Lagevloerbus Tribus

Qbuzz zet eerste 23 lagevloerbussen Civitas Economy in

Foto: Tribus

De eerste 23 exemplaren van de lagevloerbus Civitas Economy worden sinds kort door Qbuzz ingezet in het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe. Het voertuig, dat zich ook bij uitstek leent voor doelgroepenvervoer, werd onlangs door Tribus geïntroduceerd op Busworld 2019 in Brussel.

Vorig jaar won Qbuzz een van de grootste concessies in Nederland. Tot 2030 rijdt het bedrijf alle diensten in de provincies Groningen en Drenthe. In dit grote werkgebied worden duurzame en flexibele voertuigen ingezet. Met de wens voor een flexibel voertuig benaderde Qbuzz Wilfred Wijnands, director Sales van Tribus. Het voertuig zou in de daluren de grotere bussen moeten vervangen om een lagere total cost of ownership (TCO) te realiseren. Het nieuwe concept van de lagevloerbus Civitas Economy bleek door zijn unieke eigenschappen perfect aan te sluiten op de vraag van Qbuzz. Daarom werd besloten de samenwerking aan te gaan die moest leiden tot het afnemen van de 23 voertuigen.

Flexibel voertuig met lage TCO

De Civitas Economy is een 8+1 of een 6+1 voertuig met rolstoelplek, gebaseerd op een Volkswagen Crafter L4H3. Met een gross vehicle weight onder de 3.500 kilo is dit lichtgewicht voertuig geschikt voor chauffeurs met rijbewijs B. Doordat Qbuzz in de daluren uit kan met een kleinere capaciteit, zorgt het lage gewicht voor een significant lagere TCO in vergelijking met grotere bussen. In combinatie met de compacte afmetingen zorgt dit voor een flexibel voertuig dat op alle lijndiensten ingezet kan worden.

“We zijn blij dat we met Tribus een geschikte partner hebben gevonden om ook in Groningen en Drenthe het kleinschalige vervoer kwalitatief goed uit te voeren”, aldus Dirk Huzeling, inkoopmanager materieel bij Qbuzz.

Volledige individualisering

“Alles wat je van de grote bus gewend bent, mag je straks ook van de kleine bus verwachten”, aldus de vervoerder. Om de Civitas Economy volledig aan te laten sluiten bij het bestaande wagenpark, heeft het voertuig een individualisering ondergaan. Het in- en exterieur is door Tribus volledig in de huisstijl van Qbuzz opgeleverd, van rode TriflexAIR stoelen tot zwart spuitwerk en Qbuzz-belettering. Ook heeft Tribus alle randapparatuur voor zijn rekening genomen en de chauffeurscabine voorzien van alle benodigde technologie. Het resultaat is een volledig turn-key oplossing.

Tekst loopt door onder foto

Lagevloerbus Tribus

“Eén van de grote voordelen van deze nieuwe bussen is dat ze de reiziger dezelfde faciliteiten bieden als de grote bus. Denk daarbij aan in- en uitcheckapparatuur, reisinformatieschermen, USB-poorten en een goede rolstoeltoegankelijkheid door de gelijkvloerse instap en dubbele deuren. Daarnaast rijden deze bussen op HVO en dragen daarmee fors bij aan de besparing op CO2-uitstoot”, vertelt Huzeling

Specificaties

De Civitas Economy is geleverd met voorwielaandrijving, een krachtige 140 pk turbo dieselmotor Euro 6 en standaard voorzien van een automaat. Toegang voor passagiers is eenvoudig via het verlaagde chassis met wijde metrodeuren en klapplateau voor rolstoelgebruikers. De grote raampartijen geven een lichte en ruime ambiance en oplaadmogelijkheden via USB-poorten in de wanden geven de reiziger extra gemak. Uniek aan de Civitas Economy zijn de vijf zitplaatsen in het verlaagde gedeelte en het geïntegreerde rolstoelvastzetsysteem TriflexAIR met 4-puntsgordel: een gebruiksvriendelijk en snel systeem voor chauffeur en rolstoelpassagier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Qbuzz zet eerste 23 lagevloerbussen Civitas Economy in | TaxiPro
Lagevloerbus Tribus

Qbuzz zet eerste 23 lagevloerbussen Civitas Economy in

Foto: Tribus

De eerste 23 exemplaren van de lagevloerbus Civitas Economy worden sinds kort door Qbuzz ingezet in het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe. Het voertuig, dat zich ook bij uitstek leent voor doelgroepenvervoer, werd onlangs door Tribus geïntroduceerd op Busworld 2019 in Brussel.

