mytaxi, taxi-app

Sterke groei en nieuwe directeur voor Mytaxi

mytaxi, taxi-app. Foto: Daimler Newsroom

De internationale taxi-app Mytaxi heeft in het afgelopen jaar een groei van meer dan 300 procent doorgemaakt. In 2017 werden er 75 miljoen ritten gereden via de app, die intussen meer dan 11 miljoen actieve gebruikers kent. De groei komt mede door de overname van diverse andere taxi-apps. Nu dat proces succesvol is afgerond, treedt Andrew Pinnington terug als CEO. Hij wordt halverwege april opgevolgd door Marc Berg.

Mytaxi werd in 2009 gelanceerd en is sinds 2014 volledig eigendom van Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz. De app is inmiddels beschikbaar in meer dan zeventig steden in Europa en Zuid-Amerika, al zijn daar vooralsnog geen Nederlandse steden bij. De afgelopen tijd werden Hailo, Clever taxi en Beat overgenomen en geïntegreerd. Dat gebeurde onder aansturing van Pinnington, die wel in dienst blijft om te zorgen voor een soepele overdracht naar zijn opvolger.

120.000 taxichauffeurs

Onder Pinnington werd dus ook de enorme groei van met name de laatste jaren gerealiseerd. Momenteel zijn er meer dan 120.000 taxichauffeurs aangesloten om via Mytaxi ritten binnen te halen. In 2016 werd de fusie met Hailo aangekondigd, de grootste taxi-app in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dat was volgens Daimler een zeer belangrijke stap op weg naar mytaxi de grootste taxi-app van Europa maken, wat het inmiddels ook zou zijn. Vorig jaar werd Beat overgenomen, de grootste taxi-app in Griekenland die ook beschikbaar was in Peru en Chili. Eveneens in 2017 werd het Roemeense Clever Taxi overgenomen.

Door deze overnames en organische groei is Mytaxi alleen al in 2017 gegroeid met 337 procent naar een totaal van meer dan 75 miljoen ritten door ruim 11 miljoen gebruikers. Als organisatie heeft Mytaxi intussen meer dan 600 mensen voor zich werken. In 2018 is het de bedoeling dat de groei wordt voortgezet, zowel in aantallen gebruikers en chauffeurs als in het aantal steden waar de app beschikbaar is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Sterke groei en nieuwe directeur voor Mytaxi”

Peter Vriens|20.02.18|11:30

Dergelijke systemen berekenen hun ritprijzen op een niet geijkte wijze.
In ons land verboden om in de taxi te gebruiken.
Zie onlangs als voorbeeld de kortingsknop die op last van het NMI uit de BCT moet.
Innovatie staat echter niet stil.
De regelgeving in ons land loopt helaas 10 jaar achter.
Iedereen kan met de MyTaxi app e.d. overigens een weekje proef draaien.
Ook de BCT lobby.
Misschien worden zij verdrietig wanneer ze met de neus op de feiten gedrukt worden.
(Wir haben es nicht gewußt)

Sterke groei en nieuwe directeur voor Mytaxi | TaxiPro
mytaxi, taxi-app

Sterke groei en nieuwe directeur voor Mytaxi

mytaxi, taxi-app. Foto: Daimler Newsroom

De internationale taxi-app Mytaxi heeft in het afgelopen jaar een groei van meer dan 300 procent doorgemaakt. In 2017 werden er 75 miljoen ritten gereden via de app, die intussen meer dan 11 miljoen actieve gebruikers kent. De groei komt mede door de overname van diverse andere taxi-apps. Nu dat proces succesvol is afgerond, treedt Andrew Pinnington terug als CEO. Hij wordt halverwege april opgevolgd door Marc Berg.

Mytaxi werd in 2009 gelanceerd en is sinds 2014 volledig eigendom van Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz. De app is inmiddels beschikbaar in meer dan zeventig steden in Europa en Zuid-Amerika, al zijn daar vooralsnog geen Nederlandse steden bij. De afgelopen tijd werden Hailo, Clever taxi en Beat overgenomen en geïntegreerd. Dat gebeurde onder aansturing van Pinnington, die wel in dienst blijft om te zorgen voor een soepele overdracht naar zijn opvolger.

120.000 taxichauffeurs

Onder Pinnington werd dus ook de enorme groei van met name de laatste jaren gerealiseerd. Momenteel zijn er meer dan 120.000 taxichauffeurs aangesloten om via Mytaxi ritten binnen te halen. In 2016 werd de fusie met Hailo aangekondigd, de grootste taxi-app in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dat was volgens Daimler een zeer belangrijke stap op weg naar mytaxi de grootste taxi-app van Europa maken, wat het inmiddels ook zou zijn. Vorig jaar werd Beat overgenomen, de grootste taxi-app in Griekenland die ook beschikbaar was in Peru en Chili. Eveneens in 2017 werd het Roemeense Clever Taxi overgenomen.

Door deze overnames en organische groei is Mytaxi alleen al in 2017 gegroeid met 337 procent naar een totaal van meer dan 75 miljoen ritten door ruim 11 miljoen gebruikers. Als organisatie heeft Mytaxi intussen meer dan 600 mensen voor zich werken. In 2018 is het de bedoeling dat de groei wordt voortgezet, zowel in aantallen gebruikers en chauffeurs als in het aantal steden waar de app beschikbaar is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Sterke groei en nieuwe directeur voor Mytaxi”

Peter Vriens|20.02.18|11:30

Dergelijke systemen berekenen hun ritprijzen op een niet geijkte wijze.
In ons land verboden om in de taxi te gebruiken.
Zie onlangs als voorbeeld de kortingsknop die op last van het NMI uit de BCT moet.
Innovatie staat echter niet stil.
De regelgeving in ons land loopt helaas 10 jaar achter.
Iedereen kan met de MyTaxi app e.d. overigens een weekje proef draaien.
Ook de BCT lobby.
Misschien worden zij verdrietig wanneer ze met de neus op de feiten gedrukt worden.
(Wir haben es nicht gewußt)