Mobiliteitsnet

Alle informatie over vervoer in één online systeem

Het regelen van goed groepsvervoer levert vaak behoorlijke stromen aan informatie op. Niet alleen reizen die worden geboekt, maar ook reizen die worden gewijzigd of klachten die binnenkomen. Dit is nog lastiger voor partijen die werken met verschillende taxibedrijven. Om niet geconfronteerd te worden met verschillende systemen bij elke vervoerder, gebruikt zorggroep ’s Heeren Loo sinds anderhalf jaar Mobiliteitsnet van Euphoria.

’s Heeren Loo biedt in heel Nederland zorg, begeleiding en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit betekent ook het regelen van taxivervoer. Door alle informatie te verzamelen in één systeem, wordt het voor de cliënten van ’s Heeren Loo gemakkelijker gemaakt om een taxirit te regelen voor de cliënten, maar ook om de rit af te zeggen wanneer de cliënt bijvoorbeeld ziek is. Die oplossing is dus gevonden in Mobiliteitsnet, dat voorheen Cabman Online heette.

Koppeling met taxibedrijven

“We zijn vorig jaar op zoek gegaan naar één systeem voor de verschillende regio’s. Wij regelen vervoer voor meerdere zorginstellingen en maken dus ook gebruik van meerdere taxibedrijven”, legt Bennie Vliek van ’s Heeren Loo uit. “Als wij een aparte inlogcode zouden krijgen voor het systeem van elke vervoerder, hebben we zes, misschien zeven codes die we steeds moeten gebruiken. Mobiliteitsnet is afgestemd op de methode van de vervoerder, waardoor we slechts één systeem hoeven te gebruiken.”

Het is bovendien niet alleen een handig systeem voor ’s Heeren Loo, zo denkt Vliek. “Als de koppeling tussen Mobiliteitsnet en het systeem van het taxibedrijf eenmaal is gemaakt, worden sommige mutaties direct verwerkt en krijgt het taxibedrijf automatisch een mail van Euphoria wanneer er iets aan de reis verandert.”

Servicedesk

’s Heeren Loo werkt met een servicedesk waar woningen en dagbestedingen de vervoersmutaties kunnen neerleggen. De servicedesk muteert de gegevens in Mobiliteitsnet. Dat is een eigen keuze van de zorggroep. De dienst die Mobiliteitsnet biedt, zorgt ervoor dat een persoonlijke desk niet meer essentieel is, maar vanwege de achtergrond van ’s Heeren Loo, wil de instelling het toch mogelijk maken dat bijvoorbeeld ouders of begeleiders telefonisch vragen kunnen stellen.

Vliek: “Er bellen ook vaak ouders of begeleiders die willen weten of een rit goed gepland staat of willen weten waar hun kind naartoe gaat. Zij vragen dus net wat extra informatie. De servicedesk zorgt op dit punt voor wat meer rust.”

Koppeling met systemen

Mobiliteitsnet biedt een online dienstverlening waarop gebruikers van een taxi online kunnen aangeven dat ze geen taxi meer nodig hebben, inzicht in de ritten hebben en waarbij ze online klachten kunnen indienen over de taxi. Bovendien kan al die informatie doorgestuurd worden naar vervoerders die verschillende systemen gebruiken. Daarvoor was wel een koppeling nodig met de systemen van de specifieke vervoerders.

Gedurende het gebruik kwam ’s Heeren Loo met twee aanvullingen die de Mobiliteitsnet nog beter geschikt zouden maken voor groepsvervoer. Euphoria heeft deze inmiddels doorgevoerd. “Eerst kon alleen een reiziger inloggen, maar een groep nog niet. Dat is niet altijd positief. Voor een begeleider kan het juist handig zijn als hij in één oogopslag kan zien of de reis voor alle cliënten goed geboekt is.”

Tevens zag Vliek er een voordeel in dat ouders of begeleiders zelf gebruik kunnen maken van Mobiliteitsnet. “Als zij kunnen kijken of de ritten goed gepland zijn, geeft dit hen toch een stukje rust. Dat is een meerwaarde. De inzet hiervan zullen we overigens zorgvuldig afstemmen met de verschillende zorgregio’s.”

App invoeren

Mobiliteitsnet biedt tevens de mogelijkheid dat gebruikers absentie of ziekte te melden via een app. ’s Heeren Loo wil de komende tijd beproeven of ze de app kunnen gaan gebruiken. Daarin wil de zorggroep eerst aan gebruikers de mogelijkheid geven om alle geboekte reizen te kunnen zien en om zich af te melden voor een reis. Euphoria biedt reizigers de mogelijkheid om hun reis ook te wijzigen, maar dit is een mogelijkheid die ’s Heeren Loo voorlopig nog even achter de hand wil houden.

“Voorlopig hebben wij liever dat reizigers voor het wijzigen van een reis naar de servicedesk bellen, zodat we zelf kunnen zien of er een taxi beschikbaar is en hoe laat”, legt Vliek uit. “Maar als de invoering van de app goed gaat – zonder dat dit al te veel ruis veroorzaakt – kan dat later nog.”