Vorig jaar won Qbuzz een van de grootste concessies in Nederland. Tot 2030 rijdt het bedrijf alle diensten in de provincies Groningen en Drenthe. In dit grote werkgebied worden duurzame en flexibele voertuigen ingezet. Met de wens voor een flexibel voertuig benaderde Qbuzz Wilfred Wijnands, director Sales van Tribus. Het voertuig zou in de daluren de grotere bussen moeten vervangen om een lagere total cost of ownership (TCO) te realiseren. Het nieuwe concept van de lagevloerbus Civitas Economy bleek door zijn unieke eigenschappen perfect aan te sluiten op de vraag van Qbuzz. Daarom werd besloten de samenwerking aan te gaan die moest leiden tot het afnemen van de 23 voertuigen.

Flexibel voertuig met lage TCO

De Civitas Economy is een 8+1 of een 6+1 voertuig met rolstoelplek, gebaseerd op een Volkswagen Crafter L4H3. Met een gross vehicle weight onder de 3.500 kilo is dit lichtgewicht voertuig geschikt voor chauffeurs met rijbewijs B. Doordat Qbuzz in de daluren uit kan met een kleinere capaciteit, zorgt het lage gewicht voor een significant lagere TCO in vergelijking met grotere bussen. In combinatie met de compacte afmetingen zorgt dit voor een flexibel voertuig dat op alle lijndiensten ingezet kan worden.

“We zijn blij dat we met Tribus een geschikte partner hebben gevonden om ook in Groningen en Drenthe het kleinschalige vervoer kwalitatief goed uit te voeren”, aldus Dirk Huzeling, inkoopmanager materieel bij Qbuzz.

Volledige individualisering

“Alles wat je van de grote bus gewend bent, mag je straks ook van de kleine bus verwachten”, aldus de vervoerder. Om de Civitas Economy volledig aan te laten sluiten bij het bestaande wagenpark, heeft het voertuig een individualisering ondergaan. Het in- en exterieur is door Tribus volledig in de huisstijl van Qbuzz opgeleverd, van rode TriflexAIR stoelen tot zwart spuitwerk en Qbuzz-belettering. Ook heeft Tribus alle randapparatuur voor zijn rekening genomen en de chauffeurscabine voorzien van alle benodigde technologie. Het resultaat is een volledig turn-key oplossing.

Tekst loopt door onder foto

Lagevloerbus Tribus

“Eén van de grote voordelen van deze nieuwe bussen is dat ze de reiziger dezelfde faciliteiten bieden als de grote bus. Denk daarbij aan in- en uitcheckapparatuur, reisinformatieschermen, USB-poorten en een goede rolstoeltoegankelijkheid door de gelijkvloerse instap en dubbele deuren. Daarnaast rijden deze bussen op HVO en dragen daarmee fors bij aan de besparing op CO2-uitstoot”, vertelt Huzeling

Specificaties

De Civitas Economy is geleverd met voorwielaandrijving, een krachtige 140 pk turbo dieselmotor Euro 6 en standaard voorzien van een automaat. Toegang voor passagiers is eenvoudig via het verlaagde chassis met wijde metrodeuren en klapplateau voor rolstoelgebruikers. De grote raampartijen geven een lichte en ruime ambiance en oplaadmogelijkheden via USB-poorten in de wanden geven de reiziger extra gemak. Uniek aan de Civitas Economy zijn de vijf zitplaatsen in het verlaagde gedeelte en het geïntegreerde rolstoelvastzetsysteem TriflexAIR met 4-puntsgordel: een gebruiksvriendelijk en snel systeem voor chauffeur en rolstoelpassagier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.