Taxi Innovatie Prijs

Dit zijn de genomineerden voor de Taxi Innovatie Prijs 2020

De Taxi Innovatie Prijs. Foto: ProMedia/Verkijk

De Babbelbus van A-Tax de Vries, de op rijgedrag en schade gebaseerde verzekering Traksi en de Telegram Bot Dispatch voor eerlijke ritverdeling: dat zijn de drie genomineerden voor de Taxi Innovatie Prijs 2020. Er kan tot en met maandag 5 oktober worden gestemd en de winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitzending van TaxiPro TV op maandag 12 oktober.

De prijs wordt voor het vierde jaar op rij uitgereikt. Het gaat om de volgende genomineerden:

Bezoek aan verpleeghuizen

Met de Babbelbus speelde A-Tax de Vries Personenvervoer in op een nieuwe behoefte. Het idee werd gebaseerd op de boxen waarmee mensen in coronatijd toch veilig hun familieleden in verpleeghuizen kon bezoeken. De Babbelbus werd daar de mobiele variant van en was een tijdlang zeer populair. Hoewel het voertuig nu niet meer in deze vorm wordt gebruikt, blijft het een opmerkelijk voorbeeld van innovatie in het zorgvervoer.

Verzekeringspremie op maat

Daar is ook al tijden behoefte aan als het om taxiverzekeringen gaat. Deze worden steeds schaarser en de premies steeds hoger. Een groot deel van de sector wil niet meer boeten voor het roekeloze rijgedrag van de minderheid en vraagt om maatwerk. Dat biedt Traksi, dat de premie baseert op rijgedrag en schade. Er wordt unieke technologie gebruikt om het rijgedrag van de taxichauffeur te monitoren en voorspellen en de premie wordt maandelijks aangepast.

Zonder centralisten

Taxi Direct ontwikkelde een applicatie voor de berichtendienst Telegram, waar veel taxichauffeurs gebruik van maken. De Telegram-bot kijkt naar wie in een berichtengroep het dichtste bij de ophaallocatie van een bestelde rit is. Diegene krijgt dan de rit en ontvangt alle relevantie informatie in een privé-bericht. Op deze manier willen de chauffeurs zonder centralisten kunnen werken en het werk eerlijk kunnen verdelen. Omdat er een koppeling met gegevens van onder meer RDW en KvK wordt gemaakt, kunnen gegevens van aangesloten chauffeurs makkelijk worden gecontroleerd bij aanmelding.

Stemmen op je favoriet kan nog tot en met maandag 5 oktober. De winnaar wordt later een week later bekendgemaakt tijdens TaxiPro TV, op maandag 12 oktober om 14.00 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “Dit zijn de genomineerden voor de Taxi Innovatie Prijs 2020”

Cock van Bohemen|29.09.20|11:46

De babbelbus van Atax de Vries was een schot in de roos tijdens de eerste coronatijd. Ik nomineer Atax de Vries dan ook. Geweldig idee.

Labib Elhas|29.09.20|12:30

Het is een goede idee,er wordt er veel gereageerd door de mensen die langs de bus lopen,ik rijd vaak in de bus, er wordt ook zo vaak gevraagd of de Atax een Partybus hebben.misschien wordt het ook wat.

Pieter Emans|29.09.20|16:02

Een uitstekende manier om snel en daadkrachtig over de grenzen van je eigen dienstverlening mee te denken aan het oplossen van nijpende problemen.
Een prima voorbeeld van Innovatie binnen de branche! Chapeau voor het management. Hiermee bevestig ik de nominatie voor Atax voor de Taxi- innovatieprijs.
P. Emans,
Heemstede

Annelies van der Meulen|29.09.20|16:44

De babbelkous van Atax de vries is een groot succes
De mensen zijn blij om met iemand te praten
Het is echt een perfecte aanrader

ben@benhoogeveen.nl|01.10.20|10:22

Een schitterende vinding en een uitkomst voor de personen die hem nodig hebben gehad. Ik denk dat iedereen die hiervan gebruik heeft gemaakt hier zeer mee geholpen is.Gefeliciteerd met het idee.Ben Hoogeveen-01-10-2020