Gogido screenshot

Taxi-aanbod Gogido van en naar Schiphol in 9292 Planner

Het aanbod van taxi-vergelijkingssite Gogido op de trajecten van en naar Schiphol wordt voortaan zichtbaar in de 9292 Planner voor openbaar vervoer. In een pilot gedurende april en mei van dit jaar bleek er duidelijk behoefte te zijn aan deze dienstverlening. De komenden maanden werken de twee partijen aan het optimaliseren van het taxi-aanbod op momenten dat er geen of weinig openbaar vervoer voorhanden is.

Gogido maakt het sinds begin dit jaar mogelijk verschillende taxibedrijven die dezelfde rit kunnen verzorgen met elkaar te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, service en beoordelingen door eerdere gebruikers. Vervolgens kan men makkelijk de gewenste taxirit boeken.

9292 maakt er al grote reisplanner voor het openbaar vervoer werk van om naast het reisadvies ook informatie op te nemen over eventueel aanvullend taxivervoer. In een tijd waar reizigers steeds meer hun reis op maat willen samenstellen, moet 9292 die informatie wel bieden om relevant te blijven. In Zeeland rijdt bijvoorbeeld in bepaalde gebieden een haltetaxi. In reisadviezen voor dat gebied wordt nu een banner van die haltetaxi opgenomen. De specifieke info van die mogelijkheid past niet in het reisadvies, maar het wijzen op de mogelijkheid wel. Via de banner kan men meer informatie krijgen en eventueel boeken.

Taxi’s boeken

In de maanden april en mei van dit jaar hebben 9292 en Gogido een pilot gedaan om uit te zoeken of er onder de gebruikers van 9292 behoefte aan de dienstverlening van Gogido bestaat. Gezien het aantal clicks en boekingen bleek dat inderdaad het geval te zijn. De komende zes maanden gaan de twee partijen dan ook intensief samenwerken. Wellicht kan het aanbod vanGogido worden uitgebreid door het juist op die momenten dat het gewenst is onder de aandacht van de OV-reiziger te brengen.

Paul Pietersen, ,mede-oprichter van Gogido, licht de samenwerking toe: “We zien dat veel mensen taxi’s boeken van en naar het station ,of op momenten dat het OV nog niet rijdt. Daarom is een samenwerking met 9292 een logische stap. Gestart wordt met trajecten van en naar Schiphol.”

Stefan Hulman, algemeen directeur van 9292: “9292 helpt reizigers hun reis uit te stippelen van A naar B. De toevoeging van de optie taxi is daarin heel waardevol. In onze optiek moet de reiziger altijd zelf kunnen bepalen wat voor hem op dat moment de beste reis is. Met deze samenwerking bieden we weer een groter palet om deze keuze te kunnen maken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi-aanbod Gogido van en naar Schiphol in 9292 Planner | TaxiPro
Gogido screenshot

Taxi-aanbod Gogido van en naar Schiphol in 9292 Planner

Het aanbod van taxi-vergelijkingssite Gogido op de trajecten van en naar Schiphol wordt voortaan zichtbaar in de 9292 Planner voor openbaar vervoer. In een pilot gedurende april en mei van dit jaar bleek er duidelijk behoefte te zijn aan deze dienstverlening. De komenden maanden werken de twee partijen aan het optimaliseren van het taxi-aanbod op momenten dat er geen of weinig openbaar vervoer voorhanden is.

Gogido maakt het sinds begin dit jaar mogelijk verschillende taxibedrijven die dezelfde rit kunnen verzorgen met elkaar te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, service en beoordelingen door eerdere gebruikers. Vervolgens kan men makkelijk de gewenste taxirit boeken.

9292 maakt er al grote reisplanner voor het openbaar vervoer werk van om naast het reisadvies ook informatie op te nemen over eventueel aanvullend taxivervoer. In een tijd waar reizigers steeds meer hun reis op maat willen samenstellen, moet 9292 die informatie wel bieden om relevant te blijven. In Zeeland rijdt bijvoorbeeld in bepaalde gebieden een haltetaxi. In reisadviezen voor dat gebied wordt nu een banner van die haltetaxi opgenomen. De specifieke info van die mogelijkheid past niet in het reisadvies, maar het wijzen op de mogelijkheid wel. Via de banner kan men meer informatie krijgen en eventueel boeken.

Taxi’s boeken

In de maanden april en mei van dit jaar hebben 9292 en Gogido een pilot gedaan om uit te zoeken of er onder de gebruikers van 9292 behoefte aan de dienstverlening van Gogido bestaat. Gezien het aantal clicks en boekingen bleek dat inderdaad het geval te zijn. De komende zes maanden gaan de twee partijen dan ook intensief samenwerken. Wellicht kan het aanbod vanGogido worden uitgebreid door het juist op die momenten dat het gewenst is onder de aandacht van de OV-reiziger te brengen.

Paul Pietersen, ,mede-oprichter van Gogido, licht de samenwerking toe: “We zien dat veel mensen taxi’s boeken van en naar het station ,of op momenten dat het OV nog niet rijdt. Daarom is een samenwerking met 9292 een logische stap. Gestart wordt met trajecten van en naar Schiphol.”

Stefan Hulman, algemeen directeur van 9292: “9292 helpt reizigers hun reis uit te stippelen van A naar B. De toevoeging van de optie taxi is daarin heel waardevol. In onze optiek moet de reiziger altijd zelf kunnen bepalen wat voor hem op dat moment de beste reis is. Met deze samenwerking bieden we weer een groter palet om deze keuze te kunnen maken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.