22 september. Graag nodigen wij u uit om ‘schone lucht te tanken’ op onze stand.

Registreer voor Taxi Expo via: www.taxi-expo.nl/registratie

Bovenstaand artikel is u aangeboden door CNG Net

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

CNG Net: ‘Groen aanbesteden loont, ook voor taxi’s’ | TaxiPro
cngnet

CNG Net: ‘Groen aanbesteden loont, ook voor taxi’s’

CNG Net is op 22 september aanwezig met een informatiestand tijdens de Taxi Expo. Daar komt u alles te weten over de voordelen waar uitstootvrije of schone taxi’s van genieten. In steeds meer gemeenten wordt er namelijk via wet- en regelgeving veel in het werk gesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Door bijvoorbeeld milieuzones in te stellen waar vervuilende voertuigen worden geweerd. En in Amsterdam krijgen schone taxi’s voorrang op taxistandplaatsen.

Steeds meer Nederlanders erkennen belang van schone lucht

Met name in en rondom de Randstad, waar de luchtkwaliteit door de intense verkeersdrukte te wensen overlaat, maken burgers zich zorgen om de vervuilde lucht. In Utrecht is er een heuse klimaatpartij opgericht door de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht, die mogelijk navolging vindt in andere steden. In de Domstad worden vervuilende taxi’s in de toekomst van de busbaan geweerd. In Rotterdam vindt twee op de drie inwoners het belangrijk dat de luchtkwaliteit in de stad verbetert. Inwoners van de havenstad verwachten dat de gemeente en het bedrijfsleven maatregelen nemen, al geeft bijna de helft van de inwoners aan zelf ook meer te kunnen doen om de lucht schoner te maken.

Milieuzones en schone taxi’s

Een van de manieren waarop gemeenten inzetten voor meer schone lucht, is door het invoeren van milieuzones en te kiezen voor schoon taxivervoer. Taxi’s worden namelijk een steeds populairder vervoersmiddel in de binnenstad. De gemeente Amsterdam maakt afspraken die moeten leiden tot een uitstootvrije Amsterdamse taxibranche in 2025. Dat wil de gemeente Amsterdam bereiken door elektrische- en groengastaxi’s voortaan voorrang te geven bij de taxistandplaatsen. Ook koopt de gemeente Amsterdam alleen nog maar schoon taxivervoer in en gaat het met bedrijven en instellingen in overleg om hetzelfde te doen. Daarmee creëert de Amsterdamse gemeente een financiële prikkel om groen aan te besteden.

Groen aanbesteden loont ook voor taxi’s

Groengas (CNG) levert een bijdrage aan het organiseren van schoon vervoer. Hier ziet u een trend: particulieren, overheden en bedrijven kiezen steeds vaker voor een vervoerder die een positief MVO-beleid hanteert, aangezien dit hun imago ten goede komt. Daarbij stuurt de overheid aan op duurzaamheid in aanbestedingen. Dat betekent dat Groengas een voorsprong kan bieden in zo’n aanbesteding. Ook biedt het een financieel voordeel; de kilometerkostprijs is laag genoeg om de investering dan terug te verdienen. Tel daar verschillende subsidies bij op, wat het nog aantrekkelijker maakt. Bovenal draagt Groengas bij aan de vermindering van uistoot (en dus een schoner milieu).

Schone lucht tanken

Om ondernemers en betrokkenen in de taxibranche op de hoogte te brengen van de (financiële en milieu-) voordelen van Groengas, is CNG Net aanwezig met een stand tijdens de Taxi Expo op 22 september. Graag nodigen wij u uit om ‘schone lucht te tanken’ op onze stand.

Registreer voor Taxi Expo via: www.taxi-expo.nl/registratie

Bovenstaand artikel is u aangeboden door CNG Net

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.