Volocopter

Groen licht voor zelfvliegende taxi Dubai

Bron: Volocoptor

In Dubai zullen nog dit jaar tests van start gaan met het vervoeren van mensen in een zelfvliegende taxi. De Roads and Transport Authority (RTA) van Dubai heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met het Duitse Volocopter. Dit bedrijf zal de vliegende taxi’s gaan leveren die twee personen tegelijk door de lucht kunnen vervoeren.

Dubai steekt zijn ambities op het gebied van autonome mobiliteit niet onder stoelen of banken. In 2030 moet een kwart van al die vervoersbewegingen in autonome voertuigen plaatsvinden. Vanwege de drukte op de weg is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de mogelijkheden in de lucht. De zelfvliegende taxi werd eerder dit jaar al aangekondigd. Nu is er dus groen licht om nog dit in 2017 te beginnen met testvluchten.

Veilig en betrouwbaar

De Autonomous Air Taxi zal vanaf een nog vast te stellen moment in het vierde kwartaal in de praktijk worden getest. Voor dat testtraject wordt in eerste instantie een periode van vijf jaar uitgetrokken. In die jaren kunnen alle aspecten uitgebreid worden onderzocht. Dan gaat het uiteraard om alle operationele zaken, maar ook om veiligheid en betrouwbaarheid. Wanneer de overstap van de testfase naar echte toepassing kan worden gemaakt, hangt volgens de RTA af van de bereidheid van het bedrijfsleven en op het aanpassen van de wetgeving.

Luchttaxi’s in de stad

Dubai heeft zeer afgewogen gekozen voor Volocopter omdat het aan zeer strenge eisen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid voldoet. Het Duitse bedrijf zelf ziet in de samenwerking met Dubai een belangrijke bevestiging van zijn visie voor luchttaxi’s in de stad, want precies daarvoor ontwikkelt Volocopter zijn zelfvliegende voertuigen. De onderneming heeft jarenlang gewerkt aan autonoom, uitstootvrij en veilig vervoer door de lucht. Volocopter denkt dat, nu Dubai eenmaal deze stap heeft gezet, andere landen die worstelen met stedelijke mobiliteit snel zullen volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Groen licht voor zelfvliegende taxi Dubai”

Mark X|25.06.17|22:27

zelfvliegende taxi…