Pakhuis de Zwijger

Dit zijn de genomineerden voor de MaaS-awards

Foto: Pakhuis de Zwijger

De genomineerden voor de MaaS-awards zijn bekend. De prijzen moeten pioniers op MaaS-gebied in de spotlights zetten. Er kan vanaf nu worden gestemd en de winnaars worden bekend gemaakt tijdens het MaaS Congres op 3 maart in Amsterdam.

Bijdragen aan de ontwikkeling van MaaS is pionieren met één doel: op duurzame wijze de bereikbaarheid verbeteren. Dat verdient erkenning. Daarom roept de redactie van VerkeersNet dit jaar de MaaS-awards in het leven. Omdat de MaaS-wereld veelomvattend is, zijn er prijzen te winnen in de categorieën wetenschap, markt en overheid. Stemmen kan hier.

Wetenschap

– Karla Münzel (TNO)
Vanwege haar zorgvuldige en maatschappelijk relevante promotieonderzoek naar autodelen. Inmiddels werkt ze bij TNO, en brengt ze haar wetenschappelijke expertise op dit gebied in de praktijk.

– Oded Cats (TU Delft)
Oded Cats is een van de drijvende krachten achter het Smart Public Transport Lab van de TU Delft. Het doel is de OV-sector, in de zoektocht naar nieuwe mobiliteitsvormen, te ondersteunen met wetenschappelijk onderzoek met maatschappelijke relevantie.

– Henk Meurs (Radboud Universiteit Nijmegen)
Henk Meurs, bijzonder hoogleraar mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, is van de pioniers op gebied van onderzoek naar MaaS in Nederland. Hij zoekt hierbij altijd de samenwerking met anderen. Via adviesbureau MuConsult past hij zijn inzichten concreet en met effect toe.

Markt

-Jef Heyse (Radiuz)
Is binnen de Zuidas-pilot echt door de taaie operationele problemen aan het ploegen. Mooi als je als bedrijf die challenge aandurft.

-Jacco Lammers (GoAbout)
Een MaaS-app van het eerste uur. GoAbout begon in 2009 als Outlook-plugin. Ruim tien jaar later biedt de multimodale reisplanner, met behulp van een persoonlijk mobiliteitsprofiel, een relevant overzicht van reis-alternatieven van deur-tot-deur. En Lammers is nog lang niet uitgedroomd.

-Paul Rooijmans (Tranzer)
Een van de voorvechters voor een eerlijk speelveld in MaaS-land. En tegelijkertijd is zijn app Tranzer zo’n beetje state of the art van wat vandaag de dag mogelijk is op gebied van MaaS.

Overheid

– Nico van Paridon (Vervoerregio Amsterdam)
Van Paridon is een van de drijvende krachten geweest bij het formuleren van eisen voor MaaS-waardige OV-concessies. Een mooie stap vooruit bij het realiseren van MaaS-concepten op straat.

– Sebastiaan van der Hijden (Gemeente Utrecht)
Hij is dé inhoudelijke motor achter de ontwikkeling van de nieuwe wijk Merwedekanaalzone. In het geweld van de gebiedsontwikkeling heeft hij het idee overeind gehouden en concreet handen en voeten gegeven.

– Tijs Roelofs (Gemeente Amsterdam)
Roelofs, verantwoordelijk binnen de gemeente Amsterdam voor innovaties op gebied van mobiliteit, is al jaren bezig met het onderzoeken, stimuleren en uitvoeren van manieren om slimmer van A naar B te komen.

MaaS Congres

Tijdens het MaaS Congres op 3 maartin Pakhuis de Zwijger steken we de koppen bij elkaar om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren. Kennis opdoen en ervaring uitwisselen is cruciaal, dus wie nog geen ticket heeft wordt aangeraden er nog snel een te bemachtigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Dit zijn de genomineerden voor de MaaS-awards | TaxiPro
Pakhuis de Zwijger

Dit zijn de genomineerden voor de MaaS-awards

Foto: Pakhuis de Zwijger

De genomineerden voor de MaaS-awards zijn bekend. De prijzen moeten pioniers op MaaS-gebied in de spotlights zetten. Er kan vanaf nu worden gestemd en de winnaars worden bekend gemaakt tijdens het MaaS Congres op 3 maart in Amsterdam.

Bijdragen aan de ontwikkeling van MaaS is pionieren met één doel: op duurzame wijze de bereikbaarheid verbeteren. Dat verdient erkenning. Daarom roept de redactie van VerkeersNet dit jaar de MaaS-awards in het leven. Omdat de MaaS-wereld veelomvattend is, zijn er prijzen te winnen in de categorieën wetenschap, markt en overheid. Stemmen kan hier.

Wetenschap

– Karla Münzel (TNO)
Vanwege haar zorgvuldige en maatschappelijk relevante promotieonderzoek naar autodelen. Inmiddels werkt ze bij TNO, en brengt ze haar wetenschappelijke expertise op dit gebied in de praktijk.

– Oded Cats (TU Delft)
Oded Cats is een van de drijvende krachten achter het Smart Public Transport Lab van de TU Delft. Het doel is de OV-sector, in de zoektocht naar nieuwe mobiliteitsvormen, te ondersteunen met wetenschappelijk onderzoek met maatschappelijke relevantie.

– Henk Meurs (Radboud Universiteit Nijmegen)
Henk Meurs, bijzonder hoogleraar mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, is van de pioniers op gebied van onderzoek naar MaaS in Nederland. Hij zoekt hierbij altijd de samenwerking met anderen. Via adviesbureau MuConsult past hij zijn inzichten concreet en met effect toe.

Markt

-Jef Heyse (Radiuz)
Is binnen de Zuidas-pilot echt door de taaie operationele problemen aan het ploegen. Mooi als je als bedrijf die challenge aandurft.

-Jacco Lammers (GoAbout)
Een MaaS-app van het eerste uur. GoAbout begon in 2009 als Outlook-plugin. Ruim tien jaar later biedt de multimodale reisplanner, met behulp van een persoonlijk mobiliteitsprofiel, een relevant overzicht van reis-alternatieven van deur-tot-deur. En Lammers is nog lang niet uitgedroomd.

-Paul Rooijmans (Tranzer)
Een van de voorvechters voor een eerlijk speelveld in MaaS-land. En tegelijkertijd is zijn app Tranzer zo’n beetje state of the art van wat vandaag de dag mogelijk is op gebied van MaaS.

Overheid

– Nico van Paridon (Vervoerregio Amsterdam)
Van Paridon is een van de drijvende krachten geweest bij het formuleren van eisen voor MaaS-waardige OV-concessies. Een mooie stap vooruit bij het realiseren van MaaS-concepten op straat.

– Sebastiaan van der Hijden (Gemeente Utrecht)
Hij is dé inhoudelijke motor achter de ontwikkeling van de nieuwe wijk Merwedekanaalzone. In het geweld van de gebiedsontwikkeling heeft hij het idee overeind gehouden en concreet handen en voeten gegeven.

– Tijs Roelofs (Gemeente Amsterdam)
Roelofs, verantwoordelijk binnen de gemeente Amsterdam voor innovaties op gebied van mobiliteit, is al jaren bezig met het onderzoeken, stimuleren en uitvoeren van manieren om slimmer van A naar B te komen.

MaaS Congres

Tijdens het MaaS Congres op 3 maartin Pakhuis de Zwijger steken we de koppen bij elkaar om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren. Kennis opdoen en ervaring uitwisselen is cruciaal, dus wie nog geen ticket heeft wordt aangeraden er nog snel een te bemachtigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.