Euphoria / Cabman is exposant op Taxi Expo 2016, op 12 en 13 oktober in Expo Houten. Meld je nu aan voor dit belangrijke evenement voor de taxibranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Alle informatie over vervoer in één online systeem | TaxiPro
Mobiliteitsnet

Alle informatie over vervoer in één online systeem

Het regelen van goed groepsvervoer levert vaak behoorlijke stromen aan informatie op. Niet alleen reizen die worden geboekt, maar ook reizen die worden gewijzigd of klachten die binnenkomen. Dit is nog lastiger voor partijen die werken met verschillende taxibedrijven. Om niet geconfronteerd te worden met verschillende systemen bij elke vervoerder, gebruikt zorggroep ’s Heeren Loo sinds anderhalf jaar Mobiliteitsnet van Euphoria.

’s Heeren Loo biedt in heel Nederland zorg, begeleiding en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit betekent ook het regelen van taxivervoer. Door alle informatie te verzamelen in één systeem, wordt het voor de cliënten van ’s Heeren Loo gemakkelijker gemaakt om een taxirit te regelen voor de cliënten, maar ook om de rit af te zeggen wanneer de cliënt bijvoorbeeld ziek is. Die oplossing is dus gevonden in Mobiliteitsnet, dat voorheen Cabman Online heette.

Koppeling met taxibedrijven

“We zijn vorig jaar op zoek gegaan naar één systeem voor de verschillende regio’s. Wij regelen vervoer voor meerdere zorginstellingen en maken dus ook gebruik van meerdere taxibedrijven”, legt Bennie Vliek van ’s Heeren Loo uit. “Als wij een aparte inlogcode zouden krijgen voor het systeem van elke vervoerder, hebben we zes, misschien zeven codes die we steeds moeten gebruiken. Mobiliteitsnet is afgestemd op de methode van de vervoerder, waardoor we slechts één systeem hoeven te gebruiken.”

Het is bovendien niet alleen een handig systeem voor ’s Heeren Loo, zo denkt Vliek. “Als de koppeling tussen Mobiliteitsnet en het systeem van het taxibedrijf eenmaal is gemaakt, worden sommige mutaties direct verwerkt en krijgt het taxibedrijf automatisch een mail van Euphoria wanneer er iets aan de reis verandert.”

Servicedesk

’s Heeren Loo werkt met een servicedesk waar woningen en dagbestedingen de vervoersmutaties kunnen neerleggen. De servicedesk muteert de gegevens in Mobiliteitsnet. Dat is een eigen keuze van de zorggroep. De dienst die Mobiliteitsnet biedt, zorgt ervoor dat een persoonlijke desk niet meer essentieel is, maar vanwege de achtergrond van ’s Heeren Loo, wil de instelling het toch mogelijk maken dat bijvoorbeeld ouders of begeleiders telefonisch vragen kunnen stellen.

Vliek: “Er bellen ook vaak ouders of begeleiders die willen weten of een rit goed gepland staat of willen weten waar hun kind naartoe gaat. Zij vragen dus net wat extra informatie. De servicedesk zorgt op dit punt voor wat meer rust.”

Koppeling met systemen

Mobiliteitsnet biedt een online dienstverlening waarop gebruikers van een taxi online kunnen aangeven dat ze geen taxi meer nodig hebben, inzicht in de ritten hebben en waarbij ze online klachten kunnen indienen over de taxi. Bovendien kan al die informatie doorgestuurd worden naar vervoerders die verschillende systemen gebruiken. Daarvoor was wel een koppeling nodig met de systemen van de specifieke vervoerders.

Gedurende het gebruik kwam ’s Heeren Loo met twee aanvullingen die de Mobiliteitsnet nog beter geschikt zouden maken voor groepsvervoer. Euphoria heeft deze inmiddels doorgevoerd. “Eerst kon alleen een reiziger inloggen, maar een groep nog niet. Dat is niet altijd positief. Voor een begeleider kan het juist handig zijn als hij in één oogopslag kan zien of de reis voor alle cliënten goed geboekt is.”

Tevens zag Vliek er een voordeel in dat ouders of begeleiders zelf gebruik kunnen maken van Mobiliteitsnet. “Als zij kunnen kijken of de ritten goed gepland zijn, geeft dit hen toch een stukje rust. Dat is een meerwaarde. De inzet hiervan zullen we overigens zorgvuldig afstemmen met de verschillende zorgregio’s.”

App invoeren

Mobiliteitsnet biedt tevens de mogelijkheid dat gebruikers absentie of ziekte te melden via een app. ’s Heeren Loo wil de komende tijd beproeven of ze de app kunnen gaan gebruiken. Daarin wil de zorggroep eerst aan gebruikers de mogelijkheid geven om alle geboekte reizen te kunnen zien en om zich af te melden voor een reis. Euphoria biedt reizigers de mogelijkheid om hun reis ook te wijzigen, maar dit is een mogelijkheid die ’s Heeren Loo voorlopig nog even achter de hand wil houden.

“Voorlopig hebben wij liever dat reizigers voor het wijzigen van een reis naar de servicedesk bellen, zodat we zelf kunnen zien of er een taxi beschikbaar is en hoe laat”, legt Vliek uit. “Maar als de invoering van de app goed gaat – zonder dat dit al te veel ruis veroorzaakt – kan dat later nog.”

Euphoria / Cabman is exposant op Taxi Expo 2016, op 12 en 13 oktober in Expo Houten. Meld je nu aan voor dit belangrijke evenement voor de taxibranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.